Αθλητισμός

Πέρασε πολλά μηνύματα το φιλικό μπάσκετ με καρότσι (video)

Παρουσία των Μανόλη Στεφανουδάκη, αλλά και Νίκου Κακλαμανάκη έγινε το φιλικό ανάμεσα στον ΑΣΚΑ Ηράκλειο και τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση στο Λίντο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία που συνδιοργάνωσαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης και ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο.

Παρουσία του παραολυμπιονίκη μας Μανόλη Στεφανουδάκη και του ολυμοπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη αλλά και με αρκετό κόσμο στις κερκίδες, έγινε φιλικό παιχνίδι μπάσκετ με αμαξίδιο αλλά και άλλες δραστηριότητες που πέρασαν σαφέστατα μηνύματα για τα άτομα με αναπηρία που είναι και πρέπει να είναι ίσα μεταξύ ίσων στην κοινωνία μας!

"Μπράβο στα παιδιά γι' αυτό που κάνουν, κάποια στιγμή θα ήθελα να δοκιμάσω το άθλημα έστω και ανεπίσημα", είπε ο Μανόλης Στεφανουδάκης που (έχει στόχο και την Ολυμπιάδα του Τόκιο). Ο "γίγαντας" του κρητικού αθλητισμού βραβεύτηκε όπως και ο Νίκος Κακλαμανάκης, παίρνοντας το ζεστό χειροκρότημα! Ο Νίκος Κακλαμανάκης θυμηθηκε με αφορμή την εκδήλωση μια φράση του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη και είπε: "Πρέπει να φτάσεις στον γκρεμό για να βγάλεις φτερά!" Στη σημασια της ημέρας στάθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης ο Νίκος Συριγωνάκης ενώ την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε ο αθλητής του ΑΣΚΑ Ηράκλειο Μανόλης Στυλιανακάκης.

Να σημειωθεί πως την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" και του neakriti.gr Μαρία Πετρούτσου.

Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο ήδη από την περασμένη σεζόν (την 1η του) παρουσίασε το άθλημα του μπάσκετ με αμαξίδιο σε πολλά σχολεία του νομού,  και έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωριστούν με την ομάδα μας και να παίξουν μπάσκετ μαζί μας. Η σχετική ανακοίνωση του σωματείου με τη λήξη της περασμένης περιόδου ανέφερε μεταξύ άλλων:

Μέσω αυτής της δράσης, στόχος μας ήταν να συμβάλουμε στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων γύρω από την αναπηρία. Πιστεύουμε ότι η άμεση επαφή των παιδιών και η γνωριμία τους με το συγκεκριμένο άθλημα και τους αθλητές, θα τα βοηθήσει να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο στη ζωή. Θεωρούμε ότι η σωστή ενημέρωση, προσέγγιση και εξοικείωση με τα άτομα με αναπηρία, όποιας μορφής και είναι αυτή, θα συντελέσει στην αναθεώρηση των λανθασμένων στερεότυπων, αντιλήψεων και άγνοιας.

Η παρουσία όμως της ομάδας δεν περιορίστηκε στα όρια του νομού Ηρακλείου. Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο έπαιξε μπάσκετ στο «θεατράκι» της λίμνης του Αγίου Νικολάου συμμετέχοντας στην εκδήλωση με τίτλο «Παίζω αλλιώς» μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου - ΠΑΟΔΑΝ) και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» (Σύλλογος ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης "Το Μελλον").

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια