default-image

Ισοπαλία για Λαμία και Παναιτωλικό σε ματς... θρίλερ

Ποδόσφαιρο
Ισοπαλία για Λαμία και Παναιτωλικό σε ματς... θρίλερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναιτωλικός φλέρταρε με την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League στο «Δημοτικό Στάδιο Λαμίας», αλλά η Λαμία μίλησε τελευταία, ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Το ματς ξεκίνησε με την Λαμία να δείχνει περισσότερη διάθεση να επιτεθεί έχοντας συνεχόμενα κόρνερ και ένα επικίνδυνο γύρισμα του Μπλάζιτς στο 2' που απομάκρυνε ο Τσέναμο, χωρίς πάντως να προκύψει κάποια κλασική ευκαιρία.

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός είχε μία πιο παθητική στάση, αρκούσε όμως μία τελική προσπάθεια για να ανοίξει το σκορ. Σε μια οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Ντίας τροφοδότησε τον Μαρινάκη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε με τον Ασίγκμπα να αλλάζει την πορεία της μπάλας και αφότου αυτή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι ο Ρόσα με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Τρίτο σερί γκολ για τον Βραζιλιάνο μέσο, μετά από εκείνα κόντρα στην ΑΕΛ για το πρωτάθλημα και τον Εργοτέλη μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο.

Η Λαμία μετά την ψυχρολουσία του γκολ χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει, πλησίασε στο γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο στο 22' αλλά τελικά ο Παναιτωλικός βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 24' οι παίκτες του Χάβου ανέκτησαν την μπάλα και μετά από τρομερή συνεργασία των Ρόσα, Μάζουρεκ, Μοράρ όπου ξεχώρισε το τακουνάκι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο Ντίας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, «τσίμπησε» την μπάλα και σημείωσε το 0-2 για τους Αγρινιώτες.

Μάλιστα, ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να σκοράρει και πάλι αλλά στο 28' ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση με το δεξί του χέρι σε σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου Μοράρ μέσα από την περιοχή.

Για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ τίποτα δεν κυλούσε σωστά, με τους «νεοφώτιστους» να έχουν το γνωστό πρόβλημα της απουσία κλασικού σέντερ φορ. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση ο Έλληνας τεχνικός έκανε δύο διορθωτικές κινήσεις πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τους Αναστασόπουλο και Βουό.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχε ένα σουτ με τον Μπλάζιτς στο 43', με το σκορ να μένει στο 0-2 στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε την ίδια ένταση και ταχύτητα, με τον Παναιτωλικό χωρίς πρόβλημα να διαχειρίζεται το υπέρ του προβάδισμα, την ώρα που η Λαμία αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Τσέναμο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μετά από 20 λεπτά η μόνη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήταν δύο σουτ του Μάζουρεκ (60', 68').

Για την Λαμία η είσοδος του Καραγιάννη έδωσε νέα πνοή στο ματς και ο Έλληνας μέσος δημιούργησε το γκολ για τους Φθιώτες. Με «σκαφτή» πάσα βρήκε τον Ακόστα ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ κέρδισε τον Τσέναμο για το 1-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε αρκετά με την Λαμία να αναζητά το γκολ που θα της έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας και τελικά το πέτυχε με επεισοδιακό τρόπο. Μετά από σέντρα του Βάντερσον, ο Όμο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπλάζιτς την δεύτερη και ο Βουό με γκολ προ κενής εστίας έγινε ήρωας για τους γηπεδούχους, με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού να φωνάζουν για το χρόνο των καθυστερήσεων, μιας και το τέρμα μπήκε στο 97' ενώ είχαν δοθεί τέσσερα λεπτά.

Τρεις αποβολές στο φινάλε του ματς, με την Λαμία να ολοκληρώνει με 9 παίκτες (Ακόστα, Παπαδόπουλος με τον Παντελιάδη να παίζει τερματοφύλακας) και τον Παναιτωλικό με 10 (Μπεχαράνο).

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (42' Βουό), Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι (62' Καραγιάννης), Βάντερσον, Ακόστα, Κουτρομάνος (29' Αναστασόπουλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Τσέναμο, Μιχάι, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (70' Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ (76' Τσοκάνης), Ρότσα, Μαρινάκης, Μόρας, Μοράρ (78' Μαρκόβσκι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News