default-image

Καλύτερος ο Πανιώνιος πέρασε από τη Λεωφόρο

Ποδόσφαιρο
Καλύτερος ο Πανιώνιος πέρασε από τη Λεωφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην Λεωφόρο, τον κέρδισε με 1-0 μετά από 15 χρόνια και αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των πράσινων με τον Ουζουνίδη στον πάγκο.

Την πρώτη του ήττα στην Λεωφόρο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο γνώρισε ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο να επικρατεί με 1-0 έχοντας καλύτερη απόδοση από αυτή του τριφυλλιού.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντουρμισάι στο 73΄ και εν συνεχεία οι πράσινοι απείλησαν μόλις μια φορά και δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν έστω την ισοπαλία.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα υπήρξαν συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Γιάννη Αλαφούζου ενώ δεν έλειψε η ένταση και κάποιες ψηλές στα επίσημα της Λεωφόρου.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στη διάθεση του τους Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί ενώ τελευταία στιγμή και ο Μολέντο υποστήριξε ότι πονάει στο κεφάλι και έμεινε εκτός αποστολής. Έτσι παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-4-1-1 με τον Διούδη και πάλι κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο επανήλθε ο Γιόχανσον και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν δίδυμο οι Σιλά με τον Λουντ και στις δυο πλευρές οι Χατζηγιοβάνης, Καμπέσας οι οποίοι εναλλάσσονταν. Μπροστά τους έπαιξε ο Άλτμαν και στην κορυφή ο Μολίνς.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τιμωρημένων Μασούντ και Οικονόμου όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά είχε στη διάθεση του τους Σιώπη, Λάμπρου που δεν είχαν παίξει την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε τους "κυανέρυθρους" με ένα 4-2-3-1 όπου κάτω από τα γκολπόστ είχε τον Κότνικ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Βλάχος και αριστερά ο Χατζισαφί και οι δυο στόπερ ήταν οι Μπανανά, Γκιοατά. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο των Σιώπη-Κόρμπου επανήλθε και η τριάδα μπροστά ήταν οι Λάμπρου, Σαββίδης και Σπιριντόνοβιτς με τον Γεσίλ μοναδικό προωθημένο.

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καθώς μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε περισσότερο την πράσινη εστία. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο μετά το 20' και όταν άλλαξαν πλευρά οι Καμπέσας, Χατζηγιοβάνης. Την καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος όμως την είχε ο Πανιώνιος στο 8' με τον Γεσίλ ενώ ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 21' και το 44' με Μολίνς και Λουντ αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Πανιώνιο και ήρθε στο 8' ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε από τα αριστερά, ξεπέρασε τον Άλτμαν έδωσε στον Γεσίλ που μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ ανενόχλητος αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Διούδη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή χωρίς να απειλούν ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ψάχνεται σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα μετά το 15' ο Ουζουνίδης ζήτησε από τους Καμπέσας, Χατζηγιοβάνη να αλλάξουν πλευρές θέλοντας να ανέβει επιθετικά το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 21' όταν ο Χουλτ έβγαλε στον Μολίνς, ο Σουηδός έκανε το κοντρόλ, γύρισε και έκανε το σουτ αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο επόμενο λεπτό με τον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος έκανε τη κίνηση εκτός περιοχής, Κουτρουμπής και Κολοβέτσιος του έκλεισαν το οπτικό πεδίο αλλά ο Αυστριακός βρήκε τον τρόπο να σουτάρει και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 30' όταν ο Καμπέσας βγήκε από τα δεξιά, ξεπέρασε τον Χατζισαφί και γύρισε προς τον Χατζηγιοβάνη αλλά ο Βλάχος με τάκλιν έκοψε σωτήρια τη μπάλα.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου χτύπησαν σε μια αντεπίθεση στο 42'. Ο Γεσίλ βγήκε από τα αριστερά, έδωσε εξαιρετικά στον Σπιριντόνοβιτς, αυτός είχε δεξιά του τον Λάμπρου, αλλά τον αγνόησε και έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Χουλτ

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Παναθηναϊκό ο οποίος κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Λουντ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Κότνικ έπεσε πανέμορφα στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε δυο αλλαγές. Πέρασε στο ματς τους Ρέις και Χίλιεμαρκ και έβγαλε τους Σιλά, Χατζηγιοβάνη έχοντας παραπάνω από τον πρώτο ότι δεν έπαιζε μπροστά την μπάλα και από τον δεύτερο για κάποια εύκολα λάθη. Με την αλλαγή αυτή πέρασε τον Άλτμαν σε ρόλο πίσω από τον Μολίνς και τον Άλτμαν στο αριστερό άκρο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι και στο δεύτερο μέρος όταν στο 55' ο Κόρμπος επιχείρησε μια σέντρα σουτ αλλά ο Γκιοατά που είχε προωθηθεί δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να μπει ένα αυτογκόλ από πλευράς Πανιωνίου. Ο Λουντ με εξαιρετική ενέργεια, ξέφυγε από τον Γκιοατά, γύρισε από τα αριστερά, ο Σιώπης στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε προς την εστία του αλλά ο Κότνικ δεν αιφνιδιάστηκε.

Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα και ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε τη πρώτη του κίνηση καθώς πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι αντί του Γεσίλ. Μετά από δέκα λεπτά τόσο ο Ουζουνίδης όσο και ο Γρηγορίου έκαναν ακόμα μια κίνηση στο ματς. Από πλευράς Παναθηναϊκού μπήκε ο νεαρός Εμμανουηλίδης στο ντεμπούτο του αντί του Καμπέσας ενώ ο Μασούρας πέρασε στη θέση του Σπιριντόνοβιτς.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 73' με τον φορ του Πανιωνίου μετά από λανθασμένη προσπάθεια των πράσινων να απομακρύυν. Ο Σιώπης έβγαλε την κάθετη πάσα προς τον Ντουρμισάι, ο Νούνο Ρέις παρά την υπερέκταση του ποδιού με τάκλιν δεν άλλαξε την πορεία της μπάλας, ο φορ των "κυανέρυθρων" έφυγε στην αντεπίθεση, δεν τον πρόλαβε ο Κουτρουμπής και νίκησε τον Διούδη με δυνατό σουτ για το 1-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Πανιωνίου ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία για να πετύχει το γκολ και να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε ένα φάουλ ο Άλτμαν έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Μέχρι το τέλος του αγώνα παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο παιχνίδι δεν μπόρεσε να βρει μια αξιόλογη ευκαιρία. Μάλιστα προς το τέλος του αγώνα κυριάρχησαν τα συνθήματα εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου και της οικογένειας Βαρδινογιάννη (έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη) ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες κυρίως στα επίσημα του γηπέδου.

Με αυτά και με αυτά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο, που ήταν και η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο κόσμος όμως και πάλι χειροκρότησε την ομάδα αναγνωρίζοντας ότι προσπαθούν ουσιαστικά μόνοι τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά (46' Ρέις), Λουντ, Καμπέσας (70' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46' Χίλιεμαρκ), Άλτμαν, Μολίνς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (84' Παπαγεωργίου), Σιώπης, Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς (70' Μασούρας), Γεσίλ (61΄Ντουρμισάι).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News