default-image

Παρασκηνιακά, Μουντιάλ και... πράσινες ελπίδες!

Ποδόσφαιρο
Παρασκηνιακά, Μουντιάλ και... πράσινες ελπίδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θετικές αναφορές συνεχίζουν να γίνονται για τον Μάγκεντ Σάμι από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που τον γνωρίζουν ή έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν.   

«Αν ο κ. Σάμι, επιτύχει την πώληση της Λιρς στο Βέλγιο, ο Εργοτέλης θα βγει πολύ περισσότερο ωφελημένος», μας έλεγε πρόσφατα, σημαντική ποδοσφαιρική προσωπικότητα με διεθνή καριέρα, θεωρώντας ότι θα επενδυθούν περισσότερα χρήματα στον τομέα των δομών και υποδομών του Εργοτέλη.

Εκείνο που ακούγεται μάλιστα από τον κόσμο των μάνατζερ, είναι ότι η πώληση της βελγικής ομάδας συζητιέται με ποσά της τάξης των 10-12 εκ. ευρώ.

Κάτι που είναι λογικό να συμβαίνει,  λόγω της πορείας του Εργοτέλη ως τώρα στα επίσημα ματς, είναι το ενδιαφέρον αρκετών προπονητών που έχουν «σταντ μπάι» τους μάνατζερ τους, αν στον χρόνο της υπομονής, ο Τάκης Γκώνιας, που έχει στηριχτεί φουλ από τη διοίκηση και τον κόσμο, δεν επιτύχει να αναστρέψει την κατάσταση των αποτελεσμάτων.

Σε κάθε παιγνίδι που είναι μπροστά για τον Εργοτέλη, η αναζήτηση της νίκης, αποτελεί μια επιβεβλημένη στόχευση, για όλους τους αυτονόητους λόγους, είτε αφορούν την βαθμολογία, είτε την ψυχολογία της ομάδας…

#«Εύχομαι στους ανθρώπους του Κισσαμικού να μην μοιάσουν ποτέ στους γείτονές τους». Καυτή ατάκα από δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη, για τον ΑΟΧ Κισσαμικό, που χτυπά ευθέως τον Πλατανιά και την ολότελα κλονισμένη σχέση του με τον Ολυμπιακό. (Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει άρδην στις σχέσεις των διοικήσεων των κορυφαίων χανιώτικων ομάδων, με τα κεντρικά πρόσωπα των «πόλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου και για όλα αυτά σηκώνει πολύ κουβέντα…)

#«Εσείς γνωρίζετε περισσότερα από μένα για αυτήν την υπόθεση. Περιμένω να καταθέσετε με στοιχεία που έχετε και είναι περισσότερα». (Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ως απάντηση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετά την κατάθεση του, για τα στημένα παιγνίδια στη Football League)

Σαράντα λεπτά κατέθετε ο ενώπιον της αθλητικής εισαγγελέως, Ευαγγελίας Λιάσου, ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, αλίμονο αν δεν ήταν επαρκή τα στοιχεία. Αν περιμένει από άλλους….

#Μπορεί να εφαρμοστεί το πλάνο της Φέγενορντ στον Παναθηναϊκό, για να σωθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Άλλο Ολλανδία κι άλλο Ελλάδα, κι άλλες οι εποχές από το 2010... Για να δούμε...

«Παναθηναϊκέ, κάνε το όπως η Φέγενορντ»!

Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον να γράφεται ως μια λύση στο αδιέξοδο των οικονομικών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το μοντέλο της Φέγενορντ, στην περίπτωση που δεν βρεθεί ένα άνθρωπος ο οποίος θα χρηματοδοτήσει ξεκάθαρα την ομάδα, γιατί ακόμη κι αν βγει η φετινή χρονιά, την επόμενη δεν θα βρεθεί καν στην αφετηρία.  

Μπροστά στο φάσμα του "αφανισμού", πέφτουν όλα στο τραπέζι, γιατί όλο αυτό που ανέστησε την ΑΕΚ δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς τα χρέη θα παραμείνουν, ενώ είναι τόσο ισχυρό το έμβλημα του Παναθηναϊκού, που αποκλείει την όποια μεταλλαγή, μέσω των γνωστών μεθόδων αλλαγής του ΑΦΜ...

Στην εφημερίδα "Άποψη", αναδεικνύεται η περίπτωση τη Φέγενορντ που βρέθηκε το 2010 με χρέη ως το λαιμό. Το ιστορικό καταγράφεται αναλυτικά διαδικτυακά  με τίτλο "Κάντο όπως η Φέγενορντ" και μπορείτε να δείτε, πως οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας, κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα, μαζεύοντας ένα τεράστιο ποσό που κάλυψε το 80% των χρεών και δυο χρόνια αργότερα δεν υπήρχαν καν χρέη.

Όμως εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα… Μπορεί αυτό το πλάνο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, καθώς απαιτεί την ενεργοποίηση  πλούσιων Παναθηναϊκών και όχι οι εκατοντάδες χιλιάδες μισθοσυντήρητοι φίλοι του συλλόγου;

Μουντιάλ : Όμιλοι με ξεκάθαρα φαβορί, πέραν από τους Ίβηρες!

Διαβάστε: Αυτοί είναι οι 8 όμιλοι του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία

Οι οκτώ όμιλοι που προέκυψαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, από την χθεσινή κλήρωση είναι μάλλον ισορροπημένοι και στους περισσότερους υπάρχει τουλάχιστον ένα ξεκάθαρο φαβορί, με εξαίρεση τον 1ο, όπου εξ ορισμού πήγαινε η οικοδέσποινα Ρωσία και από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας προέκυψε η Ουρουγουάη. Το μεγαλύτερο παιχνίδι της Α΄ φάσης θα είναι αναμφίβολα το ιβηρικό ντέρμπι του 2ου ομίλου μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας, δηλαδή των δύο ομάδων που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα όμως από την έκβασή του αμφότερες αναμένεται να προκριθούν σε βάρος του Μαρόκου και του Ιράν. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 5ος όμιλος, με επικεφαλής τη Βραζιλία και τις Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία να έχουν τις όλες τις δικές τους πιθανότητες πρόκρισης. Η κάτοχος του τίτλου Γερμανία θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο, μαζί με Μεξικό, Σουηδία και Νότια Κορέα.

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News