default-image

Ποιος είναι ο εντυπωσιακός Χρήστος Γιούσης της ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποιος είναι ο εντυπωσιακός Χρήστος Γιούσης της ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 18χρονος Χρήστος Γιούσης ήταν ο παίκτης που κέντρισε τα βλέμματα στο χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Καλλιθέα. Ο νεαρός που βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο με την Εθνικής Νέων είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του…

Ποιος είναι όμως αυτός ο νεαρός που… έλαμψε στο χθεσινό ματς κυπέλλου;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Χρήστος Γιούσης γεννήθηκε στις 8/2/1999 στο Βόλο, μεγάλωσε στη Σκιάθο, πρωτόπαιξε μπάλα στην Άνδρο. Στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ ανήκει από το 2013. Όταν όμως ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα, δοκιμάστηκε στον Ολυμπιακό. Έκανε 2-3 προπονήσεις, αλλά όταν δέχτηκε κλήση να ενσωματωθεί στην ακαδημία των Πειραιωτών, είχε πάρει την απόφασή του να πάει στην ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που "έτρεξε" γι' αυτόν από την πρώτη στιγμή στην Αθήνα ήταν ο θείος του, αδερφός της μητέρας του. Βλέπετε, οι γονείς του 18χρονου ζουν στην Άνδρο. Έτσι, ο θείος του, που διατηρεί ζαχαροπλαστείο στο κέντρο, τον έχει σαν παιδί του.

ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟ 5ΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Πρόπερσι, ως μέλος της Κ17 σημείωσε 14 γκολ. Ένα από αυτά με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Χαρακτηριστικό ότι ο δεύτερος σκόρερ του εφηβικού τμήματος της ΑΕΚ είχε σημειώσει πέντε τέρματα. Και αυτά ενώ ο Γιούσης αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος. Αυτή είναι η φυσική του θέση,  μολονότι μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στα άκρα, όπως άλλωστε υποστήριξε ο ίδιος μετά τον αγώνα του Κυπέλλου με την Καλλιθέα. Τον περασμένο Αύγουστο, με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς τεχνικό διευθυντή, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας (εκείνη την ημέρα, 21 Αυγούστου, υπέγραψαν και οι Μπάμπης - Αντωνίου). Στο περσινό πρωτάθλημα Νέων, έχοντας πλέον προβιβαστεί στην Κ-20, έβαλε οκτώ γκολ. Όλα στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα αυτός είχε κρίνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με δύο τέρματα (το 0-1 έγινε 2-1). Με δικά του γκολ έδωσε νίκες στην Κ20 της ΑΕΚ.

ΑΠΟ ΕΦΗΒΟΣ, ΑΝΔΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Η κλήση στην Εθνική Νέων ήρθε πρόσφατα από τον Γιάννη Γκούμα. Πρώτα συμμετείχε σε φιλικά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (Κ19) και ακολούθως χρησιμοποιήθηκε σε δύο από τα τρία παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2018, με Γιβραλτάρ (σημείωσε γκολ στο τελικό 5-0) και Ρωσία. Όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για ένα ήρεμο παιδί, το οποίο την τελευταία χρόνια δυνάμωσε πολύ σωματικά. Τόσο πολύ, που αν τον έβλεπες πριν από 1-1,5 χρόνο, δεν μπορούσες να πιστέψεις ότι μπορεί να σταθεί σε ανδρικό επίπεδο. Είναι βέβαιο ότι η προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, αλλά και οι καθημερινές προπονήσεις με αυτή, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή που έχει παρατηρηθεί.

ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αγοράσει μια πολυκατοικία στα Σπάτα, στο προπονητικό, όπου ζουν οι πιτσιρικάδες από την επαρχία. Ο Χρήστος Γιούσης εκεί ζει. Σε αυτό το κτίριο υπάρχει 24ωρη φύλαξη, σεφ που μαγειρεύει στα παιδιά, τα οποία μεταφέρονται από το γήπεδο με πούλμαν. Μέχρι και σήμερα εκεί μένει...

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ

Η επιλογή του Γιούση στην αποστολή που ακολούθησε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Πολωνία, δεν έγινε τυχαία. Ο Χιμένεθ είχε μπει στη διαδικασία παρακολούθησης αγώνων της δεύτερης ομάδας, ύστερα από προτροπή του Δημήτρη Μελισσανίδη να εξάγει ο Ισπανός συμπεράσματα για τους μικρούς της ομάδας οι οποίοι (θεωρητικά) θα μπορούσαν να σταδιοδρομήσουν στην ΑΕΚ.

Η εντολή προς τον Χιμένεθ ήταν σαφής: «Να βγάλουμε επιτέλους κι εμείς παίκτες από τις Ακαδημίες μας. Πάρε μαζί σου όποιους κρίνεις ως ικανότερους». Μεταξύ όσων ο Ισπανός ξεχώρισε, ήταν και το «10αρι» της κ20. Ο Γιούσης έκανε έξοχα πράγματα με τη μπάλα στα πόδια, αλλά μαζί κέρδιζε της εντυπώσεις για το κοφτερό μυαλό, την οξυδέρκεια και τις σωστές αποφάσεις του. Θα μπορούσε να είναι ο «σταρ» της ομάδας, όμως προτιμούσε να είναι ομαδικός και να αφήνει χώρο για τους υπόλοιπους. Αυτή η συμπεριφορά εξέπληξε ακόμα πιο ευχάριστα τον Χιμένεθ.

Λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση του ταξιδιού στο Κίελτσε, ο Ισπανός είχε ξεχωριστές συζητήσεις με τους επιλεγέντες από τα τμήματα Υποδομής. Πάνω κάτω είπε σε όλους τα ίδια πράγματα, αλλά και κάποια περισσότερο ειδικά. Η συμβουλή στον Γιούση ήταν «να είσαι απλός και ουσιαστικός όπως σε είδα στην κ20. Μην προσπαθήσεις να με εντυπωσιάσεις, να είσαι ο εαυτός σου».

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Ο Χιμένεθ είχε διαγνώσει ότι οι ικανότητες του Γιούση με τη μπάλα στα πόδια ήταν πολύ ανεπτυγμένες εν συγκρίσει με τα άλλα παιδιά της ομάδας, ακριβώς επειδή το ταλέντο του ξεπερνά το μέσο όρο ποδοσφαιριστών της ηλικίας του σε τεχνικές δεξιότητες. Δεν ήθελε να δει από εκείνον περιττά πράγματα και εξεζητημένες - τραβηγμένες ατομικές ενέργειες, αλλά την προσπάθειά του να μπει σε ένα σύνολο ανδρών προσφέροντας ουσία.

Στο Κίελτσε, ο Γιούσης έδειχνε ήρεμος και διόλου τρακαρισμένος ή αγχωμένος. Αφηνε το παιχνίδι του να μιλάει για εκείνον, έκανε τα απαραίτητα χωρίς να φλυαρεί με τη μπάλα στα πόδια και υπήρχαν στιγμές που με κινήσεις του ανάγκαζε προπονητή και συμπαίκτες να του αφιερώνουν στιγμές αναγνώριση. Με πιο χαρακτηριστική στιγμή το χειροκρότημα του Σιμόες, όταν ο Πορτογάλος «έφαγε» μια ποδιά στη μεσαία γραμμή από τον Γιούση και στη συνέχεια της φάσης ο μικρός βρήκε με σέντρα το κεφάλι του Αλμέιδα που έβαλε γκολ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News