default-image

Στους "16" με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Απόλλωνα Π.

Ποδόσφαιρο
Στους "16" με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Απόλλωνα Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεβαδειακός νίκησε 2-1 στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα Πόντου και προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Προηγήθηκαν οι "ροσονέρι" με Σαμαρά, η ανατροπή για τους Βοιωτούς έγινε με Μπελγκαζουανί και Νιάς.

Ο Ζοζέ Ανιγκό είχε αφήσει εκτός αποστολής βασικούς παίκτες για τον αγώνα της Καλαμαριάς με τον Απόλλωνα Πόντου. Ο Λεβαδειακός τα... χρειάστηκε, στην τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας, βρέθηκε να χάνει 0-1, αλλά τελικά έκανε την ανατροπή, νίκησε 2-1 και προκρίθηκε στους "16" του θεσμού.

Ο Γάλλος προπονητής του Λεβαδειακού έβγαλε άσο από το μανίκι. Πήρε την απόφαση να ρίξει στο ματς τον νεαρό Ιωαννίδη, ενώ έχανε η ομάδα του. Ο 17χρονος κέρδισε πέναλτι (ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Καλογεράκη), ο Μπελγκαζουανί το αξιοποίησε στο 70' και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Μαροκινός, που διακρίθηκε στο ματς, έκανε τρομερή κούρσα στο 87'. Κουβάλησε τη μπάλα αρκετά πίσω από τη σέντρα, μπήκε από δεξιά στην περιοχή των Ποντίων, την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Νιάς, ο οποίος με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 1-2, που έμεινε μέχρι τέλους.

Ο Απόλλων Πόντου ήθελε μόνο για να προκριθεί, ενώ ο Λεβαδειακός βολευόταν και με ισοπαλία. Μετά το 1-0, το οποίο έκανε στο 55' ο Σαμαράς, οι γηπεδούχοι, στον πάγκο των οποίων ήταν ο τεχνικός της Κ19, Νικηφόρος Κάκογλου, μια και οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης - Κώστας Γεωργιάδης ήταν τιμωρημένοι, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά δεν αξιοποίησαν καμία, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δ. Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης (62' λ. τρ. Λιόνης), Συμελίδης, Ν' Λουντούλου, Καλογέρης, Καπίας, Κυβελίδης (75' Ντούνγκα), Βεργώνης, Χασομέρης, Σαμαράς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Καραχάλιος, Ζαραδούκας, Φαβάρο, Αντιλεού, Μεντί, Ομπιόρα, Νιάς, Μπελγκαζουανί, Καθάριος (62' Γιουσούφ), Τόνι Σίλβα (52' Ιωαννίδης).

Η βαθμολογία (2ος όμιλος)

1. ΠΑΟΚ 9

2. Λεβαδειακός 6 (8-2)

3. Απόλλων Πόντου 3 (2-3)

4. Αιγινιακός 0

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News