default-image

Τσάκωνας: Μεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό

Σπορ
Τσάκωνας: Μεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προετοιμασία του Λυκούργου Τσάκωνα ενόψει των διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Ο Έλληνας σπρίντερ προπονείται τα τελευταία δύο χρόνια στο Ηράκλειο με τον Άρη Βισκαδουράκη και ευελπιστεί ότι η νέα χρονιά θα τον βρει έτοιμο να πετύχει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του.

Ο 27χρονος σπρίντερ μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για το ξεκίνημα της σεζόν και όπως είπε, «η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά. Ο καιρός στην Κρήτη ήταν εξαιρετικός το Νοέμβριο και αυτό ευνόησε ακόμη περισσότερο τη δουλειά μας. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, αναμένεται τον Ιανουάριο να μεταβούμε για προετοιμασία στην Πρετόρια».

Ερωτηθείς εάν θα αγωνιστεί στον κλειστό στίβο είπε: «Δύσκολα θα κάνω κάποιους αγώνες στον κλειστό. Ίσως τελευταία στιγμή αποφασίσω να κάνω ένα πέρασμα, αλλά ακόμη κι αυτό συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες αυτή τη στιγμή».

Μεγάλος του στόχος είναι άλλωστε το Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου. «Έχω δύο συμμετοχές σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σίγουρα θέλω να πάω για τον τρίτο. Στην πραγματικότητα ο στόχος μου γι' αυτή τη διοργάνωση είναι να κάνω αυτό που πρέπει και μπορώ», ενώ αναφερόμενος στο καμπ σκυταλοδρομίας που θα ξεκινήσει αύριο στο Ηράκλειο επισήμανε: «Γίνεται μια προσπάθεια με την ομάδα 4Χ100 μ. και αυτό είναι σημαντικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News