default-image

Νέα βαριά ήττα Εργοτέλη 0-5 από Παναιτωλικό

Ποδόσφαιρο
Νέα βαριά ήττα Εργοτέλη 0-5 από Παναιτωλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ημέρες μετά την ήττα με 4-0 από την Δόξα Δράμας, ο Εργοτέλης έφυγε ηττημένος με 0-5 από τον Παναιτωλικό στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο τελευταίο του παιχνίδι για φέτος στο Κύπελλο Ελλάδας.

 

Το μυαλό ήταν περισσότερο στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΟΦΗ αλλά τα πράγματα σίγουρα δεν εξελίχθηκαν καλά αφού τα πέντε γκολ και η παρουσία στο β' ημίχρονο συνέθεσαν μια δύσκολη μέρα για τους "κιτρινόμαυρους". Αμυδρές ελπίδες πρόκρισης υπήρχαν αλλά δεν διεκδικήθηκαν στο ελάχιστο, με τον Παναιτωλικό να περνά ως δεύτερος από τον όμιλο μαζί με την Ξάνθη που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτη.

Ο Εργοτέλης. όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Τάκης Γκώνιας, αγωνίστηκε με παίκτες που είχαν λίγο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Έτσι στην βασική 11άδα ήταν οι Χανιωτάκης, Δουλγεράκης, Λυδάκης, Ιατρούδης, Μανουσάκης κ.α. και στον πάγκο έμειναν βασικά στελέχη (Σταματάκος, Έφορντ, Σταμόπουλος κ.α.). Μάλιστα οι Κάιπερς, Μπούζας, Λαδάς ήταν εκτός 18άδας.

Ένα επίσης αρνητικό για τον Εργοτέλη ήταν  ο τραυματισμός του Αντώνη Μπουρσέλη, αναγκάζοντας τον αρχηγό της ομάδας να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ματς πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 39'. Από λάθος της άμυνας του Εργοτέλη εξελίχτηκε αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό με τον Μπεχαράνο να "κόβει" τη μπάλα, οι αμυντικοί έδιωξαν ασθενώς, με τον Μάρκος Πάουλο να βρίσκεται αμαρκάριστος και σουτάροντας να κάνει το 0-1.

Γενικά στο α' ημίχρονο ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας αλλά για άλλο ένα παιχνίδι έμεινε πίσω στο σκορ "πληρώνοντας" μια αμυντική αδράνεια. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν προϋποθέσεις για φάσεις κυρίως με την Εντιαγέ αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά ενώ ο Παναιτωλικός σε μια από τις λίγες επισκέψεις του στα καρέ του Εργοτέλη, έβαλε το γκολ.

Στο β' ημίχρονο ο Εργοτέλης δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός και ο Παναιτωλικός σαν σε προπόνηση εκτόξευσε το σκορ μετά το 60'. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν 0-2 στο 65' με κεφαλιά του Ρόσα μετά από σέντρα του Γκουτιέρεζ ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν ο Κλέσιο που με ατομική ενέργεια και σουτ έκανε το 0-3.

Στο 75' ο Ρότσα έφυγε από αριστερά σε αντεπίθεση, έβγαλε τη σέντρα και ο Μάζουρεκ από το ύψος του πέναλτι σούταρε για να κάνει το 0-4 ενώ στη συνέχεια ο Ρόσα με δυνατό σουτ απείλησε και για πέμπτο γκολ.

Λίγο πριν το τέλος ο Εργοτέλης προσπάθησε να σκοράρει με τον Μανουσάκη, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.

Στην εκπνοή σε μια φάση όπου στο ξεκίνημά της ο Εργοτέλης φωνάζει έντονα για οφσάιντ, ο Κλέσιο βρέθηκε αμαρκάριστος και σημείωσε το 0-5, ένα σκορ πολύ βαρύ για τους "κιτρινόμαυρους".

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Χανιωτάκης, Αγγελόπουλος, Μπουρσέλης (34' λ.τ. Σταμόπουλος), Βογιατζής, Μαζουλουξής, Εντιαγέ (59' Έφορντ), Μανουσάκης, Ιατρούδης, Λυδάκης (65' Κυριακίδης), Κυριαλάνης, Δουλγεράκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκεζ, Χαντάκιας (53' λ.τ. Μιχάι), Τσοκάνης, Μύγας, Μπεχαράνο (68' Ρότσα), Μάρκος Πάουλο, Μοράρ (60' Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ρόσα, Γκουτιέρεζ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News