default-image

Προκρίθηκε ως πρώτος ο Παναθηναϊκός με ισοπαλία

Ποδόσφαιρο
Προκρίθηκε ως πρώτος ο Παναθηναϊκός με ισοπαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίζοντας με επτά Έλληνες στην 11άδα και αρκετές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων, δεν νίκησε, αλλά πήρε την πρωτιά στην Πάτρα (1-1) αφήνοντας την Παναχαϊκή με τη γλυκιά γεύση της... παρολίγον πρόκρισης!

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ως πρώτος στον όμιλο όπου συμμετείχε σφράγισε στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός μετά την αποψινή του ισοπαλία με την αξιόμαχη Παναχαϊκή (1-1), παρουσία 7.000 θεατών μεταξύ των οποίων και 1.000 φίλων του τριφυλλιού.

Το τριφύλλι και ο προπονητής του Μαρίνος Ουζουνίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την αγωνιστική κατάσταση κάποιων παικτών που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και δη τους Ρέις, Δώνη, Χατζηγιοβάνη και Πίσπα, που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, το οποίο εμπεριείχε επτά Ελληνες και να δώσει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής στον 17χρονο Εμμανουηλίδη αλλά και τον Φάνη Τζανδάρη που έκαναν το ντεμπούτο τους.

Η Παναχαϊκή έκανε με τη σειρά της αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα αλλά πιστοποίησε ότι είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, χτίζοντας το παιχνίδι της από την άμυνα και πιέζοντας ψηλά (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) τους «πράσινους».

Οι Πατρινοί για να προκριθούν ήθελαν είτε νίκη με τρία γκολ και πάνω, είτε καλύτερο αποτέλεσμα από την Λάρισα, που αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.  

Πάλεψαν όσο τους επέτρεπε η ποιότητά τους και έμειναν εκτός του θεσμού με ψηλά το κεφάλι.

Καλός ρυθμός στο Α' ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που απέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα στο ξεκίνημά του και στο 11' δημιούργησε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία στο ματς μετά από γύρισμα του Χίλιεμαρκ και σουτ του Λουντ με τη μία που κόντραρε πάνω στον Σωτηράκο και πέρασε κόρνερ.

Στο 16' ωστόσο η Παναχαϊκή απείλησε την «πράσινη» άμυνα από στατική φάση και ανάποδη κεφαλιά του σκυμμένου Φουρλάνου που ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να αποκρούσει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

Δέκα λεπτά αργότερα η επικίνδυνη φαλτσαριστή σέντρα του Ινσούα πέρασε απ' όλους, αλλά στο 29' ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με μία υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Κουτρουμπής με βαθιά μπαλιά είδε την κίνηση του Χατζηγιοβάνη πίσω από το κέντρο και ο νεαρός εξτρέμ έβγαλε ιδανική παράλληλη σέντρα στο σημείο του πέναλτι στον αμαρκάριστο Χίλιεμαρκ που πλάσαρε σωστά με το αριστερό και έκανε το 0-1.

Το τριφύλλι είχε τον έλεγχο μεν και δεν αισθανόταν ιδιαίτερη απειλή, ωστόσο, στο 39' ο Ινσούα έκανε εντελώς αχρείαστο τάκλιν στον Αργυρόπουλο και τον ανέτρεψε στο όριο της περιοχής. Ο διαιτητής Μπαλντάς έδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών και ο Αργυρόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι «ψάρωσε» τον Βλαχοδήμο σουτάροντας στο κέντρο της εστίας και ισοφάρισε στο 40' σε 1-1.

Οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων ισόπαλες, με τον Παναθηναϊκό να έχει τέσσερις τελικές έναντι δύο της Παναχαϊκής και την κατοχή της μπάλας υπέρ του σε ποσοστό 66-34%.

Συντήρηση στο δεύτερο…

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το θέαμα ήταν κακό, με τους «πράσινους» να έχουν απλώς ανούσια κατοχή με εξαίρεση μία ωραία ατομική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη που σούταρε άουτ.

Με δεδομένη την πρόκριση του Παναθηναϊκού ο Ουζουνίδης έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον 17χρονο Εμαννουηλίδη αλλά και τον Τζανδάρη που πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Η μοναδική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για την Παναχαϊκή, που τα έπαιξε όλα για όλα στις καθυστερήσεις, προέκυψε στο 93' μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Μουστακόπουλου που απέκρουσε ενστικτωδώς σε νέο κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74' Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65' Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77' Αντωνακόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουτρουμπής, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Ρέις, Δώνης, Λουντ (57' Αλτμαν), Χίλιεμαρκ (75' Τζανδάρης), Πίσπας (65' Εμμανουηλίδης).

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News