Αθλητισμός

Π. Μαρινάκης: Αν εμπιστευτούν τον Γκατούζο, θα πάει καλά!

Πιστεύει πολύ τον Ιταλό ο πρώην συνεργάτης του στον ΟΦΗ...

Ο Πέτρος Μαρινάκης πιστεύει πολύ στον Τζενάρο Γκατούζο, τον γνωρίζει εξάλλου καλά από την κοινή τους θητεία στον ΟΦΗ και μιλάει για την ευκαιρία που έχει μπροστά του ο άλλοτε συνεργάτης του...

"Του δίνεται μια σημαντική ευκαιρία, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μίλαν. Αυτό ήταν το μεγάλο όνειρό του. Το έλεγε από τότε. Αυτό ήθελε. Έχει μεράκι και το ψάχνει πάρα πολύ. Θεωρώ πολύ σημαντικό τον βοηθό του. Ο Τζίτζι Ρίτσιο παίζει μεγάλο ρόλο δίπλα του. Είναι λίγο οξύθυμος ο Ρίνο, αλλά αυτή η εμπειρία θα τον βοηθήσει πολύ.Από όσο τον έζησα, πιστεύω ότι εάν οι παίκτες της Μίλαν τον εμπιστευτούν και τον καταλάβουν θα κάνουν σπουδαία πράγματα μαζί του", λέει και συνεχίζει:

"Θέλει να τα δίνει όλα στις προπονήσεις. Δεν τον ενδιαφέρει εάν θα κάνει λάθος. Χωρίς λάθος δεν γίνεται, όποια δουλειά και να κάνεις. Είναι απαραίτητο το πάθος, αρκεί να υπάρχει μέτρο".

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Βιντσέντζο Μοντέλα δεν τα κατάφερε στον πάγκο της Μίλαν. Μπορεί, ωστόσο, να τα καταφέρει ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο Πέτρος Μαρινάκης ανάγει σε πλέον σημαντικό το θέμα του αλληλοσεβασμού και υποστηρίζει ότι εάν δεν υπήρχαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα ο Ιταλός νέος τεχνικός της Μίλαν, θα ήταν για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο."

Αναλυτικά ο Μαρινάκης σχολιάζει για τη συνεργασία ΟΦΗ-Γκατούζο...

"Ο καθένας έχει προσωπικότητα. Πρέπει να είσαι κύριος, ωστόσο. Να σέβεσαι και την προσωπικότητα του άλλου. Ο καθένας έχει έναν εγωισμό. Όλα θέλουν μέτρο για να υπάρχει ανταπόκριση κι από τα δύο μέρη.

Του άρεσε πολύ να μείνει στον ΟΦΗ, τον ενδιέφερε να μείνει στην Κρήτη. Αλλά, υπήρχαν πολλά προβλήματα. Εάν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, θα έμενε πολλά χρόνια στην ομάδα.

Εάν ήμουν σε ομάδα και είχε προπονητή τον Γκατούζο, θα έκανα ο,τι περνούσε από το χέρι μου για να μείνει. Όσο και νευρικός να είναι, πιστεύω ότι αν του δώσεις αυτά που ζητά θα είναι κύριος απέναντί σου. Σίγουρα κι αυτός θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Είναι πιο εύκολο να αλλάξεις έναν προπονητή από τριάντα ποδοσφαιριστές".

Πηγή: sport24.gr

Σχόλια