default-image

Έξωση στο βόλεϊ από το Λίντο λόγω διαιτητών

Σπορ
Έξωση στο βόλεϊ από το Λίντο λόγω διαιτητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξωση από το Λίντο πήρε προς το παρόν το άθλημα του βόλεϊ μετά από απόφαση του ΕΑΚΗ, η οποία κοινοποιήθηκε στα τέσσερα σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο ως έδρα, και συγκεκριμένα η ΑΘΛΕΣΗ, η ΓΕΗ, ο Πήγασος και ο Φιλαθλητικός.

Η απόφαση πάρθηκε από το Δ.Σ. του ΕΑΚΗ με αφορμή το γεγονός ότι οι διαιτητές του βόλεϊ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν στο διάδρομο που υπάρχει πίσω από τους πάγκους των ομάδων.

Στην ανακοίνωση που στάλθηκε στην ΕΣΠΕΚ αναφέρεται ότι αίρεται η παραχώρηση του Λίντο για αγώνες βόλεϊ μέχρι να ξεκαθαρίσει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κρήτης ποια είναι τα όρια που επιτρέπεται η πρόσβαση. Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία, τα οποία το προσεχές σαββατοκύριακο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εφεδρική έδρα. Ήδη η ΑΘΛΕΣΗ έχει δηλώσει ως έδρα το κλειστό των Μελεσών, ενώ ανάλογα αναμένεται να πράξουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Το  neakriti.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΕΑΚΗ, κ. Μαρία Καλουδιώτη, η οποία εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής. «Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες παρατηρήθηκε ότι οι διαιτητές του βόλεϊ δεν επέτρεπαν σε κανέναν την πρόσβαση πίσω από τους πάγκους του κλειστού στο Λίντο, όπου υπάρχει μοκέτα και είναι έξω από τα όρια του γηπέδου. Η αρχή έγινε αποβάλλοντας εμένα και την υπάλληλο του γηπέδου Μαρίνα Σαριδάκη, όταν παρακολουθούσαμε το παιχνίδι κορασίδων Φιλαθλητικός-Πήγασος. Μίλησα με τον πρόεδρο του ΣΥΔΠΕΚ, τον κ. Κοκοτσάκη, ο οποίος μου ζήτησε συγνώμη, όμως ακολούθησαν ανάλογα περιστατικά τόσο με ανθρώπους του μπάσκετ, όπως τον πρόεδρο του Εργοτέλη, τον κ. Γιαννουλάκη, αλλά και με υπαλλήλους του γηπέδου, και μάλιστα με προσβλητικό τρόπο. Δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ηροδότου πριν το παιχνίδι με τον Εργοτέλη να μπουν να αλλάξουν στα αποδυτήρια, τονίζοντάς τους ότι η μετακίνησή τους θα πρέπει να γίνει όταν δε θα υπάρχει δράση. Μέχρι και φωτογράφο έδιωξαν. Είχα ενημερώσει την ΕΣΠΕΚ από την 1η Νοεμβρίου εγγράφως, όμως δεν πήρα κάποια απάντηση. Έτσι, αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΑΚΗ να άρουμε τη χρήση του Λίντο στις ομάδες βόλεϊ, μέχρι να μας υποδείξουν πώς θα μπορέσει να διαγραμμιστεί το γήπεδο για να μην υπάρχει πρόβλημα με τους διαιτητές του βόλεϊ. Μίλησα προσωπικά με τον κ. Κοκοτσάκη και συμφωνήσαμε να βρεθούμε για να οριοθετήσουμε το χώρο. Προς το παρόν είναι σίγουρο ότι αυτό το σαββατοκύριακο δε θα γίνουν αγώνες βόλεϊ στο Λίντο. Είναι κάτι που πλήττει και την ΑΘΛΕΣΗ, καθώς θα αναγκαστούμε να παίξουμε σε άλλη έδρα, όμως πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Από του χρόνου η οροφή

Ρωτήσαμε την κ. Καλουδιώτη και για την οροφή του Λίντο, η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στάζει, με αποτέλεσμα όποτε βρέχει να γίνεται αδύνατη η διεξαγωγή αγώνα, καθώς τα νερά πέφτουν εντός του παρκέ. «Για φέτος το χειμώνα δε βλέπω να λύνεται το πρόβλημα», μας επισήμανε η πρόεδρος του ΕΑΚΣΗ, και εξήγησε: «Η οροφή θα στοιχίσει 120 χιλιάδες ευρώ για να φτιαχτεί. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα πρέπει να ξηλωθεί όλη η οροφή και να μείνει μόνο ο τσίγκος. Το σχέδιο που υπήρχε απορρίφθηκε από την τεχνική υπηρεσία, καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να πάρει ο αέρας τη λαμαρίνα που θα έμπαινε. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί, οπότε είμαστε στην αναμονή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News