default-image

Ο ΟΦΗ της ανατροπής και ο Γκατούζο μέσω του uefa.com

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ της ανατροπής και ο Γκατούζο μέσω του uefa.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι είναι ο ΟΦΗ. Μέγας χαλαστής φημών και σεναρίων. Dna που δεν χωρά αμφιβολίες. Πέταξε έξω από το κύπελο τον Απόλλωνα Σμύρνης, απλούστατα, γιατί τον νίκησε.

Όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι στο αντίστοιχο παιγνίδι του θεσμού, όπου νίκησε τον Ηρακλή και πέρασε ο Παναθηναϊκός. Τώρα πήρε αγκαλιά (η νίκη του) τον Πλατανιά και πάλι μόνο γιατί νίκησε, όσο κι αν τον χωρούσαν κι άλλα αποτελέσματα.

Αυτό το fair play, είναι υποδειγματικό, που μπορεί να το εισπράττει μέσα από την ενδυνάμωση της ίδιας της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και του ήθους της ομάδας. Αυτά έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία, με ολική ανατροπή!

Όχι, επειδή μας συμφέρει ένα "κοινό" αποτέλεσμα, καθόμαστε και το... φτιάχνουμε. Κλείσανε στόματα, ξευτελίστηκαν στοιχηματικές φραγές. Ο ΟΦΗ ξέρει πολύ καλά, ότι η ομάδα του είναι πλέον πιο δυνατή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, διαθέτοντας την υπερήφανη ψυχολογία!

Και επιτέλους τελείωσε τη φετινή μονοκρατορία των ομάδων της Σούπερ Λίγκα στο θεσμό, αφού έγινε η πρώτος που έβγαλε έξω από τη φάση αυτή, Σουπερλιγκάτη αντίπαλο...

#Ορθά στις 5 πήγαν τη Δευτέρα το ντέρμπι Εργοτέλης - ΟΦΗ στο «Παγκρήτιο» για το πρωτάθλημα, γιατί οι κερκίδες θα έχουν περισσότερο κόσμο, εκατέρωθεν.

#Το Ηράκλειο κρατά την παράδοση της Κρήτης στη μεγάλη κατηγορία, με τη διαχρονική και ευρωπαϊκή πορεία του ΟΦΗ, αλλά και με το εξαιρετικό ιστορικό πέρασμα (και με συγκατοίκηση) του Εργοτέλη.

«Μας λείπει πολύ αυτό το χρώμα που έπαιρνε η πόλη. Εύχομαι ολόψυχα να επιστρέψει ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, γιατί έχουμε σκοτεινιάσει με ταβάνι τη Β΄εθνική. Μπορεί να είναι καλό που έχουμε σαν πόλη δυο ομάδες στη Football League, όμως ο ΟΦΗ που το έχει θέσει στόχο και φέτος, πρέπει να επιστρέψει επειγόντως στα μεγάλα σαλόνια για τον ίδιο και τη μεγάλη του ιστορία, αλλά και για την φίλαθλη κοινωνία μας. Είναι κάτι που μας λείπει, πολύ…», είπε μεταξύ άλλων στη «Μικτή Ζώνη Highlights», ο προπονητής Αντώνης Μισαργόπουλος!

#Μπορεί οι καταγγελίες για τύπους όπως αυτοί που αναφέρει ο κ. Καλαϊτζίδης, να μην γίνονται πιστευτές απ' όλους, όπως π.χ. από τον πρόεδρο της Δόξα Δράμας κ. Μπύρο, όμως γιατί δεν κάνουν υπομονή οι παράγοντες να γίνουν πρώτα οι καταθέσεις στην εισαγγελέα; Γιατί τόση πρεμούρα να βγάζουν πάντα «γραφικούς» όσους ομολογούν πράγματα που αφορούν το παρασκήνιο;

#Υποδειγματική η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκής, για τον Φουκάκη. Σπάνια επαινείται με έκδοση ανακοίνωσης ένας διαιτητής, ως άριστος, από μια ομάδα που έχει χάσει το παιγνίδι και ειδικά σε ντέρμπι Football League όπως εν προκειμένω με τον Άρη. Στα συν κι αυτό του Κατσουράνη!

Το αφιέρωμα του UEFA.COM για τον Γκατούζο και τη Μίλαν!

"Μπορεί να του έλλειπε το όραμα και η τεχνική του Ανδρέα Πίρλο, αλλά ο Τζενάρο Γκατούζο θεωρείται ένας από τους καλύτερους Ιταλούς μέσους των τελευταίων 20 χρόνων κερδίζοντας δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ και το «Scudetto» δύο φορές σε 13 σεζόν με την Μίλαν."

Το uefa.com προσπάθησε να εξηγήσει σε αφιέρωμα του, τη λογική της επιλογής για την τεχνική ηγεσία. Επικαλείται το προπονητικό πέρασμά του από Σιών, Παλέρμο, ΟΦΗ και Πίζας, καταλήγοντας, γιατί να μην είναι «ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά;».

Σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του («ισχυρός και πνευματώδης») και τις κατακτήσεις του, επισυνάπτει δηλώσεις των Αμπροσίνι, Ντιμπάλα και Μπουφόν!

Ο αρχηγός της Γιουβέντους, χαρακτηρίζει «φυσική την επιλογή», τονίζοντας: «Ο Γκατούζο είναι 20 χρόνια στην Μίλαν και ξέρει τι πρέπει να κάνει για βελτιώσει τις εμφανίσεις της».

Ο Ρίνο  θα επιλέξει το 3-4-3, για περισσότερη δυναμική!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News