Αθλητισμός

Γκατούζο: Η ομάδα μπορεί να τα πάει καλά

Παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός από τη Μίλαν

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι πλέον προπονητής της Μίλαν και μάλιστα σήμερα παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο ιταλικά ΜΜΕ κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι ανέλαβε την παρουσίασε τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος χαιρέτησε έναν έναν τους δημοσιογράφους προσωπικά.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε: «Είναι μία σημαντική μέρα, μία μεγάλη ευθύνη. Θα είναι σκληρή δουλειά, αυτή η ομάδα έχει πολλές εθνικότητες και μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια. Δεν περνούν καλή περίοδο, όμως όλα είναι στη θέση τους για να δουλέψουν σωστά. Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα μπορεί να τα πάει πολύ καλά.

Έχω τα ίδια συναισθήματα που είχα ως παίκτης. Όταν έρχομαι στο Μιλανέλο είναι σαν να έρχομαι στον παράδεισο. Υπάρχουν τόσο όμορφα γήπεδα και πολλές επιλογές. Λατρεύω τη δουλειά μου, την κάνω με πάθος. Το να προπονώ έναν τέτοιο σύλλογο αποτελεί προνόμιο.

Αυτό το ρόστερ μπορεί να τα πάει καλύτερα. Πρέπει να γίνουμε ομάδα και να πάμε στο γήπεδο ως ομάδα. Πρέπει να καλύπτουμε το γήπεδο, να αποδεικνύουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να υποφέρουμε και να είμαστε μία ενωμένη ομάδα. Θα χρειαστούμε ένα πνεύμα πεδίου μάχης, αν και αυτό δεν θα είναι αρκετό από μόνο του, αφού χρειαζόμαστε ποιότητα επίσης. Αυτήν τη στιγμή δεν κοιτάζω τη βαθμολογία, θα το πάμε μέρα - μέρα. Ο αγώνας κόντρα στην Μπενεβέντο πρέπει να είναι τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Ερωτηθείς για τις γνώσεις που έχει ως προπονητής είπε: «Οφείλω να δώσω κάτι περισσότερο σε πνευματικό επίπεδο σε αυτά τα παιδιά, αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Βέβαια, είναι γελοίο για μένα να μιλάμε μόνο για τον χαρακτήρα μου. Δεν μου έδωσαν το δίπλωμα, διάβασα για να το πάρω. Δεν μπορείς να προετοιμάσεις παιχνίδια μόνο με την επιθυμία να παλέψεις, χρειάζεται και πολλή γνώση. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες στο Μιλανέλο που μας θυμίζουν τη σπουδαία ιστορία του συλλόγου. Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε το DNA της Μίλαν, τον σεβασμό στις αρχές της ομάδας και στην επιθυμία για θυσίες».

Όσο για τον τρόπο που θα παίξει η Μίλαν με τον ίδιο προπονητή είπε: «Θα παίξουμε με άμυνα τριών. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Μοντέλα, αν και ορισμένες από τις ιδέες μας είναι διαφορετικές. Του αρέσει η κατοχή μπάλας. Κι εμένα μου αρέσει, αλλά πρέπει να είμαστε πιο άμεσοι. Η άμυνα τριών και οι τέσσερις στο κέντρο έχουν κλειδώσει. Θα δούμε για την επίθεση. Ο αρχηγός είναι ο Μπονούτσι και θα παραμείνει ο Μπονούτσι. Μίλησα με εκπροσώπους της ομάδας χθες και είδα παιδιά με μεγάλη επιθυμία να δουλέψουν και να θέσουν εαυτούς στη διάθεσή μου. Τους ζήτησα αίσθημα ομαδικότητας και πειθαρχία. Πάντοτε θα περνούσα πάνω από αναμμένα κάρβουνα για τους συμπαίκτες μου και αυτό θέλω να δω κι από αυτούς. Οι παίκτες πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον».

Αναφερόμενος τέλος στους στόχους της νέας σεζόν είπε: «Περάσαμε στο Europa League και έχουμε ακόμα να παίξουμε στο Coppa Italia. Η φανέλα έχει βάρος και δεν πρέπει αν το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Θέλω να δουν ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας. Όταν χάνεις, πρέπει να φλέγεσαι μέσα σου, το Μιλανέλο θα πρέπει να είναι σαν κηδεία».

Σχόλια