default-image

Σκουρτόπουλος: Μακάρι & τα επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: Μακάρι & τα επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα απολαυστικό επταήμερο ήταν για τον Θανάση Σκουρτόπουλο αυτό που κύλησε με την Εθνική μας ομάδα, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε μετά τη νίκη της Εθνικής μας επί του Ισραήλ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Ολοκληρώσαμε πετυχημένα τα πρώτα δύο ματς. Το Ισραήλ έπαιξε ματς απ ζώνες και είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Στα πρώτα 3-4 λεπτά είχαμε νευρικότητα, αλλά μετά βρήκαμε ισορροπία και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως είναι μια νέα ομάδα, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και ένα ταξίδι 12 ωρών από την Αγγλία.

Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας, χρησιμοποιήσαμε 16 παίκτες και τα καταφέραμε. Ήταν απόλαυση για μένα. Από την πρώτη μέρα είδα στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά και τη θέληση. Το αποτέλεσμα των δύο αγώνων ήταν πολύ θετικό. Η νίκη επί της Μ. Βρετανίας ήταν πολύ σημαντική. Πιστεύω πως στο δεύτερο παράθυρο θα ανταποκριθούμε καλύτερα, άσχετα ποιος θα έρθει, γιατί ο βασικός κορμός υπάρχει. Περιμέναμε ότι θα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστούμε τον κόσμο. Μακάρι και τα δύο επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη. Αν το παιχνίδι ήταν 1-2 ώρες αργότερα, είμαι βέβαιος πως θα ήταν κατάμεστο το γήπεδο».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος από την πλευρά του επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια παίρνοντας μια ακόμη καλή νίκη. Αυτό που κρατώ είναι η νίκη και η προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα. Κάναμε βέβαια πολλά λάθη και χάσαμε σουτ και λέι απ, αλλά είναι λογικό να υπάρχει άγχος γιατί είμαστε νέα ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Ο προπονητής του Ισραήλ, Όντεντ Κάτας είπε από την πλευρά του: «Είμαι χαρούμενος για την εμπειρία αυτή. Χτίσαμε μια νεανική ομάδα με θετικούς ανθρώπους και απόλαυσα να είμαι προπονητής τους. Είχαμε όμως έλλειψη εμπειρίας. Χάσαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Είχαμε 17 λάθη στο ημίχρονο και έχει και η Ελλάδα μερίδιο σε αυτό. Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα για μας. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Όταν παίζεις με την Ελλάδα είναι πάντα δύσκολο, είναι μια πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται εμπειρία για να την αντιμετωπίσεις. Είμαι σίγουρος πως θα διδαχτούμε από όλο αυτό. Το μεγαλύτερο κέρδος για μας είναι η εμπειρία».

Τους παίκτες του Ισραήλ εκπροσώπησε ο Τζέικ Κοέν λέγοντας: «Είναι απογοητευτικό να χάνεις. Πάντως παραμένω αισιόδοξος για την ομάδα, έχουμε καλή ενέργεια στα αποδυτήρια. Δεν παίξαμε όπως θέλαμε, αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα, έπαιξαν πολύ καλά και μας έδωσαν ένα καλό μάθημα. Θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και είμαι βέβαιος πως θα επιστρέψουμε καλύτεροι το Φλεβάρη. Κάναμε πολλά λάθη, πρώτον ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας και η έκτη μας μέρα σαν ομάδα. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες όμως, γιατί και η Ελλάδα ήταν στην ίδια μέρα. Θα χρειαστεί καιρός. Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα τα 'παράθυρα'».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News