Αθλητισμός

Λεμονής: Κερδίσαμε δύο αντιπάλους

Δύο αντιπάλους είχε να διαχειριστεί χθες ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή αφού όπως είπε ο προπονητής των ερυθρολεύκων η ομάδα του έπρεπε να επιβληθεί των «Φαιάκων» αλλά και να ξεπεράσει την κούραση από το ταξίδι μετά το ματς με την Σπόρτιγκ.

Δύο αντιπάλους είχε να διαχειριστεί χθες ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή αφού όπως είπε ο προπονητής των ερυθρολεύκων η ομάδα του έπρεπε να επιβληθεί των «Φαιάκων» αλλά και να ξεπεράσει την κούραση από το ταξίδι μετά το ματς με την Σπόρτιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή:

Για τη διαφορά του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο:

«Κατ' αρχάς θα ήθελα να πω ξεκινώντας ότι νιώθω πώς κερδίσαμε δύο αντιπάλους. Ο ένας αντίπαλος ήταν η ομάδα της Κέρκυρας που είναι μία αρκετά δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Μας είχε εντυπωσιάσει και στα άλλα παιχνίδια που δεν παρατούσε ποτέ κανένα ματς. Δύσκολα δέχεται φάσεις για γκολ. Το δεύτερο που κερδίσαμε ήταν ότι προερχόμασταν από ένα πολύ ωραίο ταξίδι, ένα δύσκολο ματς με την Σπόρτινγκ και βγάλαμε την ενέργεια που χρειαζόμασταν. Οπωσδήποτε κερδίσαμε και τις γηπεδικές συνθήκες. Και στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είχαμε τις φάσεις, αλλά όχι τόσο πολύ σε αριθμό. Μας αποσυντόνισε το πρώτο γκολ, αλλά γενικά σε όλο το παιχνίδι νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε αυτό το ματς, παρόλο που όπως είπα προηγουμένως οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες».

Για το αν η νίκη είναι το μοναδικό κέρδος στον σημερινό αγώνα:

«Αυτό είπα προηγουμένως ότι σιγά-σιγά φτάνουμε σε ένα καλό σημείο. Θέλω να σταθώ πιο πολύ στο ταξίδι στην Πορτογαλία που ήταν κουραστικό και παρουσιαστήκαμε με αρκετή ενέργεια. Και βοηθάει το γεγονός ότι μοιράζεται ο χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Αυτό που μετράει πολύ είναι η νοοτροπία που αρχίζουμε να δείχνουμε. Αντιδράμε πολύ καλά».

Για τα αρνητικά της σημερινής παρουσίας:

«Πάντα μετά από μία νίκη θέλω να στέκομαι περισσότερο σε αυτά. Δεχτήκαμε κάποιες φάσεις. Μας δυσκόλεψε πολύ ο αγωνιστικός χώρος. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να το δούμε προσεκτικά και να μην δίνουμε δικαιώματα. Ενώ ξεκινήσαμε το ματς στα πρώτα λεπτά πάρα πολύ καλά, σουτάραμε, μπήκαμε περιοχή και μετά έπεσε ο ρυθμός. Αυτό οφείλεται και στην Κέρκυρα που είναι καλά οργανωμένη».

Για το αν η ομάδα πλησιάζει τους στόχους της:

«Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού μού αρέσει. Μου αρέσει αυτό που βγάζουν και αυτό που βλέπω. Πρέπει αυτά τα διαστήματα να τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Έχουμε πολλά θέματα να δουλέψουμε. Χωρίς την Ευρώπη τώρα θα μπορέσουμε να προπονηθούμε ακόμα καλύτερα σε θέματα τακτικής».

Για την αντίδραση του Μάριν στο γκολ:

«Δεν το πρόσεξα, γιατί κι εγώ πανηγύριζα. Κάθε ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό το μόνο που έχει να κάνει είναι να δείχνει μέσα στο γήπεδο με την απόδοσή του πράγματα. Όλα τ' άλλα δεν τα θεωρώ άξια λόγου ή κάτι το οποίο να μπορεί να με προβληματίσει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπαίνουν οι παίκτες στο γήπεδο και να κερδίζει η ομάδα. Για αυτό το λόγο όλοι δουλεύουμε. Ο προπονητής της ομάδας είναι αυτός που κάνει τις επιλογές, αυτός που δέχεται την κριτική συνήθως σε άσχημα αποτελέσματα, γιατί στα καλά ματς δεν την δεχόμαστε τόσο πολύ. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών και των ποδοσφαιριστών. Μακάρι να μπαίνουν όλο οι παίκτες και να δείχνουν κάποια πράγματα».

Σχόλια