default-image

Νέα νίκη για Αστέρα, 2-0 τον Λεβαδειακό

Ποδόσφαιρο
Νέα νίκη για Αστέρα, 2-0 τον Λεβαδειακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 ο Αστέρας επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0, πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και μάλιστα με μηδέν παθητικό και σκαρφάλωσε στην 7η θέση κοιτώντας φυσικά ακόμα πιο ψηλά.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δυναμική τους στις στημένες φάσεις και με τον κορυφαίο Ιγκλέσιας να πετυχαίνει ένα γκολ και να έχει μια ασίστ άνοιξαν την άμυνα του Λεβαδειακού.

Από την πλευρά τους οι Βοιωτοί που δεν είχαν ένα παίκτη σημείο αναφοράς στην επίθεση για πέμπτο συνεχόμενο ματς έμειναν μακριά από τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Επασί. Βέβαια και ο Λεβαδειακός από την πλευρά του που μπήκε με πιο παθητικό ρόλο στο ματς βρήκε διαδρόμους προς την εστία του Αθανασιάδη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στον Λεβαδειακό και ήρθε στο 14' όταν ο Σουμπίνιο εκτέλεσε ένα φάουλ προς την αντίπαλη περιοχή, ο Μεντί πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα.

Απείλησε και σκόραρε

Ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει για βρει το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα στο σκορ. Στο 31' ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Τόνσο, που σούταρε δίχως χρονοτριβή αλλά ο Τριποτσέρης έβαλε σωτήρια την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Τόνσο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιγκλέσιας μετά από σκριν που του έγινε όπως σε έναν αγώνα μπάσκετ, ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του εμβρόντητου Επασί και άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Το γκολ αυτό έδωσε άλλο αέρα στους Αρκάδες που συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και θα μπορούσαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο. Ήταν το 36' όταν ο Καλτσάς είδε την κάθετη κίνηση του Τσιλιανίδη, που με το δεξί δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, σπαταλώντας μια καλή φάση. Έτσι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη στο γκολ του Ιγκλέσιας.

Αλλαγές αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ανιγκό έβγαλε τον Τριποτσέρη που αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού από το πρώτο μέρος ενώ στο 49' έκανε και δεύτερη αλλαγή με τον Καραχάλιο αντί του Ζαραδούκα. Ο Γάλλος τεχνικός ήθελε να αλλάξει την εικόνα του Λεβαδειακού με τους Βοιωτούς ναι μεν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν και πάλι.

Οι φιλοξενούμενοι στο 54' είχαν μια καλή στιγμή μετά από αευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Στο 60' ο Καθάριος χώθηκε ανάμεσα στους στόπερ του Αστέρα και πρόλαβε να σουτάρει στην έξοδο του Αθανασιάδη, που έσωσε την εστία του.

Ο Παντελίδης από την πλευρά του απάντησε και αυτός κάνοντας δυο αλλαγές. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους είχε βγάλει τον αρνητικό Γκοντό και είχε βάλει στη θέση του τον Δουβίκα ενώ στο 61' έβγαλε από το ματς τον Τσιλιανίδη και πέρασε τον Τσουκαλά.

Πρώτο γκολ για Δουβίκα

Ο Αστέρας στο 63' πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν και πάλι κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Καλτσάς, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά και ο Δουβίκας με σουτ εξ επαφής και εκτός ισορροπίας, νίκησε τον Επασί για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν τρία τα τέρματα τους αλλά το πολύ καλό σουτ του Ιγκλέσιας στο 69' έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Επασί.

Οι παίκτες του Αστέρα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να ψάχνουν και άλλα γκολ και στο 74' ο Καλτσάς βρέθηκε απέναντι στον Επασί σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, σούταρε με δύναμη αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ στο 83' όταν ο Τσαμπούρης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν βρήκε στήριγμα και έχασε τη μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τόνσο έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια, που κόπηκε την ύστατη στιγμή, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά που σούταρε από ευνοϊκή θέση αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Αστέρας απείλησε ξανά στο 90' τον Κώτσιρα που είχε περάσει λίγη ώρα νωρίτερα στο ματς, έκανε ωραία προσποίηση και σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα χιλιοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στον Λεβαδειακό όταν μετά από σέντρα του Μπελγκαζουανί, ο Ιωαννίδης πρόλαβε την έξοδο του Αθανασιάδη αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (61' Τσουκαλάς), Τόνσο, Καλτσάς (84' Κώτσιρας), Γκοντό (46' Δουβίκας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Εμπασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης (46' Φαβάρο), Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας (49' Καθάριος), Μητρόπουλος (73' Μητρόπουλος), Νιας, Σουμπίνιο, Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News