Αθλητισμός

Σκουρτόπουλος: Η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο

Δύσκολη θεωρεί την αυριανή αναμέτρηση με το Ισραήλ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός

Ως το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου χαρακτήρισε το προχθεσινό κόντρα στη Μ. Βρετανία ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος περιμένει ένα ανταγωνιστικό Ισραήλ στην αυριανή αναμέτρηση, όμως θεωρεί ότι με τη θέληση των παικτών και την προτροπή του κόσμου, η Εθνική μας θα καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι «η ίδια Εθνική είναι: η Εθνική Ελλάδας. Όλα τα παιδιά ήταν στις κλήσεις των 24 και όλοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, άρα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. Έχουμε κάποια παιδιά μαζί μας και μετά τη απογευματινή προπόνηση θα βγάλουμε τη δωδεκάδα για το παιχνίδι με το Ισραήλ. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να είναι ικανοποιημένα και βέβαια να πάρουμε τα αποτελέσματα. Θα διαλέξουμε τα παιδιά που μπορούν να καλύψουν αυτές τις δύο προϋποθέσεις. Στο πρώτο παιχνίδι το Ισραήλ έπαιξε με την Εσθονία στην έδρα του και ήταν μία καλή συνθήκη για να ξεκινήσει τους αγώνες της προκριματικής φάσης. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα επικίνδυνη, είναι γρήγορη, χρησιμοποιούν διάφορες ζώνες ματς απ και σίγουρα θα τις εφαρμόσουν και απέναντι μας. Στη μαν του μαν άμυνα θα είναι δύσκολο να μας ακολουθήσουν και ειδικά στα ποσταρίσματα και ετοιμαζόμαστε γι' αυτό το κομμάτι. Εντάξει η προσθήκη του Νικ Καλάθη είναι σημαντική λόγω εμπειρίας και ικανότητας καθώς μπορεί να "διαβάσει" το παιχνίδι και να μας δώσει κάποιες λύσεις που θα είναι πολύ χρήσιμες. Σε μεγάλο σημείο έχει φύγει το άγχος μετά τη νίκη στο Λέστερ. Ξεκίνησε ως θετικό άγχος και πήγε να γίνει αρνητικό γιατί όλα τα παιδιά ήρθαν με μεγάλη διάθεση, όλοι ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν και όλοι ήθελαν να κάνουν το καλύτερο και δυστυχώς αυτό παραλίγο να μας οδηγήσει σ' ένα λάθος στο τελευταίο ενάμισι λεπτό. Από τη στιγμή που βγήκε ο Βασιλόπουλος χάσαμε τη συνοχή μας, κάπου πανηγυρίζαμε πρόωρα και αυτό παραλίγο να το πληρώσουμε. Το άγχος αυτό ξεπεράστηκε. Κάνουμε πολύ κουβέντα με τα παιδιά σε αυτό τον τομέα και σημασία έχει ότι έκαναν μία πολύ μεγάλη νίκη. Θεωρώ ότι ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου και για τις ειδικές συνθήκες που υπήρχαν και γιατί η Μ. Βρετανία έχει πολύ καλή ομάδα με παιδιά που παίζουν σε όλη την Ευρώπη, Αμερικανοθρεμένα,  πολύ καλούς αθλητές και αυτό τους έχει βοηθήσει και στην αυτοπεποίθηση και της ηρεμίας».

Ερωτηθείς για τη σημασία που θα παίξει η παρουσία του κόσμου τόνισε: «Η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο, όπως και στην Αγγλία, όπου υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα με τη συμπαράστασή τους. Εδώ περιμένουμε πολύ περισσότερα πράγματα: πολύ περισσότερο κόσμο που θα στηρίξει την προσπάθεια αυτών των παιδιών για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος ερωτηθείς για το γεγονός ότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ως Ομοσπονδιακός το δίνει στο Ηράκλειο, εκεί όπου έκανε και τα πρώτα προπονητικά του βήματα είπε: «Για μένα και το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο είναι πολύ αγαπημένα μέρη. Έρχομαι πάντα με χαρά στη Κρήτη. Θα ζούσα μόνιμα εδώ εάν υπήρχαν οι συνθήκες δουλειάς και ελπίζω να ξανάρθουμε».

Σχόλια