default-image

Τιάμ αντί Στεφανίδη η κορυφαία του κόσμου

Σπορ
Τιάμ αντί Στεφανίδη η κορυφαία του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς πήρε η Ναφισάτου Τιάμ!

Η εντυπωσιακή επταθλήτρια, η οποία έσπασε το φράγματα των 7000 βαθμών και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ανακηρύχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στο ετήσιο γκαλά της IAAF, που γίνεται στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Η αθλήτρια από το Βέλγιο κέρδισε πάνω στο νήμα την Κατερίνα Στεφανίδη, που μαζί με την Αλμάζ Αγιάνα (δρομέας μεγάλων αποστάσεων από την Αιθιοπία) ακολούθησαν στην ψηφοφορία.

Σε ότι αφορά τους άνδρες, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο άλτης του ύψους Μουτάζ Εσά Μπαρσίν από το Κατάρ, ο οποίος για μία ακόμα σεζόν κυριάρχησε στο αγώνισμα των αιθέρων.

Από εκεί και πέρα, η 75χρονη Άνα Μπότα, η οποία βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες του Νοτιοαφρικανού Φαν Νίκερκ στα 400μ., κατέκτησε το βραβείο του προπονητικού επιτεύγματος της χρονιάς.

Ο 21χρονος Νορβηγός των 400μ. μετ' εμποδίων, Κάρστεν Βάρχολμ, αναδείχθηκε ανερχόμενο αστέρι της χρονιάς και η 22χρονη τριπλουνίστρια από τη Βενεζουέλα, Γιουλιμάρ Ρόχας, την αντίστοιχη διάκριση στις γυναίκες.

Το προεδρικό βραβείο από τον Σεμπάστιαν Κόε απονεμήθηκε στον Γιουσέιν Μπολτ για τη συνολική προσφορά του στο άθλημα, ενώ η Τσέρι Αλεξάντερ, η επικεφαλής της διοργάνωσης του Παγκοσμίου στίβου στο Λονδίνο πήρε το βραβείο για τη Γυναίκα της Χρονιάς στον στίβο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News