default-image

Άλλοι για άνοια κι άλλοι για αυτοάνοσα εξυγίανσης στις "κεφαλές"

Ποδόσφαιρο
Άλλοι για άνοια κι άλλοι για αυτοάνοσα εξυγίανσης στις "κεφαλές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, προχωρά σε μεγάλη έρευνα για τη σχέση ποδοσφαίρου και άνοιας, αλλά στην Ελλάδα, το μείζον θέμα υγείας του ποδοσφαίρου είναι η εγκεφαλική κατάσταση που προκαλεί αυτοάνοσα εξυγίανσης στις "κεφαλές"...

Έρευνα για τη σχέση που μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο με εγκεφαλικές βλάβες και κυρίως την άνοια, ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά τον ερχόμενο Ιανουάριο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας! Για τους ποδοσφαιριστές…

Αλλά στην Ελλάδα, το πρόβλημα δεν εστιάζεται στους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Οι κίνδυνοι δεν προέρχονται από επανειλημμένα χτυπήματα της δερμάτινης μπάλας στο κεφάλι, γιατί ακόμη κι αν συμβαίνει, είναι δευτερεύον ζήτημα, αφού η υγεία στο ποδόσφαιρο αυτής της χώρας, πάσχει από άλλα κεφάλια.

Αν γινόταν μια επιστημονική έρευνα, θα έπρεπε να εστιάσει πρώτα στους εγκεφάλους των παραγόντων, με εστιάσεις σε φαινόμενα «διπολικών» διαταραχών που προκαλούν μαζική αποθάρρυνση στο φίλαθλο κοινό να απολαύσει ένα πρωτάθλημα που είτε με εξυγίανση ή χωρίς εξυγίανση, απαιτεί πάντα εξυγίανση.

Να μελετήσει δηλαδή τη σχέση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την πολιτική και τους ίδιους τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Τι συμβαίνει ακριβώς στον εγκέφαλο των μεγάλων ηγετών, που μόλις εισέρχονται ως επενδυτές στο ποδόσφαιρο είναι ταυτόχρονα στο ένα ή στο άλλο κόμμα περί την εξουσία ή την αντιπολίτευση, μπαίνουν με τα μούτρα στην επιρροή των ΜΜΕ, τσακώνονται σαν τα κοκόρια -είτε δια εκπροσώπων τους- στο διαδίκτυο με αναρτήσεις επιπέδου αλάνας και αποκτούν εμμονές για τους τύπους που φοράνε μαύρα, κρατάνε σφυρίχτρα ή παίζουν με τα σημαιάκια…

   Θα είναι λοιπόν σημαντική μια μελέτη για να καταλάβουμε πλήρως εάν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι που συνδέονται με το παιχνίδι του παρασκηνίου με πολλά ακόμη σημεία προς διερεύνηση. Πέραν του ότι θα προσέφερε πολλά στην επιστήμη που μπορεί να ανακαλύψει νέα στοιχεία για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και ασφαλώς, θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους κλάδους, ειδικής επιστημονικής αναφοράς.

#Θα σκοράρει με τον Πλατανιά ο Γιώργος Γιακουμάκης; «Θέλω να βάλω γκολ, αλλά δεν θα πανηγυρίσω, σέβομαι τα χρόνια που πέρασα και τους ανθρώπους που είναι εκεί», δηλώνει ο Κρητικός επιθετικός της ΑΕΚ. Όπως το έκανε όταν σκόραρε και με τον Πλατανιά επί της ΑΕΚ!

#Κάποια υπόλοιπα οφειλόμενα, θα τα δώσουν ως οφείλουν και ηθικά; Μιλάμε για κάποια ΠΑΕ και ένα σούπερ πρώην ποδοσφαιριστή της, που είναι ήδη αλλού…

#Έξοχος ο Ηλίας Πουρσανίδης και στην κατάθεση ψυχής του, μετά την μεγάλη τελετή που δόξασε την ευγνωμοσύνη και δικαίωσε τον άνθρωπο που την άξιζε!

#Είναι πολύ λογικό, να ψάχνονται με το τι ακριβώς συμβαίνει με την πρωτοβουλία του Κώστα Καζανάκη για τον ΟΦΗ και το αποτέλεσμά της, οι  παροικούντες…  (Παροικούντες γενικώς, εννοούνται πρόσωπα σε συγκεκριμένο περιβάλλον που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι να είναι γνώστες των όσων συμβαίνουν σε αυτό…)

#Η επιλογή Φουκάκη στο ντέρμπι Άρης - Παναχαϊκή, αποτελεί δείγμα εξελισσόμενης γραφής... Αλλά ορθή επιλογή.

#Ποιο είναι το κεντρικό σύνθημα στον ΑΟΧ Κισσαμικό στο τρέχον πρωτάθλημα; «Όλοι μαζί μπορούμε». Στο τηλεοπτικό σποτ μάλιστα που πρωταγωνιστούν παίκτες κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο, η φράση αποδίδεται εντυπωσιακά από τον Λέο σε… άπταιστα ελληνικά!

#Κατηγορηματικά δηλώνει ο πρόεδρος της  Football League ότι «άλλη ομάδα δεν θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα». Τόσο σίγουρος!

#Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος σήμερα θα δει το ντέρμπι Άρης-Παναχαϊκή στο «Βικελίδης» και την Κυριακή το Δόξα - Εργοτέλης στη Δράμα. Και τα δύο είναι ντέρμπι!

#"Το ζήτημα που θέτω είναι ότι τα κράτη θα πρέπει να θέσουν κι αυτά τους ελάχιστους κανόνες. Ώστε αύριο, αν έρθει μια άλλη ομοσπονδία και ξαναγυρίσει στο παρελθόν και ξαναλλάξει τους κανόνες, να μπορέσουμε εμείς να αποτρέψουμε ένα πισωγύρισμα". (Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού, από δελτίο τύπου της ΓΓΑ).

#"Άτολμος ο Γραμμένος, δεν σπάει αυγά. Η κ. Ντέμπι Κοξένογλου, σύζυγος Κ. Βασσάρα ζει και βασιλεύει. Σήμερα την έχρισαν διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων, ενώ διευθύντρια προσωπικού, χρίστηκε η  Μ. Ψαροπούλου, ανηψιά του συμβούλου της ΕΠΟ. Ζήτω η εξυγίανση"! (Από το diaititis, του Βαγγέλη Δουκάκου).

#Ωραία ποινή για τον Χιμένεθ με τον Παναθηναϊκό. Όπως λέγαμε «δεκαπενθήμερη» στο σχολείο ή στο στρατό…. -Τι να πουν κι οι Ζωνιανοί, με την πλέον άδικη και ακραία ετυμηγορία της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης! Σε μια εποχή που σφίζει...  Κι από σθένος, άλλο τίποτα!

#Ποιος θα είναι ο καλεσμένος στη «Μικτή Ζώνη Highlights» της Κρήτη TV, αυτή τη Δευτέρα;

Αλλάζουν τη Γ' και επαναφέρουν τη Δ΄ Εθνική;

Είναι άγνωστο τι θα πραγματοποιήσουν, σίγουρα όμως καλά προβληματίζονται στην ΕΠΟ, για τη Γ΄εθνική και την μείωση των ομίλων της, με παράλληλη επανίδρυση της Δ' Εθνικής! Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γραφτεί παρασκηνιακά, ως πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης, η εκτίμηση είναι ότι η Γ΄ εθνική δεν περπατάει καθώς "έχει καταντήσει να θυμίζει περισσότερο περιφερειακό πρωτάθλημα" και  "πολύ υποβαθμισμένη που δεν δίνει την ευκαιρία σε ομάδες να βρουν επενδυτές λόγω της μη εμπορικότητάς της". Κι επειδή πολλά έχουν ήδη ειπωθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" (αμιγώς κυβερνητικό), μάλλον θα συμβεί. Πως και πότε, θα δούμε... Είτε από φέτος με γενική συνέλευση της ΕΠΟ λόγω προκήρυξης, ή από το χρόνου. (Βλέπετε δεν άκουγαν όταν οι ΕΠΣ φώναζαν…)

Πρωτάκουστα μεν αλλά…

Ένα σενάριο που έπεσε στο τραπέζι και αναδείχτηκε στη Θράκη για τις μεταβολές στη Γ΄ και Δ΄ εθνική: «Στη νέα σεζόν στη Γ' Εθνική θα παίξουν μόνο οι ομάδες που θα παραμείνουν φέτος στην κατηγορία και όσες υποβιβαστούν από την Football League, καμία όμως νέα από τα τοπικά πρωταθλήματα. Όσες ανέβουν, δηλαδή οι 53 πρωταθλήτριες από τις ΕΠΣ και ίσως οι τρεις δευτεραθλήτριες από τις ΕΠΣ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς θα συγκροτήσουν μαζί με όσες υποβιβαστούν από τη Γ' Εθνική τη νέα Δ' Εθνική!»

Παίζει συνεχώς… με την κορυφή

Αν στην κορυφή στη Football League, εξελίσσεται συναρπαστικά, το ίδιο συμβαίνει (αντιστρόφως) και στην ουρά. Ο Εργοτέλης ας πούμε που είναι πρωταθλητής στα άτυχα αποτελέσματα με μόλις δύο βαθμούς, θα ήταν σωσμένος περίπου αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, παρέα με τα Τρίκαλα, αφού έχει από κάτω τέσσερις ομάδες, μαζί με τον κύριο «Μείον» Αχαρναϊκό! Η ομάδα του Τάκη Γκώνια, πάντως έχει μπροστά της δυο απανωτές προκλήσεις, αφού αντιμετωπίζει δυο μνηστήρες της ανόδου. Τη Δόξα στη Δράμα και τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο, έχοντας «περάσει» χωρίς βαθμό και τους άλλους δύο, Άρη και Παναχαϊκή. Αλλά και με τον ΑΟΧ Κισσαμικό, όπου κατέγραψε έναν από τους δύο του βαθμούς. (Έπεται ο Απόλλων Πόντου!)

«Χρυσάφια» από τα χέρια του Πετράκη

Μετά τον Λεονάρντο Κούτρη, που πίστεψε αμέσως από τον Εργοτέλη ο  Γιάννης Πετράκης και τον πήρε στον ΠΑΣ Γιάννινα, για να τον βλέπουμε στον Ολυμπιακό και να ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, άλλος ένας παίκτης που είναι εδώ και δύο χρόνια στα χέρια του, λέγεται να έχει κλείσει στο "Μεγάλο Λιμάνι". Ο 19χρονος θηριώδης στόπερ Κώστας Μαυροπάνος, που είχε απασχολήσει την ΑΕΚ με τον Χιμένεθ (στράφηκε σε άλλες προτεραιότητες) και τον ΠΑΟΚ, φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό! Ο νεαρός κεντρικός είναι βασικός φέτος και έχει επιδείξει μοναδικές ικανότητες στα στημένα... ως επιθετικός!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News