Αθλητισμός

Χωρίς άγχος η πορεία του Ηροδότου

Η πορεία του Ηροδότου στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το μόνο που δεν προσθέτει στα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι άγχος και πίεση!

Η πορεία του Ηροδότου στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής το μόνο που δεν προσθέτει στα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι άγχος και πίεση! Αντίθετα όλοι στην ομάδα απολαμβάνουν τα... κατορθώματα, που τους έχουν βάλει σε θέση οδηγού στη βαθμολογία, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Η καλή ψυχολογία και η απουσία πίεσης είναι στοιχεία που βγαίνουν στα παιχνίδια του Ηροδότου, ο οποίος έχει καταφέρει να συνδυάσει την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία με την εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών.

Όπως λέει και ο Μανόλης Παπαματθαιάκης, «δε νιώθουμε πίεση. Είμαστε καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου».

Αυτό το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια στον 8ο Όμιλο της Γ' Εθνικής, καθώς γίνεται η δεύτερη προγραμματισμένη διακοπή του πρωταθλήματος. Έτσι ο Ηρόδοτος θα πάει στην Ιεράπετρα, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΙ σε ένα φιλικό παιχνίδι.

«Θέλαμε ένα τέτοιο φιλικό, καθώς θα είναι ανάλογων συνθηκών με το παιχνίδι που θα ακολουθήσει για το πρωτάθλημα εκτός έδρας στην Κηφισιά. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει αρκετά», τόνισε στη "Νέα Κρήτη" ο Μανόλης Παπαματθαιάκης, ενώ στο φιλικό με τον ΟΦΙ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Σε ερώτηση για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να επηρεάσει την εξαιρετική φόρμα των παικτών, ο κ. Παπαματθαιάκης απάντησε: «Έτσι λέγαμε και πριν το ματς με την Παλαιόχωρα, όπου ήταν η προηγούμενη διακοπή, ότι ίσως επηρεαστούμε, αλλά αυτό δε συνέβη. Το πρωτάθλημα φέτος είναι τέτοιο, με λίγα παιχνίδια, όλα δύσκολα και με πολλές διακοπές. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε με αυτούς τους ρυθμούς».

Να τονίσουμε ότι μετά από αυτή τη διακοπή ακολουθούν τρία παιχνίδια και στη συνέχεια έρχεται η διακοπή τριών εβδομάδων για τη γιορτινή περίοδο. Μάλιστα, ο Ηρόδοτος θα παίξει το τελευταίο του ματς για το 2017 στις 17 Δεκεμβρίου (Α.Ε. Μυλοποτάμου-Ηρόδοτος) και θα επιστρέψει στη δράση στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα σχεδόν μήνα αργότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή στις 7 Ιανουαρίου, που γίνεται η 11η αγωνιστική, οι πρωτοπόροι της Γ' Εθνικής έχουν το ρεπό τους...

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Σχόλια