default-image

Τι λείπει από τον Ηρόδοτο για να "χτυπήσει" πρωτάθλημα;

Ποδόσφαιρο
Τι λείπει από τον Ηρόδοτο για να "χτυπήσει" πρωτάθλημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρόδοτος έχει καταφέρει να είναι το τελευταίο διάστημα στην πρώτη γραμμή όχι μόνο της επικαιρότητας αλλά και του βαθμολογικού πίνακα στον 8ο Όμιλο της Γ' Εθνικής.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗΣ

Όταν το καλοκαίρι ξεκινούσε ο σχεδιασμός και παρότι οι κυανόλευκοι προέρχονταν από… σάρωση Κυπέλλων, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος περίμενε ότι ο… χειμώνας θα τους έβρισκε να αγναντεύουν από την κορυφή του Ψηλορείτη τις υπόλοιπες ομάδες.

Η προετοιμασία δεν ήταν εύκολη. Άλλαξε ο προπονητής, η ομάδα δεν τράβηξε στα φιλικά, υπήρξε αμφιβολία για κάποιες αποχωρήσεις ή μεταγραφές και ήρθε και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον ΠΟΑ.

Όταν όμως ξεκίνησε το πρωτάθλημα, λες κι ένα μαγικό ραβδάκι άγγιξε τον Ηρόδοτο και όλα άλλαξαν. Έτσι μπορούν πλέον να σκέφτονται άλλα πράγματα, από τη στιγμή που ο πρωταρχικός στόχος που ήταν η παραμονή έχει σχεδόν εξασφαλιστεί.

Πόσο απέχει όμως η σκέψη και η επιθυμία, από την οριοθέτηση του στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος και στη συνέχεια τη διεκδίκηση, μέσω των μπαράζ, της ανόδου στην Γ' Εθνική;

Ο Ηρόδοτος διαθέτει βαριά φανέλα. Η λέξη «πρωταθλητισμός» δεν είναι άγνωστη. Το μέταλλο υπάρχει! Στοιχεία αλληλένδετα είναι η έδρα και ο κόσμος. Το γήπεδο βρίσκεται σε φανταστική κατάσταση. Η Νέα Αλικαρνασσός είναι όλη… Ηρόδοτος. Όταν ο γίγαντάς ξυπνήσει για τα καλά, το γήπεδο θα είναι πολύ μικρό για να χωρέσει την αγάπη που τρέφουν εκείνοι για το καμάρι τους.

Η διοίκηση έχει καταφέρει να βάλει τα γυαλιά σε διοικήσεις επαγγελματικών ομάδων! Ο Στέλιος Σωκιανός και οι συνεργάτες του διακρίνονται για την οικονομική τους συνέπεια, την οργάνωση και την μεθοδικότητα. Υπάρχει μια πλειάδα ανθρώπων που ασχολείται καθημερινά με την ομάδα. Και θέλουν ο Ηρόδοτος να εκπέμπει υγεία και έντονο ντόπιο και κρητικό στοιχείο. Το έχουν καταφέρει και μπορούν να καμαρώνουν γι' αυτό.

Στο αγωνιστικό, ο «καπετάνιος» Μανόλης Παπαματθαιάκης αποτελεί εγγύηση από τον πάγκο ότι το ταξίδι μπορεί να συνεχιστεί με απόλυτη ασφάλεια. Έχει χτίσει ένα σύνολο που δεν φοβάται κανέναν και παράλληλα εκπέμπει σεβασμό. Ομάδα με πληρότητα, με προσωπικότητες, με χαρακτήρα νικητή.

Τι λείπει από τον Ηρόδοτο για να μπορέσει να «χτυπήσει» πρωτάθλημα; Τίποτα δεν λείπει!

Λίγη τύχη χρειάζεται στη συνέχεια. Κι όπως είπε ο Μανόλης Παπαματθαιάκης «αν μας το στείλει ο Θεός, θα το αντιμετωπίσουμε με ταπεινότητα και σοβαρότητα…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News