default-image

Πουρσανίδης: Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Γκέραρντ

Ποδόσφαιρο
Πουρσανίδης: Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Γκέραρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηλίας Πουρσανίδης, που είδε τα πάντα να περνούν μπροστά από τα μάτια του, ως τα πάντα όλα για αυτή βραδιά, μας μίλησε από την Καλαμάτα, εκστασιασμένος από συγκίνηση.

«Έχουν περάσει τόσες ώρες, είμαι στην Καλαμάτα κι όσο κυλάει ο χρόνος, βουρκώνω από συγκίνηση. Κλαίω», μας είπε, θεωρώντας και ως πιο συγκινησιακό για όλους τους παίκτες που ακολούθησαν την πρότασή του να έλθουν στο Ηράκλειο, «τα δάκρυα που κύλησαν στα μάτια τους, από αυτό που αισθάνθηκε η καρδιά τους». Το κρίσιμο ερώτημα ήταν πιο ήταν η βασική ουσία της βραδιάς: «Ήταν η δικαίωση και η λύτρωση που πήρε βαθιά μέσα του ο Ευγένιος Γκέραρντ και που τον αξίωσε ο Θεός να το ζήσει με την παρουσία του στο γήπεδο. Αυτό ήταν ανεκτίμητο», είπε.

Η επόμενη μέρα είναι ήδη διαφορετική

Το πνεύμα του ΟΦΗ επέστρεψε με όλη τη λάμψη του τη Δευτέρας στο «Γεντί Κουλέ», με τα πολλαπλά μηνύματα και την ενέργεια της βραδιάς να απλώνονται και στην επόμενη μέρα του. Αυτή η τεράστια εκδήλωσης ψυχής που εκφράστηκε μέσα από τα δάκρια παιδιών και φίλων του Γκέραρντ, δεν ήταν μια στιγμιαία έκφραση. Η δυναμική της έχει ήδη κάνει την επίδρασή της, στις συνειδήσεις όλων. Φιλάθλους, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλους. Η μαγική παρουσία τόσων ανθρώπων. Η επόμενη μέρα είναι ήδη διαφορετική, πιο γεμάτη και περισσότερο απαιτητική. Μέσα και από την πανελλήνια και ευρωπαϊκή απήχηση του γεγονότος και των προσώπων, όσοι έχουν ξεχαστεί με το τι ακριβώς σημαίνει ΟΦΗ, βρίσκονται υπό καθεστώς αφύπνισης. Μόνο που χρειάζεται να το δείξουν και με πράξεις. Όλοι.

Στην Κύπρο

Ιδιαίτερη έμφαση στις εκδηλώσεις για τον Γκέραρντ, έδωσε ο Κυπριακός τύπος, με πολλά αφιερώματα και συνεντεύξεις, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το ταπεραμέντο του Ολλανδού με το πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ. Οι συνεντεύξεις του Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν απανωτές. Στην "Κερκίδα" μάλιστα, ο Κύπριος τεχνικός, απάντησε στο τι ήταν αυτό που έκανε τον Γκέραρντ και τον κάνει τόσο ξεχωριστό ως άνθρωπο και ως προπονητή: «Εκτός από φοβερός προπονητής με τεράστια γνώση, είχε μοναδική προσωπικότητα. Είχε τον τρόπο να σου μιλήσει, να σε κερδίσει. Μερικές φορές ήταν φιλικός, μερικές λίγο απόμακρος. Ήξερε πώς να σου συμπεριφερθεί για να σου βγάλει το 100%. Διαχειρίστηκε καταστάσεις και ανθρώπους με μοναδικό τρόπο. Νομίζω ότι η προσωπικότητα του τον έκανε ξεχωριστό».

#Αυτή η ιστορική βραδιά Γκέραρντ, ίσως επιφέρει μελλοντικά καλά για τον ΟΦΗ του τώρα, αφού έχει αφυπνίσει συνειδήσεις και συναισθήματα. Η είδηση στην Κρήτη TV που αναδείχτηκε με τον Κώστα Καζανάκη και την πρωτοβουλία του, μπορεί να ενισχυθεί με μεγαλύτερη φλόγα. Θα μετρήσουν οι πράξεις!

#Τι φώναξαν οι παίκτες του ΟΦΗ με πρώτο τον Νίκο Γκουλή, όταν αντίκρισαν στα αποδυτήρια τον Μυριοκεφαλιτάκη; Μα το γνώριμα σύνθημα τους στους καιρούς εκείνους! «Φέρε μας το πριμ, Παντελή, Παντελή…». Βλέπετε μέσα είχαν άλλα συνθήματα και έξω στην κερκίδα άλλα…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News