default-image

Στους «16» του Champions League η Μπεσίκτας

Ποδόσφαιρο
Στους «16» του Champions League η Μπεσίκτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπεσίκτας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Πόρτο στην Κωνσταντινούπολη και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" Champions League. Θα παίξει για πρώτη φορά στα νοκ-άουτ, ενώ κατέκτησε και την κορυφή

Η Μπεσίκτας έγινε η 5η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champions League, ακολουθώντας τις Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν-Ζερμέν και Τότεναμ.

Οι Τούρκοι αναδείχθηκαν ισόπαλη 1-1 με την Πόρτο στην Κωνσταντινούπολη, έτσι θα παίξουν για πρωτη φορά στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης, ενώ εξασφάλισαν και την πρώτη θέση!

Ο Ρικάρντο Περέιρα "πάτησε" την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά για τον Αλέξ Τέλες και έφυγε στον κενό χώρο, ο Βραζιλιάνος του έκανε πάσα και όχι σέντρα στην περιοχή όπως όλοι περίμεναν, με τον Ρικάρντο Περέιρα εν συνεχεία να κάνει το γύρισμα στο ύψος της περιοχής και τον Φελίπε με πλασέ στην κίνηση να σκοράρει στο 29'.

Με αυτόν τον τρόπο η Πόρτο πέτυχε το πρώτο γκολ της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, "παγώνοντας" τους οπαδούς της Μπεσίκτας, η οποία όμως απάντησε στο 41' με τον Ταλίσκα, ο οποίος έφτασε τα 3 τέρματα στην διοργάνωση, με αυτό να είναι ιστορικό.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Πέπε, Τόσιτς (46' Μεδέλ), Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι Αρσλάν, Ταλίσκα (87' Ογκουζχάν Εζιακούπ), Κουαρέσμα (92' Νεγρέδο), Μπάμπελ, Τζενκ Τοσούν.

ΠΟΡΤΟ: Ζοζέ Σα, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Έκτορ Ερέρα (90' Ντιέγκο Ρέγες), Σέρζιο Ολιβέιρα, Ρικάρντο Περέιρα (80' Χεσούς Κορόνα), Μπραχιμί, Αμπουμπακάρ.

Η βαθμολογία

1. Μπεσίκτας 11 (9-4)

2. Πόρτο 7 (10-8)

3. Λειψία 4 (5-8)

4. Μονακό 2 (3-7)

*στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς και εν συνεχεία η συνολική διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά τα εκτός έδρας γκολ, μετά οι νίκες, μετά οι εκτός έδρας νίκες, μετά το fair-play και τέλος η κατάταξη της UEFA.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News