default-image

Την Παρασκευή η γιορτή στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη

Αθλητισμός
Την Παρασκευή η γιορτή στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα μνήμης θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή για τους φίλους και τους γνωστούς του αείμνηστου Γιώργου Σηφάκη που έφυγε από τη ζωή μετά από δυστύχημα που είχε με το χειρήλατο ποδήλατό του.

Η «γιορτή αθλητισμού 2017 στη μνήμη του πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ, Γιώργου Σηφάκη» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/11 από τις 9π.μ. έως και τη 1:30μ.μ. στο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και η διάδοση της αξίας του αθλητισμού.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές:

«Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρία μέρη:

Α. Ομιλία (προσαρμοσμένη για ηλικίες παιδιών δημοτικού) των κυρίων Λιονάκη Ιωάννη και Μαράκη Εμμανουήλ, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α).

Β. Παρουσίαση 7 Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων (Μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια, Μπότσια, Πάλη, Πινγκ-Πονγκ, Ποδηλασία, Ταεκβοντό και Τέννις).

Γ. Συμμετοχή των παρευρισκόμενων μαθητών σε όλα τα προαναφερόμενα αθλήματα υπό την καθοδήγηση των προπονητών.  

Επίσης το πρόγραμμα της εκδήλωσης εμπεριέχει και δρώμενα πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως μουσική, χορό και διανομή δώρων.

Μία εκδήλωση που φέτος απευθύνεται κυρίως σε μαθητές των τάξεων πέμπτης (Ε') και έκτης (ΣΤ') δημοτικού, η οποία θα τους παρέχει ενημέρωση -με τρόπο συμβατό με την ηλικία τους- σε ένα θέμα όπως αυτό των τροχαίων ατυχημάτων, που δυστυχώς έχει αποδειχθεί μάστιγα της εποχής μας, καθώς και την δυνατότητα και τα ερεθίσματα ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Ευχαριστούμε πολύ την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου (Α.Α.Η.) και ιδιαίτερα τον Συντονιστή Λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων Ηρακλείου (ΔΑΚΗ) κ. Τσιράκο Δημήτρη για την παραχώρηση του υπερσύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου «2 Αοράκια», τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη Γιώργο και τον Διευθυντή Α' βαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Αποστολάκη Δημήτρη που φρόντισαν για την επικοινωνία μας με όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ηρακλείου. Τους φορείς που συμμετέχουν: Τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.), τον Πρόεδρό του κ. Λιονάκη Γιάννη και τον Αντιπρόεδρο και κ. Μαράκη Μανώλη, τους αθλητικούς συλλόγους ΑΓΩΓΗ, ΑΘΛΟΣ, Α.Σ.Κ.Α., ΓΙΟΥΧΤΑΣ, ΠΑΛ.ΕΥ.Ε., ΤΑΛΩΣ, ΦΙΛΙΑ ΤΕΝΙΣ CLUB, τις σχολές χορού ΑΟΡΕΙΤΕΣ, τον λυράρη κ. Γιάννη Μακριδάκη και το συγκρότημά του, τον κ. Παύλο Ποτουρίδη που θα κάνει την παρουσίαση, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου και όλους τους υπόλοιπους εθελοντές που θα βρίσκονται μαζί μας την Παρασκευή.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους υποστηρίζουν -ηθικά και υλικά- την εκδήλωση. Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μαματζάκη Γιώργο. Τον άνθρωπο που αν και τόνισε πως δεν επιθυμεί να γίνει αναφορά στο όνομά του, νιώθουμε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε δημόσια, για την ουσιαστική του παρουσία στην όλη διαδικασία της διοργάνωσης της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017 ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Α.με.Α. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΗΦΑΚΗ».

Μία συνεργασία δεκάδων ανθρώπων, που ο καθένας απ' το δικό του μετερίζι βοηθάει στο να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση που θα προσφέρει χαρά και ενημέρωση σε μικρά παιδιά-μαθητές.

Έτσι ακριβώς όπως θα ήθελε ο Γιώργος ο Σηφάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News