default-image

Πήρε βαθμό και με εννέα παίκτες η Κέρκυρα κόντρα στη Λαμία

Ποδόσφαιρο
Πήρε βαθμό και με εννέα παίκτες η Κέρκυρα κόντρα στη Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 9 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα με εξαιρετική εμφάνιση έφυγε με το βαθμό (1-1) από τη Λαμία. Ο Παμλίδης άνοιξε το σκορ, ο Πίτι ισοφάρισε, αυστηρή η δεύτερη αποβολή από Κατσικογιάννη.

Με ψυχή χιλίων λεόντων κι αγωνιζόμενη με δύο παίκτες λιγότερους για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Κέρκυρα πήρε σημαντικό βαθμό χάρη στο ισόπαλο 1-1 στη Λαμία απέναντι στην τοπική ομάδα για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ με τον Χαράλαμπο Παμπλίδη στο έκτο λεπτό του ματς, οι "κυανόλευκοι" ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτι (το κέρδισε ο ίδιος) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με εννιά παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, λόγω των αποβολών (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) των Σοϊλέδη και Μπαλάφα στις καθυστερήσεις του πρώτου.

Η αναμέτρηση στη Φθιώτιδα ξεκίνησε με τραυματισμό. Μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξή της, ο αρχηγός κι εκ των κορυφαίων παικτών στη σεζόν των "κυανόλευκων", Ανέστης Αναστασιάδης, τραυματίστηκε κι αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Όμως, μέχρι να γίνει η αλλαγή οι γηπεδούχοι έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν. Άνοιξαν το σκορ με τον Χαράλαμπο Παμλίδη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά από το κέντρο της "κυανόλευκης" άμυνας ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Άρη Σοϊλέδη από τα αριστερά με το δεξί.

Η Λαμία είχε δοκάρι στο 12ο λεπτό. Ο Βάντερσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, στο αριστερό άκρο ολομόναχος ο Μάρκο Μπλάζιτς έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου κι έφυγε άουτ.

Ύστερα από τρία λεπτά (15'), ο Γκομές γυρίζει για τον Επστάιν, ο Γερμανός με το κακό του (δεξί) πόδι, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κουκόλη και πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο τέταρτο του ματς, η Κέρκυρα πίεσε τη Λαμία και το έκανε κυρίως με στημένες φάσεις (κόρνερ). Ο Αλέκος Βοσνιάδης δοκίμασε τρεις διαφορετικούς εκτελεστές σε πέντε διαδοχικές εκτελέσεις, αλλά καμία εξ' αυτών δεν ήταν καλή.

Το σουτ του Πίτι στο 34ο λεπτό ήταν καλό, αλλά όχι αρκετά για να απειλήσει τον Γιαννακόπουλο. Καλύτερο ήταν αυτό (πάλι από τον Πίτι) στο 39', αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης υπέδειξε πέναλτι υπέρ των Φθιωτών, καθώς ο Σοϊλέδης έκοψε από κοντά με το χέρι την προσπάθεια του Πίτι να σκοράρει.

Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο αριστερός μπακ της ομάδας του Ιονίου. Ο Πίτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων εκτέλεσε το πέναλτι και ήταν εύστοχος, ισοφαρίζοντας κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, η Κέρκυρα έμεινε με εννιά παίκτες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαλάφας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια πολύ αυστηρή απόφαση του Κατσικογιάννη, η οποία επέφερε και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Αν και είχαν την πρωτοβουλία στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Ο Ιωάννου έκοψε τελευταία στιγμή προ του Πίτι στο 48ο λεπτό, ενώ το γύρισμα του Παντελιάδη από τα αριστερά δύο λεπτά μετά (50'), κόπηκε.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 59ο λεπτό. Ο Κουτρομάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βάντερσον με σουτ στην κίνηση (bicicleta όπως το λένε και στην πατρίδα του) κι ευρισκόμενος ολομόναχος στην περιοχή της Κέρκυρας, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, η νησιωτική ομάδα απείλησε με τον Παμλίδη να προσπαθεί να "πιάσει" στον ύπνο τη γηπεδούχο άμυνα, αλλά τον Παπαδόπουλο να είναι σε ετοιμότητα.

Η κεφαλιά του Πίτι στο 69ο μέσα από την περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Ο καλύτερος παίκτης του αγωνιστικού χώρου είχε μια τελευταία προσπάθεια στο 88ο λεπτό με σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης (7' Κουκόλης - 51' Τσούκαλος), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (66' Ντακόλ), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Βάντερσον.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Μπαλάφας, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Κόντος (46' Αρτυματάς), Επστάιν (76' Νούνες), Ντιογκό (56' Σπίνουλας), Παμλίδης, Γρομητσάρης.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News