default-image

Απολογήθηκε και περιμένει η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Απολογήθηκε και περιμένει η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο γεγονός ότι δεν πληρείται καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να της επιβληθεί ποινή έδρας και αφαίρεση βαθμών βάσισε την απολογία της η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Εκδικάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (έπειτα από δυο αναβολές) η υπόθεση των επεισοδίων πριν το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Η απολογία της «Ένωσης» βασίστηκε σε δύο άξονες, τον ουσιαστικό και τον νομικό, με τους Μηνά Λυσάνδρου και Έλλη Ρίζου να παραθέτουν τις θέσεις των «κιτρινόμαυρων» και το υπεύθυνο τέλεσης αγώνων, Νικόλαο Μπαρούμη να καταθέτει ως μάρτυρας.

Στο ουσιαστικό σκέλος η πλευρά της ΑΕΚ υποστήριξε ότι τα επεισόδια έγιναν πέραν του προελέγχου του ΟΑΚΑ και όχι στον εν γένει χώρο που αποτελεί ευθύνη της ομάδας. Ξεκαθαρίστηκε εξάλλου ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκθεση της Αστυνομίας, ενώ προσκομίστηκαν και σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Τόνισε, έτσι, η ΑΕΚ ότι δεν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις για να επιβληθεί ποινή έδρας και αφαίρεση βαθμών, αφού δεν καταγράφηκαν ούτε βιαιοπραγίες, ούτε φθορές.

Όσο για το νομικό κομμάτι, η Έλλη Ρίζου στάθηκε στο λάθος που είχε γίνει στη σύνταξη του Πειθαρχικού Κώδικα, όταν από παράλειψη δεν είχε συμπεριληφθεί το άρθρο για επεισόδια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, αλλά μόνο για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορεί λοιπόν να έγινε διόρθωση στο συγκεκριμένο σκέλος στις 24 Αυγούστου, αλλά η πλευρά της ΑΕΚ επικαλέστηκε το άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ, βάσει του οποίου δεν μπορούν να αλλάξουν οι κανονισμοί μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και αν αλλάξουν, οι καινούργιες διατάξεις πρέπει να ισχύσουν για το επόμενο πρωτάθλημα και όχι γι' αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βάσει αυτού, η πλευρά της ΑΕΚ τόνισε ότι είναι αδύνατο (και από νομικής άποψης) να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά την απολογία των «κιτρινόμαυρων», η απόφαση αναμένεται αύριο Παρασκευή ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News