Αθλητισμός

Τιμωρία 14 αγωνιστικών στον Πεντάρη, μηδενισμός για Ακρωτήρι

Η απόφαση της ΕΚΑΣΚ για το επεισοδιακό παιχνίδι ανδρών Ακρωτήρι-Πεδιάδα

Με δεκατέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο αθλητής του Ακρωτηρίου Ανδρέας Πεντάρης μετά την επίθεση στον διαιτητή Νώντα Χριστινάκη στο παιχνίδι του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΚ ανάμεσα στο Ακρωτήρι και την Πεδιάδα.

Το παιχνίδι διεκόπη 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του λόγω της επίθεσης του Ανδρέα Πεντάρη στον α' διαιτητή κ. Νώντα Χριστινάκη και το φύλλο αγώνα έκλεισε υπέρ της Πεδιάδος.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΑΣΚ, ο Πεντάρης τιμωρήθηκε με 10 αγωνιστικές για βάναυση συμπεριφορά κατά των αρχόντων του αγώνα και με άλλες τέσσερις για εξύβριση.

Επίσης αποφασίστηκε το παιχνίδι να κατακυρωθεί με σκορ 20-0 υπέρ της Πεδιάδος και να μηδενιστεί το Αρκωτήρι.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ στη συνεδρίαση του στις 13/11/2017, αφού έλαβε υπόψη του το Φ.Α. και τις αναφορές των ορισμένων διαιτητών καθώς και την απολογία του αθλητή του σωματείου σας για τον αγώνα ανδρών ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΑΟ- ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ (5/11/2017), αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή των ποινών στον αθλητή του σωματείου σας Πενταρή Ανδρέα, σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα των κανονισμών της ΕΟΚ:

Το άρθρο 67: Για βάναυση συμπεριφορά κατά των αρχόντων του αγώνα. Αποκλεισμός δέκα (10) αγωνιστικών ημερών σε συνδυασμό με το άρθρο 64, ως προς την έννοια της βάναυσης συμπεριφοράς.

Το άρθρο 65 παρ.1 : Για λόγω εξύβριση. Αποκλεισμός τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών.

Σύνολο ποινής : δεκατέσσερις (14) αγωνιστικές ημέρες.

Διευκρινίζεται ότι: «Οι ποινές αποκλεισμού ισχύουν για κάθε αγώνα, επίσημο ή φιλικό, από την επόμενη του αγώνα, που σημειώθηκε η παράβαση».

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρ\ο 82 του κανονισμού της ΕΟΚ και του άρθρου 12 της Γενικής προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ περιόδου 2017-2018, σε περίπτωση που ξανασυμβεί οτιδήποτε στην έδρα του σωματείου σας, από οποιονδήποτε (παράγοντες, προπονητές, φίλαθλοι, παίκτες), θα σας επιβληθεί η ποινή της αποβολής του σωματείου σας από όλα τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ».

Σχόλια