default-image

Λύγισε στο φινάλε το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ

Μπάσκετ
Λύγισε στο φινάλε το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Μπράιαν Ρόμπερτς να πετυχαίνει 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, ο "πληγωμένος" Ολυμπιακός επικράτησε (90-72) του Ρεθύμνου Cretan Kings για την πέμπτη αγωνιστική της Basket League.

Για τρία δεκάλεπτα, στο ΣΕΦ είδαμε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός ήταν "πληγωμένος" από τις τρεις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, το Ρέθυμνο έδειχνε πιο φρέσκο και η ατμόσφαιρα μύριζε έκπληξη. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως, οι Πειραιώτες πάτησαν το γκάζι, έτρεξαν ένα σερί 9-0 σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά, έχτισαν μια διαφορά 13 πόντων, τη συντήρησαν και επικράτησαν των Κρητικών (90-72) για την πέμπτη αγωνιστική της Basket League.

O Μπράιαν Ρόμπερτς έκανε τρομερή τρίτη περίοδο, σκόραρε 14 από τους 30 πόντους της ομάδας του σε αυτό το διάστημα, για να τον ακολουθήσει σε απόδοση ο Χόλις Τόμπσον. Ο Αμερικανός αστόχησε στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, έβαλε όμως τα επόμενα έξι, την ώρα που οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου πέρασαν σε συμπληρωματικούς ρόλους κι ο Κάιλ Γουίλτζερ έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, χωρίς πάντως να προλάβει να κάνει κάτι ιδιαίτερο στα 4:36 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος άρπαξε την ευκαιρία, έπαιξε στη θέση του Βαγγέλη Μάντζαρη που ξεκουράστηκε και έδωσε λύσεις στην ομάδα του, την ώρα που οι Κρητικοί ξέμεναν στο φινάλε από δυνάμεις και δεν είχαν τρόπο για να καλύψουν την αστοχία του αρχηγού τους, Χάρη Γιαννόπουλου, από την περιφέρεια. Έκαναν πάντως καλή προσπάθεια. Απογοήτευσε για ακόμα μία φορά ο βραχύσωμος Στέφαν Μούντι, που από τις 30άρες των φιλικών, έμεινε στους 5 πόντους με μόλις 2/8 σουτ.

Ο MVP

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς έχει ακούσει πολλά, όμως η κριτική που δέχεται είναι μάλλον αυστηρή, ίσως και υπερβολική. Δεν είναι κακός παίκτης ο Αμερικανός, έχει ποιότητα και την απέδειξε στην αναμέτρηση με το Ρέθυμνο, καθώς σκόραρε 18 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και έκανε μόλις ένα λάθος στα 25 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς, δεν έχει προλάβει να παίξει δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη και πρέπει να έχουμε υπομονή για να τον κρίνουμε δίκαια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν τρεις νέοι παίκτες, δείχνει πως οι Πειραιώτες προσπαθούν να αποκτήσουν χημεία και έκαναν ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, μετά τις διαδοχικές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς και Τόμπσον ήταν σε καλή βραδιά, ο ΜακΛίν προσπάθησε κι αυτός και πλέον μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον καλό ρυθμό που είχε ο Ολυμπιακός στα τέλη της τρίτης και τις αρχές της τέταρτης περιόδου, όταν πάτησε το γκάζι και δεν άφησε στο Ρέθυμνο περιθώρια αντίδρασης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντής, Βαρδάλος, Λόρτος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 39-39, 69-65, 90-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 9, Στρέλνιεκς 12 (1/6 τρίποντα), Πρίντεζης 6 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ρόμπερτς 18 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ΜακΛίν 7, Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 7 (1), Μπόγρης, Τόμπσον 16 (3/4 τρίποντα), Γουίλτζερ

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Ντάνιελς 12 (1), Κώττας 1, Μούντι 5 (1), Ρόμπερτσον 14 (2), Άρμστεντ 13 (3), Γκουντγουϊν 11 (2), Μέντλοκ 4 (1), Χριστοδούλου 7, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 5 (1/7τρίποντα)

Ομαδικά στατιστικά Ολυμπιακού: 24/37 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 12/16 βολές, 38 ριμπάουντ (8 επιθετικά - 30 αμυντικά), 19 ασίστ, 13 λάθη, 9 κοψίματα

Ομαδικά στατιστικά Ρεθύμνου: 15/30 δίποντα, 11/28 τρίποντα, 9/15 βολές, 25 ριμπάουντ (5 επιθετικά - 20 αμυντικά), 12 ασίστ, 14 λάθη, 9 κλεψίματα

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη την Τετάρτη (15/11), ενώ το Ρέθυμνο θα θα υποδεχθεί ΠΑΟΚ στην Κρήτη για την έκτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News