default-image

Αναζητώντας αλλαγές και εκπλήξεις προς το καλύτερο

Ποδόσφαιρο
Αναζητώντας αλλαγές και εκπλήξεις προς το καλύτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Βλέπουμε παντού το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου απαιτεί ριζική ανασυγκρότηση, με ένα νέο πλάνο που θα στηρίζεται σε νέο τεχνικό ηγέτη και στους επτά με οκτώ διεθνείς, που βρίσκονται σε περίοδο ακμής, όπως οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Μήτρογλου, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος κλπ.

Αλλά δεν είδαμε ότι όλα αυτά τα -πράγματι-  αναγκαία, απαιτούν και τον διοικητικό εμπνευστή που θα λειτουργήσει με την ποδοσφαιρική «ενσυναίσθηση» του όλου πράγματος. Αν αυτό υπήρχε στο εν γένει «τιμ», ίσως να μην είχαμε αυτή την αποφόρτιση με την οποία εμφανίστηκε η εθνική μας ομάδα στην Κροατία…

Οι ατυχείς επιλογές του Σκίμπε στο «Μαξιμίρ» με τόσο έντονο «πειραματικό» περιεχόμενο, δεν έφεραν την μοναδική ευθύνη, καθώς η ανεπάρκεια της ψυχολογίας και της πνευματικής προετοιμασίας, είχαν εμφανή σημάδια. Μάλλον… ξέχασαν τον Ότο!

Υπάρχει όμως το μυαλό; Θα μπορέσει ο Βρύζας; Το γεγονός ότι στο εξής και τα φιλικά θα έχουν βαθμολογική σημασία, προσθέτει άλλα δεδομένα για μια εθνική ομάδα που πρέπει να βρει νέα σημεία δομής. Αν δεν πάψουν τις απορροφήσεις τους στα "κομματικά" και στις  "golden" συνήθειές τους στην ΕΠΟ, θα είναι κομμάτι δύσκολο να βρεθεί αυτό το καλύτερο που σε πάει μπροστά...

Ένα άλλο θέμα που χρειάζεται να υπολογιστεί για την εθνική, είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν κυρίως οι μεγάλες ομάδες. Το δείγμα γέρνει προς θετικό από την ΑΕΚ που "φέτος έχει χρησιμοποιήσει Ανέστη, Τσιντώτα, Λαμπρόπουλο, Μπακάκη, Γιαννούτσο, Τζανετόπουλο, Γαλανόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα, Γιακουμάκη, Μάνταλο. Σύντομα θα παίξει και ο Κονέ".

#«Πώς θα εξηγήσουμε στον Τσιάρτα ότι ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας ήταν Πορτογάλος;»!!! (Μανόλης Γρηγοράκης)

#Άλλα 16 ματς με τον χαρακτήρα του «ύποπτου» από το sportradar (ανάμεσα τους το παλαιότερο Χανιά- ΟΦΗ, πήγαν στο καλάθι από την ΕΕΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι η κάθε φορά. Όπως και η νομοθετική ενίσχυση που υπόσχεται η πολιτική ηγεσία.

Αν δει κάποιος αυτή τη λίστα η παλαιά ΠΑΕ Χανιά, φιγουράρει σε 11 από 21 φακέλους… Αλλά όλα «καθαρά». Δεν είναι να απορείς, είναι να προσέχεις από πρόσωπα και διευθύνσεις…

#Και ο Τσάβι «κρεμά τα παπούτσια του» στα 37 του. Από τους κορυφαίους ανασταλτικούς μέσους της δεκαετίας. Ο κοντούληςς Ισπανός, παίζει τώρα στην Αλ Σαντ του Κατάρ, μετά τη γεμάτη καριέρα του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (505 συμμετοχές-58 γκολ), έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League, οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο EURO κι ένα Μουντιάλ στις 133 (13 γκολ) εμφανίσεις του με τους «φούριας ρόχας». "Θα με δείτε προπονητή" φέρεται να είπε.

#Μανόλης Παπαματθαιάκης, Ηρόδοτος, Κορυφή, Highligts! Επί της Οθόνης…

#Το πρώτο κρητικό ντέρμπι της ιστορίας της Α1 πόλο: ΝΟΧ -ΟΦΗ - Σάββατο 11/11/2017 16:00! Στο κολυμβητήριο Χανίων!

«Πάμε για καφέ στο ΒΑΚ;»

   Ωραία κίνηση η καφετέρια. Θα αυξήσει πολύ το ενδιαφέρον και για τις ακαδημίες και όλα τα τμήματα. Μπράβο Νίκο Ανδριαδάκη αποτελεί θετική έκπληξη στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Έλλειπε!

Η καφετέρια που διαθέτει όλες τις ανέσεις για την άψογη φιλοξενία των πελατών της, βρίσκεται έξω από το κλειστό στο ΒΑΚ, στον προαύλιο χώρο.

Είναι εξοπλισμένη με τηλεοράσεις ενώ διαθέτει και ειδικό σύστημα σύνδεσης με το κλειστό, προκειμένου όποιος επιθυμεί να παρακολουθεί τις προπονήσεις μπάσκετ και βόλεϊ των τμημάτων του ΟΦΗ. Πρόκειται για ξεχωριστή πρωτοβουλία του κ. Ανδριαδάκη, με την οποία αναβαθμίζεται το ΒΑΚ και έπονται μάλιστα και άλλες εκπλήξεις στο προσεχές μέλλον...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΟΡΙΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Προβληματισμός στους Έλληνες αθλητές στίβου

Απασχολεί ιδιαίτερα τους Έλληνες αθλητές στίβου το νέο σύστημα πρόκρισης της IAAF σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς, καθώς χρειάζεται προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί μια τόσο "τσεκουράτη" αλλαγή.

Τα όρια για Ολυμπιακούς και παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν θα μπορούν πλέον να έρχονται από οποιαδήποτε διοργάνωση, αλλά μόνο με κατάταξη, στα πρότυπα του τένις. Ξεχνάμε τα όρια που υπήρχαν μέχρι τώρα.

Η IAAF συνεργάζεται ήδη με εταιρία για την αξιολόγηση διοργανώσεων και μίτινγκ που διεξάγονται υπό την αιγίδα της, ώστε να δημιουργηθεί το ανάλογο σύστημα βαθμολόγησης. Η αρχή θα γίνει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 που θα διεξαχθεί στην Ντόχα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ η όλη διαδικασία της δημιουργίας της παγκόσμιας κατάταξης, αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρεάσει τους Έλληνες αθλητές και ο βαθμός θα εξαρτηθεί από τις διοργανώσεις που θα πάρουν αναγνώριση από την IAAF και θα μπουν στο σύστημα βαθμολόγησης. Σίγουρα τα εθνικά πρωταθλήματα και κάποια μίτινγκ. Αν δεν μπει κάποια άλλη διοργάνωση στην Ελλάδα, τότε οι Έλληνες αθλητές θα χρειαστεί να αναζητήσουν διοργανώσεις του εξωτερικού με επιβάρυνση επιπλέον εξόδων.

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News