Αθλητισμός

Κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του Παναθηναϊκού

Η Super League θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στις ομάδες που δεν θα πάρουν «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» της επόμενης περιόδου

Μπροστά σε μία κρίσιμη απόφαση για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο επόμενο πρωτάθλημα, η οποία θα επηρεάσει και τυχόν συμφωνία με τη NOVA, θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα η Super League.

Η απόφαση - εισήγηση προς την ΕΠΟ - που θα κληθεί να πάρει ο Συνεταιρισμός αφορά την ποινή που θα επιβληθεί στις ομάδες που δεν θα πάρουν «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» της επόμενης περιόδου.

Αν ισχύσει και φέτος η ποινή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, άλλες ΠΑΕ και προς το δημόσιο, τότε είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύσει και να υποβιβαστεί.

Αν η Λίγκα επαναφέρει ως ποινή τον περιορισμό στις μεταγραφές, τότε ίσως αποτελέσει «σανίδα σωτηρίας» στους «Πράσινους» διευκολύνοντας παράλληλα τη δική της συμφωνία με τη NOVA, εφόσον, βέβαια, δεν βρει καλύτερη πρόταση στην αγορά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία τάση υποστηρίζει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει και θα πρέπει να διατηρήσει και φέτος την ποινή του υποβιβασμού. Η άλλη τάση εξετάζει την επαναφορά της ποινής του περιορισμού των μεταγραφών, υποστηρίζοντας ότι τυχόν υποβιβασμός του Παναθηναϊκού θα έχει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ θα περιμένει την πρόταση της Σούπερ Λίγκας και κατόπιν θα αποφασίσει. Η επικρατούσα άποψη ωστόσο επί του παρόντος είναι να παραμείνει η ποινή που ισχύει μέχρι τώρα. Ως την επόμενη εβδομάδα πάντως οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ΠΑΕ θα κορυφωθούν.

Σχόλια