default-image

Ηρόδοτος: Στο πρωτάθλημα... λένε ναι!

Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος: Στο πρωτάθλημα... λένε ναι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφαλώς και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, η λέξη "τίτλος" ήταν άγνωστη για τον Ηρόδοτο.

Σε μια διοργάνωση με ρυθμούς εξπρές, το ζητούμενο ήταν να μπει δυνατά και να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή του. Όλοι άλλωστε γνώριζαν ότι τα λάθη απαγορεύονται και κάθε βήμα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό.

Μετά από πέντε αγωνιστικές το συμπέρασμα είναι ότι οι "κυανόλευκοι" όχι απλά δεν έχουν κάνει λάθη... αλλά έχουν αγγίξει την τελειότητα! Μια τελειότητα που τους έχει οδηγήσει στην κορυφή της Γ' Εθνικής και με διαφορά μάλιστα πέντε βαθμών από τη δεύτερη θέση. Ουσιαστικά στη Νέα Αλικαρνασσό ζουν ένα όνειρο, το οποίο νιώθουν βαθιά μέσα τους ότι μπορούν να το κυνηγήσουν μέχρι το τέλος. Το επιτάσσει, άλλωστε, και η βαριά φανέλα του σωματείου.

Ο Μανόλης Παπαματθαιάκης δεν το κρύβει πλέον, χωρίς όμως ούτε ο ίδιος, ούτε οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν πίεση γι' αυτό. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτησή του για το αν ο Ηρόδοτος είναι έτοιμος να θέσει στόχο το πρωτάθλημα: «Δε σας κρύβω ότι το συζητάμε μεταξύ μας. Το βάζουμε στο μυαλό μας. Βλέπουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες ως ομάδα να πάρουμε παντού αποτελέσματα. Ούτε τρελαινόμαστε όμως, ούτε άγχος υπάρχει. Μας βοήθησε και το καλό ξεκίνημα, που μας έχει δώσει καλή ψυχολογία και οι παίκτες αποδίδουν αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Αναφορικά με το επόμενο, πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αιγάλεω, σχολίασε: «Είναι μια έμπειρη ομάδα, αλλά δεν αποτελεί φόβητρο για τον Ηρόδοτο. Νομίζω ότι έχουμε "διαβάσει" το παιχνίδι και θα πάμε να το διεκδικήσουμε. Είναι θετικό το ότι θα αγωνιστούμε σε ένα καλό γήπεδο για να μπορέσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Μανόλης Παπαματθαιάκης θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα. Ο Ηρόδοτος θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του με πρωινές προπονήσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο Σάββατο και θα αναχωρήσει το ίδιο βράδυ για Αθήνα.

Μάλιστα, δε θα είναι μόνος του στο Αιγάλεω, καθώς ο κόσμος στη Νέα Αλικαρνασσό έχει ζεσταθεί και ετοιμάζεται εκδρομή φίλων της ομάδας...

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News