default-image

Ο Φώτης, ο Θανάσης, ο Σταύρος και ... τα απίστευτα!

Ποδόσφαιρο
Ο Φώτης, ο Θανάσης, ο Σταύρος και ... τα απίστευτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιμέναμε από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά παιγνίδια της Εθνικής Νέων που γίνονται στο Ηράκλειο. Το επίσημο ευρωπαϊκό τουρνουά σε επίπεδο οργάνωσης, δεν συγκρίνεται σε τίποτε με καμία από τις προηγούμενες παραστάσεις που είχε αναλάβει η ΕΠΣΗ. Πολύ χύμα, τουλάχιστον την πρώτη μέρα…

Άλλο ΟΦΗ και άλλο όφη… Το πρώτο με τα αρχικά γράμματα συνδέει την ομάδα με τον κόσμο και την πόλη της, ως συνδετικό των αρχικών γραμμάτων του Ομίλου Φιλάθλων Ηρακλείου. Το δεύτερο ως λέξη με πεζά και τόνο, όχι. (Αλλά καμιά φορά...)

Αποδυτήρια, που συνάδουν με ομάδα που θέλει να ξαναβρεί το ευρωπαϊκό της άρωμα. Μπράβο και στην πρωτοβουλία και στην εκτέλεση. Πράγματι, «άλλαξαν ολοκληρωτικά»!

Βαρύ φορτίο το ξεκίνημα του Αιγινιακού στο πρωτάθλημα. Την Κυριακή έχει τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», αφού προηγουμένως πέρασε από τον Άρη με ήττα με 5-0 και κατόπιν υποδέχτηκε την Δόξα Δράμας, από την οποία γνώρισε τη νέα του ήττα με 2-0.

Έχουμε εμπεδώσει σε όλους τους τόνους την καλή σχέση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων Χανίων και Ηρακλείου. Η είδηση θα ήταν αν οι «δυο» τους δεν στάζουν μέλι στη μετά Βούρβαχη εποχή!

Η τρομερή είδηση της ημέρας χτες ήταν η «προειδοποίηση» του συνδρομητικού καναλιού για «κραχ» προς τη Σούπερ Λίγκα, σε περίπτωση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Εννοείται σε κάθε περίπτωση και.. του Ολυμπιακού, με όλα τα δικαστικά που αντιμετωπίζει.

Η αναφορά είναι σαφέστατη "...ιδιαίτερα σημαντικό και ακανθώδες ζήτημα της μελλοντικής υπόστασης μίας εκ των πλέον εμπορικών και ιδιαίτερα δημοφιλών ομάδων-μελών του Συνεταιρισμού σας...". Ασπίδα. (Όταν τα μέσα της άλλης πλευράς υπερθεματίζουν για τον «υποβιβασμό» του…)

Γιατί και ποιοι αποκαλούν «επιλεκτικά ευαίσθητο» τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη;

Θα μπορούσε να είναι τίτλος νεοελληνικής αθλητικής διαδικτυακής έκδοσης: «Μόλις δεις την Μόνικα Μπελούτσι θα κόψεις καρέ, θα κάνεις αφέλειες και θα βάλεις πουά». Τελικά ήταν από γυναικείο site, σε μια από τις πολλαπλές sport αναδημοσιεύσεις… (Καλύτερα πάντως από τις «προπαγανδιστικές» δεξιότητες αρκετών κεντρικών μέσων…)

Η Gazzetta dello Sport, μας έδειξε διεξοδικά γιατί δεν έβαλαν VAR στα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η κόντρα της FIFA με την UEFA, επί του θέματος είναι βαθύτατη. Το σπουδαιότερο;

  «Η σύγκρουση θα κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες, όταν η αρμόδια επιτροπή της FIFA (Ifab) αποφασίσει εάν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα διεξαχθεί με την βοήθεια της τεχνολογίας για τους διαιτητές».

«Fotis Tsalos - The Biggest President of all times»!

Για το… απίστευτο, ικανός!

Θέλει να τα κάνει όλα στον ΟΦΗ ο Φώτης Τσάλος! Ακόμη και να αγωνίζεται στα ματς. Τον είδαμε να ποζάρει ως μοντέλο προωθώντας τη συμβολή του ΟΦΗ στα ΑΜΕΑ, να κάνει «επικίνδυνες» οπαδικές δηλώσεις και άλλα πολλά, με αχαλίνωτο αυθορμητισμό που συχνά σπεύδει επειγόντως να επαναφέρει στην κανονικότητα. Όμως, η προωθητική κάρτα μέλους του ΟΦΗ που προωθεί το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ, αναγράφοντας: «Fotis Tsalos - The Biggest president of all times», τα εμπεριέχει όλα! Η ζωή του ποδοσφαίρου, ωστόσο είναι αμείλικτη και σκληρή και πολλά πληρώνονται ακριβά …

«Οικοδεσπότης» και ο Κολιτσιδάκης!

Δεν γνώρισαν μόνο τη φιλοξενία της ΕΠΣ Χανίων οι αποστολές των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ, προχτές στο γήπεδο της Σούδας, αλλά και την ξεχωριστή υποδοχή από τον Θανάση Κολιτσιδάκη. Ο νυν προπονητής της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, παρακολούθησε το ματς των παίδων (μετά είχε προπόνηση), μίλησε για πολλά με τον Γιάννη και τον Πλούταρχο Κουτεντάκη, από τη θητεία τους στην Ακαδημία του ΟΦΗ, ενδιαφέρθηκε για την πορεία των νεαρών ποδοσφαιριστών και μοιράστηκε μαζί τους την Χανιώτικη εμπειρία του. Με το ΣΥΝΚΑ, πάει «περίπατο» στην Α΄κατηγορία ΕΠΣΧ και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική νίκησε 0-3 τον δεύτερο Ποσειδώνα Καμισιανών! Δέκα νίκες στα δέκα παιγνίδια, με «φουλ μηχανές» και με παθητικό μόλις ένα γκολ «κι αυτό κατά λάθος», έλεγε!

Από την καλύβα του Άγιου Παίσιου

Από το καλυβάκι του Άγιου Παίσιου στο Άγιον Όρος, έστελνε χτες τις ευχές τους σε όλα τα φιλαράκια του, όπως έγραφε, Νεκτάριο και Νεκταρία, για την γιορτή τους ο Σταύρος Καλαϊτζιδάκης, αναρτώντας και τη φωτογραφία του. Ο παλαίμαχος άσος εκείνης της ΕΑΡ που άφησε εποχή και άλλων ομάδων του περιφερειακού, έκανε αυτό το ταξίδι από την πίστη του. Οι φίλοι του, του ζητούσαν να τους ανάψει ένα κεράκι και κείνος υποσχέθηκε πως θα ανάψει για όλο τον κόσμο, «γνωστούς και αγνώστους»!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News