default-image

"Με αγάπη για τον Ευγένιο Γκέραρντ"

Ποδόσφαιρο
"Με αγάπη για τον Ευγένιο Γκέραρντ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετρούν οι συντελεστές, όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου για τον φιλικό αγώνα προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ.

Οι διοργανωτές μίλησαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για ένα αγώνα γιορτή, που έχει μεγάλη σημασία. Μια απόδοση τιμής στον «πατέρα και δάσκαλο τους», όπως ανέφεραν όλοι, ενώ το φιλικό Παιδιά Γκέραρντ-Φίλοι Γκέραρντ με όλες τις προεκτάσεις του, χαρακτηρίστηκε ιστορικό αθλητικό γεγονός.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης που είχε την ιδέα και έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει και υπάρχει μεγάλη συγκίνηση. Ετοιμάζουμε και ζούμε για αυτή την ημέρα πολύ καιρό. Δυσκολεύομαι πολύ να πω για τον Ολλανδό, είναι τόσο σημαντικός άνθρωπος που έχουμε πει τόσα πολλά για αυτόν. Δεν υπάρχουν ιδέες ομάδων, αν δεν υπάρχουν άνθρωποι να τις κουβαλήσουν. Έτσι είναι για τον ΟΦΗ ο Γκέραρντ, όπως άλλοι σε άλλες ομάδες. Δεν βλέπουμε πλέον ανθρώπους με τέτοιο μπόι. Μετέδιδε ιδέες και έφτιαχνε ανθρώπους να τις μεταφέρουν. Ο Γκέραρντ μας χάρισε τον εαυτό του και αυτόν αγαπήσαμε. Έμεινε αγαπητός σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτόν τον δάσκαλό μας οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε, όπως και τον αξέχαστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, τον ηγέτη τότε του ΟΦΗ που ήθελε να κάνει μια ομάδα πρότυπο. Σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα θέλω να πω πως δεν θα είναι μόνο το παιχνίδι. Θα έρθουμε μια ημέρα νωρίτερα και θα πάμε το μεσημέρι στο ΒΑΚ για προπόνηση, ώστε να ζήσουμε όπως τότε. Να κάνουμε προπόνηση και να φέρουμε τη ζωή μας πίσω όπως ήταν τότε. Έχουμε κανονίσει και θα γυριστεί και ταινία για αυτό το διήμερο, για να μείνουν τα συναισθήματα όλων μας. Μετά την προπόνηση, θα φύγουμε όλοι μαζί και θα πάμε στα Ανώγεια στο Ντελίνα όπου με τη βοήθεια της οικογένειας Σκουλά, θα προσφέρουμε μια βραδιά κρητικής φιλοξενίας σε όλους. Στο τελετουργικό θα γίνουν πράγματα αντάξια του μεγέθους του Γκέραρντ, θα υπάρχουν εκπλήξεις και έντονη συγκίνηση, αλλά να μην πούμε πολλά τώρα, να αφήσουμε και κάποιες εκπλήξεις. Ξεκίνησε από μια ιδέα και θέλουμε να πούμε πως όλοι είναι καλεσμένοι, είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε εκτός. Θεωρούμε ότι το γήπεδο θα είναι μικρό και για αυτό και την ασφάλεια του κόσμου μπήκε συμβολικό εισιτήριο, τα οποία θα είναι έτοιμα από την Πέμπτη. Ο κόσμος θα πρέπει να δώσει το παρών και να πει και αυτός ένα ευχαριστώ. Παράλληλα θα δει παίκτες που αγάπησε και χειροκρότησε. Είναι από εμάς και ένα μήνυμα για το τι είναι ΟΦΗ και τι έχουμε ζήσει, κάτι που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε και στους άλλους.

Χωρίς τα "αδέρφια" μου δεν θα καταφέρναμε τίποτα, όπως είναι ο εμβληματικός αρχηγός Μανόλης Πατεμτζής, ο Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά και ο Μανόλης Παπαδάκης ο εκπρόσωπος της οικογένειας Γκέραρντ».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο επί σειρά ετών αρχηγός του ΟΦΗ, Μανόλης Πατεμτζής που τόνισε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά σας, ακόμα και τους δημοσιογράφους που ήταν κοντά σε αυτή την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ και τον Ηλία Πουρσανίδη που είχε την ιδέα και την υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γκέραρντ ήταν πάντα ένας άνθρωπος ενωτικός, μας είχε ενώσει όλους και οι στιγμές που ζούμε τώρα είναι συγκλονιστικές.

Σαν να περνούν και πάλι όλα αυτά που ζήσαμε είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη. Έντονες στιγμές και νιώθουμε συγκίνηση που θα βρεθούμε όλοι μαζί. Αυτές τις στιγμές θέλουμε να τις μοιραστούμε και για τον κόσμο. Να κάνουμε ίσως το σπουδαιότερο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας και να μείνει για πάντα στη μνήμη μας αυτός ο άνθρωπος. Να του δώσουμε και εμείς χαρά, που θα είναι πολύ λίγη μπροστά σε αυτά που μας έδωσε αυτός».

Ο σημερινός προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά από τον Ευγένιο Γκέραρντ και υπογράμμισε με εμφανή συγκίνηση: «Όταν μας είπε την ιδέα ο Ηλίας, πίστευα πως ότι ζήσαμε λίγοι άνθρωποι είχαν αυτά τα συναισθήματα, όμως όλοι τα νιώθουμε καθώς μας έχει σημαδεύσει όχι μόνο ως αθλητές, αλλά και ως ανθρώπου. Θα δείξουμε προς τα έξω το μεγαλείο αυτής της ομάδας και του ανθρώπου. Δεν περίμενα ότι θα ήμουν στη θέση που ήταν ο μίστερ και πιστεύω ότι θα κάνει καλό και στους παίκτες μας τώρα που δεν το έζησαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία για την οργάνωση. Θα είναι μια μεγάλη βραδιά για όλους και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να τον τιμήσουμε όπως πρέπει».

Εκπροσωπώντας την οικογένεια του Ολλανδού, ο Μανόλης Παπαδάκης τόνισε: «Ευχαριστούμε όλους για την αγάπη του δείχνουν στον Ευγένιο. Δεν μας εκπλήσσει, αλλά χαιρόμαστε πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγμή που μας το είπε ο Ηλίας, το συζητήσαμε και με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε. Το μεταφέραμε στον Ευγένιο και το εισέπραξε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Είναι πολύ συγκινητικό, είμαστε πολύ όλοι μας και ο ίδιος το περιμένει πάρα πολύ. Του μεταφέρουμε την αγάπη όλων που είναι κάτι μοναδικό. Νιώθουμε τυχεροί που σαν οικογένειά του το ζούμε, αλλά και ο ίδιος που έχει τέτοια παιδιά όπως είναι αυτοί που θα έρθουν. Ευχαριστούμε που δείχνετε όλοι την αγάπη σας. Το αντιλαμβάνεται και νιώθει πάρα πολύ όμορφα, λάμπει πραγματικά και το περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν στο Give και στο σωματείο Τάλως. Ευχαριστώ όλους που βοηθούν για αυτό το μεγάλο γεγονός. Καλούμε τον κόσμο να έρθει, να φέρει τα παιδιά του, ώστε να δουν τι ήταν ο Ευγένιος Γκέραρντ».

Το λόγο πήρε στο «κλείσιμο» ξανά ο Ηλίας Πουρσανίδης που πρόσθεσε: «Όταν ήρθε η ιδέα μετά τη γιορτή που δόθηκε το όνομα της θύρας 9, δεν περίμενα ότι θα αντιμετώπιζα τόσα πολλά πράγματα για να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Από την πρώτη ημέρα δεν έχει υπάρξει κανένα εμπόδιο, κάτι που έχει γίνει με τη συγκεκριμένη βοήθεια κάποιων τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω. Την περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, τον κ. Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό, τον αντιδήμαρχο κ. Βαρδαβά, την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρό της κ. Τζώρτζογλου. Στους κ.κ. Παπαγγελή και Πετούση, στον πρόεδρο του ΟΦΗ κ. Τσάλο που ήταν θετικός εξ αρχής, τον πρόεδρο του ΟΦΗ '94 κ. Κουτεντάκη. Ένα ευχαριστώ και στον κ. Βιτώρο που θα παρουσιάσει και θα μεταφέρει το συναίσθημα που τόσο έντονα ζούμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης επισήμανε: «Ο αθλητισμός της Κρήτης και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο οφείλει πολλά στον Γκέραρντ που βοήθησε τον ΟΦΗ να κυριαρχήσει στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Μπορώ να πω ότι δίνουμε σήμερα μια μεγάλη μάχη για να γίνει αθλητικός προορισμός το Ηράκλειο. Ο Γκέραρντ βοήθησε καθώς η προβολή που έδινε στην Κρήτη, είχε μεγάλη αντανάκλαση. Για αυτό μακάρι και ο σημερινός ΟΦΗ να μπορέσει να μιμηθεί αυτόν του παρελθόντος».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης πρόσθεσε: «Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα παιδιά του Γκέραρντ την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 80 και του 90 που έχουν γράψει μεγάλη ιστορία, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μια γιορτή για τον Γκέραρντ. Υπήρξε η προσωπικότητα που έχει γράψει με χρυσά γράμματα την παρουσία του ΟΦΗ και την είχε κατατάξει στις μεγάλες ομάδες. Είχε επιτυχίες όπως το κύπελλο και την ευρωπαϊκή παρουσία. Ευχαριστώ όλους όσους πραγματοποιούν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και προσκαλούμε όλους να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στην προσπάθεια αυτή, τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν την ποδοσφαιρική ιστορία της Κρήτης, ενώ δείχνει και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού».

Στο πάνελ ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης στις 20 Νοεμβρίου θα είναι ο Γιώργος Βιτώρος, που έστειλε το «μήνυμα» του με μαντινάδα: «Όταν ο Ηλίας Πουρσανίδης και ο Νίκος Τζώρτζογλου μου ζήτησαν να είμαι ο παρουσιαστής, χάρηκα και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ο Γκέραρντ είναι ένας άνθρωπος γεμάτος φως και πολιτισμό. Ένας φίλος μάλιστα μου έστειλε την παρακάτω μαντινάδα: "Φως είσαι του αθλητισμού, μα και του ήθους Έγκε, στην Κρήτη που σε αγάπησε, όσο μπορέσεις φέγγε"».

Ο Βαγγέλης Παπαγγελής εκπροσωπώντας την ΕΠΣΗ, τόνισε: «Ακούγοντας την ιδέα δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά να συμβάλουμε στην εκδήλωση με πρώτο τον κ. Τζώρτζογλου. Από πληροφορίες που έχουμε, όλοι δέχθηκαν να έρθουν και παίκτες που δεν τον είχαν προπονητή, αλλά ξέρουν τι εστί Γκέραρντ. Θέλω να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να δώσουμε τη χαρά σε αυτόν τον άνθρωπο».

Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ένας από τους παίκτες που ανέδειξε ο Ευγένιος Γκέραρντ και έφτασε να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ο λόγος για τον Κώστα Χανιωτάκη που ανέφερε: «Να ευχαριστήσω τον Ηλία για την ιδέα. Είναι μια μεγάλη στιγμή και για εμάς, αλλά και τον δάσκαλό μας που μας έδωσε τόσα πολλά και σαν προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Είναι σαν να ξαναγυρνά το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτόν τον άνθρωπο. Θα είναι μια βραδιά με έντονες συγκινήσεις και περιμένουμε τον κόσμο για να τις ξαναζήσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News