default-image

"Κόλλησαν" στο... μηδέν Λεβαδειακός και Λαμία

Αθλητισμός
"Κόλλησαν" στο... μηδέν Λεβαδειακός και Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νικητή έληξε η γειτονική αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τη Λαμία, καθώς το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά, αφού οι δύο ομάδες είχαν θέση ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός είχε δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Θοδωρή Τριποτσέρη και Πέτρο Γιακουμάκη να πάρει τη νίκη. Όμως, η αποβολή του Τζάκσον Μεντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 62' άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να φύγει μ' ένα σημαντικό βαθμό απ' τη Λιβαδειά.

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, στο 6ο λεπτό βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Τζάκσον Μεντί, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σάββα Τσαμπούρη πέρασε ελάχιστα πάνω απ' την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου. Οι Βοιωτοί διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησαν την μπάλα κι αναζήτησαν κενούς χώρους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στα ανασταλτικά καθήκοντά τους.

Το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές διακοπές που ευνόησαν το πλάνο της Λαμίας. Παρ' όλα αυτά, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό, οι Βοιωτοί βρέθηκαν μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά η προβολή του Θοδωρή Τριποτσέρη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν ξανά η ομάδα που απείλησε με αξιώσεις την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 50ό λεπτό, ο Γιουσούφ κινήθηκε υπέροχα, απέφυγε τους αμυντικούς της Λαμίας, έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του Γιακουμάκη πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό συνέχισε να πιέζει για το γκολ και έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 54' και πάλι με τον Τριποτσέρη, ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Στο 62ο λεπτό τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, αφού ο Τζάκσον Μεντί αντίκρισε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι, ύστερα απ' τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Παρ' όλα αυτά, οι ευκαιρίες ήρθαν με το... σταγονόμετρο και δεν ήταν αξιόλογες, με συνέπεια το παιχνίδι να ολοκληρωθεί στη "λευκή" ισοπαλία.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Μητρόπουλος, Νουάνκο (76' Νιάς), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (73' Σουμπίνιο), Τόνι Σίλβα (64' Φαβάρο), Γιακουμάκης.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές):  Ν. Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς (82' Αναστασόπουλος), Ακόστα (59' Τσούκαλος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Βάντερσον (84' Φράγκος).

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News