default-image

Η εμπειρία της δεύτερης φοράς και άλλο παρασκήνιο

Ποδόσφαιρο
Η εμπειρία της δεύτερης φοράς και άλλο παρασκήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκ του αποτελέσματος και της εικόνας, δεν «βγήκαν», οι αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου στο αρχικό σχήμα, με το οποίο έδωσε τη μάχη με τον ΟΦΗ στην Καρδίτσα.

Πολλοί περίμεναν ότι δεν θα ήταν στην ενδεκάδα ο Λεάλ, σε ένα τόσο βαρύ αγωνιστικό χώρο και θα προτιμούσε τον Κουτσιανικούλη (είχε σκοράρει στην πρεμιέρα, έχοντας καλή ψυχολογία), αλλά και τον Δημήτρη Μάνο, που προέρχεται από καλή προετοιμασία και θα ταίριαζε καλύτερα σε ένα ματς που απαιτούσε περισσότερη μαχητικότητα (βλέπε φωτογραφία), αντί τεχνικής. Όπως και στην επιλογή από δεξιά, αντί έναν φουλ μπακ, όπως ο Σιώπης.

Πιθανότατα να σχεδίαζε αντεπιθέσεις ως εκτός έδρας, αλλά είναι πιθανόν, να υπολόγισε για τον σχεδιασμό σε λεπτομέρειες που αφορούν την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, που γνώριζε ο ίδιος και οι επιτελείς του.

Μείον δύο βαθμούς από την κορυφή ο ΟΦΗ, αλλά με δύο συνεχόμενα ματς εκτός έδρας. Όλα είναι νωρίς, για εντυπώσεις. Πέρυσι σε ένα μέσα, ένα έξω, είχε μόλις δύο βαθμούς. Κοίτα μπροστά με την προσοχή στραμμένη παντού…

Όσο κι αν είχε την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες ο ΟΦΗ, όταν δεν γίνει γκολ, όπως πέτυχε στην εκπνοή ο Άρης στα Τρίκαλα, νίκη δεν έρχεται… Καλό έκρινε τον διαιτητή Φωτιάδη ο Νίκος Παπαδόπουλος, δίνοντας του συγχαρητήρια. Για να μην ψαχνόμαστε περισσότερο…

Δεκαεπτά φορές ο Παπαδόπουλος συν μία χτες, δεκαοκτώ, πέρασε χωρίς να γνωρίσει απανωτά, ήττα στην Καρδίτσα. Όσο κι αν η ισοπαλία, μπροστά στο «φόρτσα» της πρεμιέρας, φαντάζει απώλεια, μετά τις νίκες του Άρη, της Δόξας Δράμας και Παναχαϊκής.

Την τελευταία πολύ την έχουν υποτιμήσει μερικοί, χωρίς να σκεφτούν ότι διαθέτει ψαγμένη ποδοσφαιρική ηγεσία, όπως ο Κατσουράνης και φυσικά ιστορία και πόλη…

Από τις αρχικές δηλώσεις, που έγιναν, τον μόνο προπονητή που συναντήσαμε να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, ήταν ο Καλαϊτζίδης του Απόλλωνα Πόντου. Έτσι κι αλλιώς είχε προηγηθεί όλη την εβδομάδα… με τον υπάλληλο του Μπύρου. Είχε δίκιο όμως; Μάλλον όχι!

Μην παραξενεύεστε για τα μειονεκτήματα που προσέδωσαν οι αποφάσεις της FIFA στην εθνική μας ομάδα με την περίεργη τιμωρία του Μανωλά από το παιγνίδι στην Κροατία ή την ενδεικτική περίπτωση ορισμού του Κάιπερς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η μονομαχία Κροατίας - Ελλάδας, όπως και στα άλλα παιγνίδια μπαράζ για μια θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, γίνεται … για μια χούφτα δολάρια! 12 εκατομμύρια δολάρια, είναι αυτά που «διακυβεύονται» για κάθε ζευγάρι! (Για αυτό και δεν περνάμε στο «ντούκου» τις δυναμικές προσώπων και Ομοσπονδιών, ακόμη κι αν πρόκειται για τη FIFA!)

Το νέο φαινόμενο στον επαγγελματικό αθλητισμό, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι να την λες στον άλλο να τον κάνεις τσίρκο και μετά να ανασκευάζεις, με τη γνωστή μέθοδο του «άλλο εννοούσα», που συναντιέται συχνά σε πολλές φάσεις της ζωής!

Άσχημες εικόνες στο ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως αιτίας. Λέμε για τα ρούβλια στο «Καραϊσκάκης» και τα άλλα… Όμως αν ο Ολυμπιακός επιθυμεί να γίνει παγκόσμιος όπως δηλώνει ο Καρεμπέ, πρέπει να προσέξει πολύ το «φαινόμενο».

Δεν είχε ζόρια ο Σκουλάς στο Ολυμπιακός - Πλατανιάς, αλλά έγραψε για το πανό στο "Καραϊσκάκης" στο φύλλο αγώνα κατά Σαββίδη-Μαθιουλάκη. Το πρώτο κατέληγε «πληρωμένοι ψευδομάρτυρες». Το άλλο έγραφε: «Μαθιουλάκη, ντροπή της Κρήτης». Για τα ρούβλια που πέταξαν και στον πάγκο του Πλατανιά;

Η πλειοψηφία των κριτικών διαιτησίας έβγαζε πολύ καλή τη διαιτησία του Αρετόπουλου στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, με ελάχιστες αναφορές για τα «σπόρια»! Ίσως γιατί ο διεθνής ρέφερι, άλλαξε πλευρό στο ευρύ στρώμα του λεκανοπεδίου!

Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Ηλίας Πουρσανίδης στα «παιδιά» και στους «φίλους» του Γκέραρντ, που θα έλθουν στη μεγάλη τιμητική παράσταση της 20ης Νοεμβρίου στο «Γεντί Κουλέ». Όχι μόνο στη βραδιά, αλλά και την παραμονή του αγώνα!

Γοητευμένος από τον Ψηλορείτη και την επίσκεψή του στ' Ανώγεια, επιθυμεί να δώσει τόνο αυθεντικού Κρητικού παραδοσιακού στοιχείου, επιδιώκοντας και την «φουλ» προβολή του!

Προσοχή είναι "σφαγείο"

Η Football League, είναι φέτος πρωτάθλημα «σφαγείο», αφού υποβιβάζονται έξι ομάδες. Αυτή η αριθμητική και μόνο κάνει τις έδρες περισσότερο ασφυκτικές, όσο θα διαρκεί η βαθμολογική ανάγκη. Το «είδαμε» και χτες στην Καρδίτσα με τον τρόπο που η Αναγέννηση κράτησε ανέπαφη την εστία της με τον ΟΦΗ. Το… δείγμα, πάντως πρέπει να προβληματίσει τον Εργοτέλη, που δεν μπόρεσε να ξεκινήσει νικηφόρα το πρωτάθλημα μετά από δύο παιγνίδια στην έδρα του, επί «βατών» και κάτω αντιπάλων, παραχωρώντας (κυριολεκτικά) ισοπαλίες. Ο Εργοτέλης είναι από τις ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο, δημιουργούν φάσεις, έχουν κυριαρχία, αλλά αναζητεί την ουσία, που δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα.

Σκέτο… παρασκήνιο!

Ψάχνονται και στα διεθνή μέσα να βρουν πανομοιότυπη περίπτωση (από τις άφθονες που υπάρχουν), προκειμένου να κατανοήσουν το εύρος της ποινής που επιβλήθηκε στον Κώστα Μανωλά και ουσιαστικά στην Εθνική μας ομάδα, ενόψει του μπαράζ στην Κροατία. Κομμάτι δύσκολο η όλη ερμηνεία κι ακόμη περισσότερο η στάση των Ομοσπονδιών, που άρχισαν να παίζουν μπαλάκι με το πόσο αμείβονται οι πρόεδροι τους. Έχει, έχει παρασκήνιο το πράγμα. Δεν αμφιβάλλουμε, από το χρόνο επίδοσης (κοντά ένας μήνας) και ελέω Μπόμπαν και Σούκερ...

Ας παίρνουν από τώρα μέτρα!

Με την ΑΕΚ στον τελικό του μπάσκετ, μετά από 17 χρόνια στα Δύο Αοράκια,  εκτιμάται ότι θα σημάνει συναγερμό για πολύ περισσότερο κόσμο, αφού υπάρχει η δίψα της διάκρισης. Η ΑΕΚ, δικαιούται πράγματα με το σπαθί της στο ελληνικό μπάσκετ, αφού όπως έχουμε τονίσει ξανά, αποτελεί μια ξεχωριστή δύναμη. Για τρίτη σεζόν, οι «αιώνιοι», η ΑΕΚ και οι άλλοι… Θα την έχουμε και αρκετές μέρες στην Κρήτη, αφού συμπίπτει χρονικά ο αγώνας στο Ρέθυμνο με την Basket League. Αλλά ας παίρνουν μέτρα από τώρα οι φορείς…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News