default-image

Στις τρεις κορυφαίες του κόσμου η Στεφανίδη

Σπορ
Στις τρεις κορυφαίες του κόσμου η Στεφανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τριάδα των καλύτερων αθλητριών του κόσμου συμπεριλαμβάνεται η Κατερίνα Στεφανίδη, που λίγο πριν την ολοκλήρωση του χρόνου συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου είναι μαζί με τις Αλμάζ Αγιάνα (10.000 μ., Αιθιοπία) και Νασίφ Τιάμ (7αθλο, Βέλγιο) υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στον κόσμο. Η IAAF ανακοίνωσε σήμερα τους τρεις φιναλίστ σε άνδρες και γυναίκες, με την Ελληνίδα να φαίνεται να έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση της κορυφής. Η Ελληνίδα αναδείχθηκε ήδη κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη και όλα δείχνουν πως μαζί με την Αλμάζ Αγιάνα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Στους άνδρες τρεις φιναλίστ είναι οι Μουτάζ Μπαρσίμ (ύψος, Κατάρ), Μο Φάρα (10.000 μ., Μ. Βρετανία) και ο πρωταθλητής των 400 μ. Γουέντ Βαν Νίκερκ (Ν. Αφρική).

Η Στεφανίδη αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του παγκόσμιου αθλητισμού. Το 2017 κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, ενώ ήταν νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League. Παράλληλα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91 μ., επίδοση που σημείωσε στον τελικό του Παγκοσμίου και είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες θα ανακοινωθούν στο Γκαλά της IAAF στο Μονακό την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με την Ελληνίδα να είναι παρούσα στην εκδήλωση.

Πηγή: segas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News