Αθλητισμός

Μπαίνει στη ζωή του στίβου το "I run clean"

Το πρόγραμμα έχει στόχο την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Ένα νέο πρόγραμμα μπαίνει στη ζωή των αθλητών-τριών στίβου καθώς στόχος της Ομοσπονδίας του κλασικού αθλητισμού είναι να καταπολεμήσει το ντόπινγκ μέσα από το "I run clean".

Όπως ενημερώνει ο ΣΕΓΑΣ, «Πρόκειται για ένα διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο καλούνται να παρακολουθήσουν οι αθλητές και αθλήτριες, προκειμένου στο τέλος να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση κατά του ντόπινγκ, που θα θεωρείται ως υποχρεωτική προϋπόθεση συμμετοχής σε εκδηλώσεις της EAΑ. Το πρόγραμμα βασίζεται σε διαδραστικές, εξατομικευμένες και ενοποιημένες ενότητες εκπαίδευσης και αποσκοπεί μεταξύ άλλων στη διαμόρφωση χαρακτήρων.

Η αρχή θα γίνει φέτος με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, όπου οι νεαροί αθλητές θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Το 2019 την αντίστοιχη υποχρέωση θα έχουν οι αθλητές και αθλήτριες, που θέλουν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, Κ20 και στο ανωμάλου δρόμου, ενώ από το 2020 η πιστοποίηση θα είναι υποχρεωτική για όλες τις διοργανώσεις της ΕΑΑ.

Ο εθνικός προπονητής Εφήβων/Νεανίδων Χρήστος Μελέτογλου, στη διάρκεια της συνάντηση με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, το περασμένο Σάββατο, παρουσίασε το σχετικό πρόγραμμα».

Σχόλια