default-image

«Χρυσός» στο Πανελλήνιο Ενόπλων Δυνάμεων ο Καργιωτάκης

Σπορ
«Χρυσός» στο Πανελλήνιο Ενόπλων Δυνάμεων ο Καργιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε ο Γιάννης Καργιωτάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 5/11 στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στην Αθήνα.

Ο Ηρακλειώτης παλαιστής εκπροσωπώντας τους Αστυφύλακες αγωνίστηκε στα 125κ. κατακτώντας την 1η θέση.

Με τεχνική πτώση 10-0 επικράτησε του αθλητή Γιάγκου Νίκου της Αεροπορίας στο πρώτο ματς, ενώ στον επόμενο γύρο με τον αθλητή του Στρατού Ξηράς, Ακριτίδη Μιχάλη και πάλι υπερίσχυσε με τεχνική πτώση 14-4, φτάνοντας στον τελικό και συναντώντας τον Μεσογειονίκη Νυφαδόπουλο Χρήστο της ΕΛ.ΑΣ. όπου και πάλι με τεχνική πτώση 10-0 του πήρε την νίκη και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Καργιωτάκης σε όλα τα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Πάλης Άμμου και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας) βγήκε πρώτος στην κατηγορία του. Ενώ και σε Παγκόσμιο επίπεδο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με σημαντικές διακρίσεις, όπως την 5η θέση στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα και την επίσης 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Άμμου.

Αναφερόμενος στη νέα του διάκριση ο Ηρακλειώτης παλαιστής τόνισε:  «Είμαι πολύ χαρούμενος που για 5η φορά κατέκτησα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες διακρίσεις μου εντός κι εκτός Ελλάδος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλό μου Παράσχο Δεσκουλίδη που από την ηλικία των 9 χρονών με καθοδηγεί, με συμβουλεύει, με διδάσκει».

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Παράσχος Δεσκουλίδης είπε από την πλευρά του: «Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος αθλητής που έχει βγάλει η Κρήτη σε ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη κι έχει ακόμα τουλάχιστον 5 χρόνια να φέρει κι άλλες μεγάλες διακρίσεις. Προσωπικά εύχομαι με το τέλος της αθλητικής του καριέρας να επιστρέψει στην Κρήτη και να λειτουργήσει ως πρότυπο για να βγάλουμε κι άλλους σπουδαίους αθλητές».

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος      Στρατός Ξηράς      102 βαθμούς

2η       ΕΛ.ΑΣ                  101     «»

3η       Πυροσβεστική              43     «»

4ο       Λιμενικό Σώμα              26     «»

5η       Πολεμική Αεροπορία        23     «»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News