default-image

Κορυφή για Ηρόδοτο και Εργοτέλη, επεισόδια στο Ακρωτήρι

Μπάσκετ
Κορυφή για Ηρόδοτο και Εργοτέλη, επεισόδια στο Ακρωτήρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι που σημάδεψε την 3η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών ήταν αυτό ανάμεσα στο Ακρωτήρι και την Πεδιάδα, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με όσα αναγράφει το φύλλο αγώνα, 11'' πριν από τη λήξη του αγώνα, ο αθλητής του Ακρωτηρίου, Πεντάρης Ανδρέας, επιτέθηκε στον α' διαιτητή Νώντα Χριστινάκη με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί και το φύλλο αγώνα να κλείσει υπέρ της ομάδας της Χερσονήσου (σ' εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 54-58 υπέρ της Πεδιάδας). Όλα ξεκίνησαν από ένα φάουλ που χρέωσε ο κ. Χριστινάκη τον Πεντάρη, το οποίο συνοδεύτηκε από ντισκαλιφιέ λόγω της έντονης διαμαρτυρίας του αθλητή που σύμφωνα με το φύλλο αγώνα έβριζε τα Θεία.

Ο αθλητής κάθισε στον πάγκο μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρώνονταν κανονικά. Ενώ η Πεδιάδα οδηγούνταν στις βολές ο Πεντάρης ξέφυγε από την επίβλεψη των συμπαικτών του και επιτέθηκε στον κ. Χριστινάκη χτυπώντας τον στο κεφάλι, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι διεκόπη αμέσως και κλήθηκε η αστυνομία καθώς ο α' διαιτητής της αναμέτρησης κατέθεσε μήνυση κατά του αθλητή του Ακρωτηρίου για χειροδικία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρείται δεδομένο ότι η νίκη θα πάει με 20-0 υπέρ της Πεδιάδας, το Ακρωτήρι μηδενίζεται στο συγκεκριμένο ματς, ενώ στον αθλητής αναμένεται να επιβληθεί μεγάλη τιμωρία καθώς χειροδίκησε κατά του διαιτητή. Να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό με τον προπονητή του Ακρωτηρίου…

Δύο στην κορυφή

Ο Ηρόδοτος ήταν νικητής στο ντέρμπι κορυφής με τη Μεσαρά καθώς επικράτησε με 64-53 στο κλειστό της Αλικαρνασσού και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Εργοτέλη. Οι Αλικαρνασσώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 23-9. Η Μεσαρά προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, μείωσε τη διαφορά, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Ο Εργοτέλης από την πλευρά του δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του ΑΣΗ Τηγανίτης νικώντας τον εύκολα με 84-35 στο Λίντο. Οι φίλοι των τυπικά φιλοξενούμενων έκλεψαν, πάντως, την παράσταση με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Από εκεί και πέρα, στο κλειστό του  Κλαδισού, ο Κύδων νίκησε εύκολα την Ακαδημία Ρεθύμνου με 60-43. Η χανιώτικη ομάδα είχε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε την υπέρ της διαφορά που έφτασε και τους 26 πόντους (58-32).

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής πέφτει απόψε στις 21:00 με την αναμέτρηση Νέοι Ηρακλείου-Δειλινό που θα φιλοξενηθεί στο Λίντο και δε μετρά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ηρόδοτος-Μεσαρά       64-53

Διαιτητές: Καρανικόλα Α., Τσαϊρίδης.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 42-26 (ημίχ.), 41-39, 64-53.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Σμαραγδάκης, Αλετράς Ι., Τερζάκης, Ματσαμάκης, Σταθάκης 14 (1), Καθαράκης 3, Στέβοβιτς 11 (2), Δαγαλάκης 4, Λιανδράκης 6, Χνάρης 6, Αλετράς Γ. 7, Πυργιώτης 13.

ΜΕΣΑΡΑ: Τζωρτζακάκης 6 (1), Καμπιτάκης 1, Κατσαπρακάκης 12, Μακράκης 8 (2), Σειραγάκης 20 (3), Δαριβιανάκης Ε. 6, Χαραλαμπάκης, Στεφανουδάκης, Πατεράκης, Δαριβιανάκης Ελ.

Εργοτέλης- ΑΣΗ Τηγανίτης 84-35

Διαιτητές: Χατζημάρκος, Στιβακτάκης.

Τα δεκάλεπτα: 25-5, 49-11, 65-22, 84-35.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Βισκαδουράκης): Ομηρόλης 4, Αθανασιάδης 4, Καραταράκης 4, Βερτούδος, Καλογεράκης 4, Αναστασάκης 2, Χασάπης 22 (4), Χριστοδούλου 11 (2), Αμπαδιωτάκης 4, Δόσπρας 8, Μανιαδής 10 (2), Σκανδαλάκης 11 (1).

ΑΣΗ ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ (Θ. Στειακάκης): Μπαριτάκης 2, Κορδέλας, Πατερομιχελάκης, Σταμπάλας 7 (1), Ζαμπετάκης 16 (2), Κουράκης 2, Σαβιολάκης, Παπαϊωάννου, Μανδηλάκης, Αναστασάκης, Παπουτσάκης 2, Μαυρομανωλάκης 6.

Κύδων-Ακαδημία Ρεθ. 60-43

Διαιτητές: Αρτεμάκη, Σταυρουλάκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-7, 27-17 (ημίχ.), 47-29, 60-43.

ΚΥΔΩΝ (Ηλιάκης): Λυρώνης 12 (1), Ρέκκας-Βεντίρης 1, Νάνος, Γεγιτζίδης, Τζανιδάκης 24 (4), Λουκάκης, Χρονόπουλος 3, Κατσούλης 11 (3), Καπόπουλος, Κουτσαντωνάκης 7, Χατζάκης 2, Γωγάκης.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Παπαδογιαννάκης) : Φουντοραδάκης, Πρίμπας, Σκανδάλης 4, Σταυρακάκης 12 (4), Ζαχαράκης, Καλούδης 8, Τσικριτέας-Μελιάδης, Καραβάνης 7, Μπελεφάντης 11, Φουτζόπουλος, Λιάνης, Ιερωνυμάκης 1.

Τα αποτελέσματα (3η αγων.)

Κύδων-Ακαδημία Ρεθ.      60-43

Εργοτέλης-ΑΣΗ Τηγανίτης      84-35      

Ν. Ηρακλείου-Δειλινό      6/11

Η βαθμολογία

ΓΑΣ Μεσσαράς      5

Ακαδημία Ρεθ.      3

ΑΣΗ Τηγανίτης      3

ΑΟ Ακρωτηρίου      1

*Εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι Ακρωτήρι-Πεδιάδα, το οποίο διεκόπη.

Η επόμενη

ΑΣΗ Τηγανίτης      Κύδων

Ακαδημία Ρεθ.      Νέοι Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News