default-image

Μετά από σπουδαίο ματς ο Απόλλωνας 4-3 τον ΠΑΣ

Ποδόσφαιρο
Μετά από σπουδαίο ματς ο Απόλλωνας 4-3 τον ΠΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στη Ριζούπολη όπου ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 4-3 του ΠΑΣ Γιάννινα.

O ι γηπεδούχοι που προέρχονταν από δυο θετικά αποτελέσματα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι. Ήταν το 4' όταν ο Αλμπάνης έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά, πέρασε δυο παίκτες και έκοψε κόβει προς τα πίσω με τους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κούρος έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Καστιγέχος να παίρνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 15' ο Αλμπάνης έδωσε στον Κούρο, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάατσι σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μιχαήλ και έφυγε έξω. Οι παίκτες του Βούλιτς είχαν και τρίτη καλή στιγμή στο 20' όταν ο Ανιέτε συνδυάστηκε με τον Αλμπάνη, ο Ισπανός προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα αλλά ο Βελλίδης έπεσε και μπλόκαρε.

Η πίεση του Απόλλωνα Σμύρνης καρποφόρησε στο 26' με τον Μπαρτολίνι που είχε περάσει ως αλλαγή να ανοίγει το σκορ. Ο Κονέ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον αμυντικό των γηπεδούχων να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και μάλιστα με το "ίδιο νόμισμα". Στο 32΄είχαμε την εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Μαυροπάνο να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους και να ισοφαρίζει για την ομάδα του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ολική ανατροπή στο ματς. Ο Χαλκιαδάκης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Κόντε μέσα στη περιοχή και ο επιθετικός του ΠΑΣ με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι με την σειρά τους έβγαλαν και αυτή αντίδραση παρά τη γρήγορη ανατροπή και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 38'. Ο Ντάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Βελλίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα στην έξοδο που επιχείρησε, η μπάλα πέρασε βρήκε στα πόδια του Τζημόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Απόλλωνα να χάνει ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ήταν το 52' όταν ο Κονέ έπιασε ένα μακρινό σουτ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με τον Ναδάλες που έπιασε το σουτ μετά από σέντρα του Καρανίκα αλλά ο Τσόβιτς μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 58' όταν ο Κόντε έφυγε τετ α τετ προς την εστία του Τσόβιτς μετά από ωραία κάθετη πάσα. Ο Ισπανός πρόλαβε την μπάλα όπως και την έξοδο του Τσόβιτς, τσίμπησε τη μπάλα αλλά χωρίς δύναμη με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώχνουν.

Ο Γιάννης Πετράκης επιχείρησε με κάποιες αλλαγές να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 73' ο Μάατσι έκλεψε και βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Ανιέτε ο οποίος μπήκε στη περιοχή και έκανε την κοφτή ντρίπλα στον Μαυροπάνο που τον ανέτρεψε και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Ανιέτε ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ εκμεταλλευόμενοι νέο λάθος της ομάδας του ΠΑΣ. Ο Μαυροπάνος έκανε μια παράλληλη μπαλιά που ήταν λανθασμένη, ο Χουάρες βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη, έκανε το σουτ και έστειλε  την μπάλα πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα που είχε βγει στην άκρη της περιοχής, ο Αλμπάνης πήρε το ριμπάουντ, προχώρησε μερικά μέτρα και από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 4-2

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την μείωση του σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας (12' Μπαρτολίνι), Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Αλμπάνης, Μαάτσι, Ανιέτε (90' Μενδρινός), Καστιγέχος (70' Χουάρες).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (70' Καρανίκας), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος (80' Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Ναδάλες, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (69' Σολτάνι), Κόντε.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News