default-image

Ο Μουνάφο… γονάτισε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη

Ποδόσφαιρο
Ο Μουνάφο… γονάτισε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η... κατάρα των εκτός έδρας αγώνων επέστρεψε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, μετά τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων», έχασε στην Τρίπολη από τον Αστέρα (1-0), προβληματίζοντας ξανά με την εικόνα του.  

Δέκα ματς στη Σούπερ Λιγκ και ο Παναθηναϊκός παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα του. Οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στη δημιουργία στην Τρίπολη και στο τέλος, μια στιγμή αδράνειας και δύο κεφαλιές των γηπεδούχων ήταν αρκετές για να διαμορφώσουν το τελικό 1-0 και να χαρίσουν στην ομάδα του Παντελίδη μια μεγάλη νίκη, επαναφέροντας τον προβληματισμό στο «τριφύλλι».

Έτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα που κερδίζει και παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε στην Τρίπολη ένα από τα πιο γνωστά αληθινά κλισέ του ποδοσφαίρου. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ αριστερό μπακ, Κουλιμπαλί δεξί και ο Μολέδο με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Σιλά και Κουρμπέλης τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Λουντ, δεξί ο Βιγιαφάνιες, ο Χίλιεμαρκ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Μολίνς.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάββα Παντελίδη παρατάχθηκε με τον Αθανασιάδη στην εστία και διάταξη 4-2-3-1. Δεξιά στην άμυνα ο Κώτσιρας, αριστερά ο Γιαννούλης και ο Πασαλίδης με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν, Ιγκλέσιας και Μουνάφο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Καλτσάς δεξιά, Κυριακόπουλος αριστερά, Τόνσο επιτελικός και «φουνταριστός» ο Δουβίκας.

Μόνο κατοχή και από ουσία τίποτα!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τα χάλια του πρώτου ημιχρόνου της Λαμίας αλλά δεν ήταν και η ομάδα εκείνη που επιβλήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, δημιουργούσε ρήγματα, πρέσαρε ασφυκτικά και έφτιαχνε φάσεις, κυριαρχώντας πάνω στο χορτάρι. Το «τριφύλλι» είχε περισσότερο υπομονή στο παιχνίδι του, κυκλοφορούσε με μεγαλύτερη ηρεμία την μπάλα αλλά στο επιθετικό τρίτο δεν είχε τις λύσεις για να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αρκάδες ήταν άριστα τακτοποιημένοι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργεία και προσπάθησαν να χτυπήσαν στο επιθετικό τρανζίσιον, χωρίς όμως να έχουν τις κατάλληλες μεταβιβάσεις. Τόσο ο Χουλτ από αριστερά όσο και ο Βιγιαφάνιες από δεξιά ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Χίλιεμαρκ παίζοντας κοντά στον Μολίνς δεν κατάφερε να πάρει παιχνίδι στα πόδια του, με εξαίρεση την φάση του 32' που ήταν και η μοναδική μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Σουηδός με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Μολίνς αλλά το εναέριο σουτ του έμπειρου φορ πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Περάν τούτου ουδέν για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος στο 42' αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Κουλιμπαλί(πιθανότατα θλάση) με τον Γιόχανσον.

Ιδανικός αυτόχειρας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε. Ειδικά μετά το 60' οι δύο ομάδες πήραν περισσότερα ρίσκα. Η είσοδος του Μουνιέ και του Καμπέσας έδωσαν ελάχιστα πράγματα δημιουργικά στον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τους Γκοντό και Μαντίντα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους και έδωσαν δημιουργία. Μάλιστα ο Γκοντό θα μπορούσε να σκοράρει στο 64' αλλά ο Βλαχοδήμος απόκρουσε το τετ-α-τετ.

Το «τριφύλλι» αν και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, απείλησε μόνο στο 72΄ με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το σουτ του Λουντ και στο 86' ήρθε η φάση που έκρινε το ματς υπέρ του Αστέρα Τρίπολης!

Η άμυνα του Παναθηναϊκού…κοιμήθηκε, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο αμαρκάριστος Μουνάφο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό αμαρκάριστος.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News