default-image

Μην ξεχνάμε το πέρυσι, για να φυλαγόμαστε από το φέτος…

Ποδόσφαιρο
Μην ξεχνάμε το πέρυσι, για να φυλαγόμαστε από το φέτος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είπε τόσα καυτά πράγματα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Τρίκαλα Χρήστος Γιαλιάς, που δεν μπορούν να μην αναπαραχθούν! Όπως την γαργαλιστική φράση που αποτελεί χρωματιστή φωτογραφική ρήση, χωρίς καμία αμφιβολία:

«Ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία πρέπει να είναι συγγενείς, πρέπει οι παππούδες τους να ήταν πρώτα ξαδέρφια ή να έχουν τον ίδιο νονό και μάλιστα «κιτρινόμαυρης» απόχρωσης»! (Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;)

Μας έκανε να μην ξεχνάμε το πέρυσι, για να φυλαγόμαστε από το φέτος… Διότι απλούστατα ισχύουν παρόμοια στη Football League και χρειάζεται να ξεπεράσει ο ΟΦΗ. Και είναι το μόνο που μπορεί να «φοβάται», αφού αγωνιστικά δείχνει ασύγκριτα υπέρτερος από αυτούς.

Είδαμε και την παράξενη ΚΕΔ να ορίζει υπάλληλο του Μπύρου (προέδρου της Δόξα Δράμας) στο ματς του άλλης πλευράς, δηλαδή του Απόλλωνα Πόντου. Αν καταλάβατε καλά, όρισαν τον Τσακίρη σε αγώνα φουλ ανταγωνιστή (από πέρυσι και από φέτος)…

Ουδεμία έκπληξη για την απόφαση με την ΠΑΕ Αχαρναϊκός και την αποβολή της από το πρωτάθλημα της Football League. Κανονικά θα έπρεπε να συμβεί και σε άλλες ΠΑΕ, αλλά δεν συμφέρει τις ηγεσίες, που δεν έχουν κάνει το παραμικρό να δώσουν κανονική ζωή σε αυτό το πρωτάθλημα.

Τον ΟΦΗ βλέπει πιο πλήρη ομάδα ο Γιώργος Βαζάκας που θα τον υποδεχτεί την Κυριακή στην Καρδίτσα. «Ο ΟΦΗ δικαιούται να παίζει στη Super League», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την φετινή ομάδα καλύτερη από την περυσινή «αν και πέρυσι μπορεί να είχε περισσότερη ποιότητα, αλλά τώρα ξέρει τι πρέπει να κάνει»! Κι ακόμη: «Τρέχει, είναι μαχητικός και είναι έτοιμος για την άνοδο», παρατήρησε ο έμπειρος τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Τελικά μάθαμε πόσο κόστισε το πανό των φίλων του Ολυμπιακού στα ρωσικά. Με τα έξοδα κηδείας και μεταφράσεως, 61.500 ευρώ!

Το σωστό για το ματς της ΑΕΚ με τη Μίλαν, είναι ότι η Μίλαν κατάφερε να πάρει βαθμό από την ΑΕΚ. Όπως το είδαν κι οι Ιταλοί.

Ο παλιός καλός φίλος του Κώστα Κιάσσου από τον Παναθηναϊκό Πάουλο Σόουζα, που ήταν υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία της Μίλαν των Κινέζων, ανέλαβε τελικά την πρωταθλήτρια Κίνας, διαδεχόμενος τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

«Απίστευτο κι όμως... Κροατικό!»

Στην Κροατία χωρίς Μανωλά, στο Καραϊσκάκης με Μπιορν Κάιπερς! (κροα, κροα…) Μπόμπαν και Σούκερ παίζουν γερά... και εκτός γραμμών!

Η επιλεκτική  επιβολή ποινής στον Μανωλά από τη FIFA, αφορά τον στυλοβάτη της άμυνας της Εθνικής μας και επομένως είναι καραμπινάτη. Είθε να αποδειχτεί μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, μέσα από το αυξανόμενο πείσμα και πάθος των διεθνών μας στην Κροατία. (Είδαν ότι ξε- τραυματίσθηκε και πάτησαν κουμπί, μετά από 27 μέρες;)

Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί  Ελλάδα και Κροατία, και η προϊστορία δεν είναι αρνητική για την εθνική μας, που μετράει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, πριν από 20 χρόνια (1997), πάλι σε προκριματική φάση Μουντιάλ, στο "Καυτατζόγλειο" με το γκολ του Σούκερ.

Από τα αστέρια αυτής της Κροατίας, στα τελευταία παιγνίδι στις διασυλλογικές διοργανώσεις, δεν είδαμε να σκοράρει ο Ράκιτιτς σε κανένα από τα νωπά παιγνίδια της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό, ούτε ο Κάλινιτς στις μάχες της Μίλαν με την ΑΕΚ. Σκόραρε όμως ο Μάντζουκιτς στο ματς Γιουβέντους - Ολυμπιακός.

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News