default-image

Οι Gerontis Fighters κατέκτησαν 24 μετάλλια στο Πανελλήνιο

Σπορ
Οι Gerontis Fighters κατέκτησαν 24 μετάλλια στο Πανελλήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάρχησαν οι Gerontis Fighters στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα kick boxing για αθλητές κάτω των 18 ετών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, καθώς είχαν ως απολογισμό 24 μετάλλια και τρεις κλήσεις στην Εθνική ομάδα.

Από τους αθλητές του ηρακλειώτικου σωματείου ξεχώρισε η παρουσία του Ελευθέριου Ηλιάκη, ο οποίος για μια ακόμη φορά ήταν εξαιρετικός, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια, που του έδωσαν παράλληλα και το "εισιτήριο" για την Εθνική ομάδα, με την οποία θα αγωνιστεί και στα δύο στυλ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο taekwondo Ανδρέας Τζανίδης αποδείχτηκε ιδιαίτερα μαχητικός, κατακτώντας δύο τρίτες θέσεις. Στην πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο Εμμανουήλ Χουστουλάκης ήταν εντυπωσιακός κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια, ξεπερνώντας τα εμπόδια αξιόλογων αθλητών με πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό τους.

Σε επίπεδο γυναικών, η Μαρία Τζανάκη εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο της έδωσε και μόρια για τις εισαγωγικές της εξετάσεις. Η... πιτσιρίκα Μαρία Χρυσουλάκη, μετά από αξιοθαύμαστες μάχες και στα δύο στυλ, με αντίπαλες μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας, κατέκτησε μία 2η και μία 3η θέση. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι έφηβοι Εμμανουήλ και Νικόλαος Σταυρουλάκης, οι οποίοι ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία τους. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Καλαθάκης, ο οποίος παράλληλα πήρε και το εισιτήριο για την Εθνική ομάδα. Διάκριση και για τον Μιχαήλ Καραντινάκη, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία του.

Ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ιωάννη Γεροντή, οι οποίοι επέστρεψαν στη βάση τους, το Ηράκλειο, θέτοντας πλέον νέους στόχους.

Οι άνθρωποι των Gerontis Fighters εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και το επίπεδο των αγώνων, ενώ, όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους, «το συγκεκριμένο πρωτάθλημα από χρονιά σε χρονιά φιλοξενεί όλο και περισσότερους αθλητές, γεγονός που δείχνει την ευημερία και την άνοδο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας kick boxing. Η μεθοδική προετοιμασία και η συνολική δουλειά φάνηκαν σε κάθε περίπτωση. Η διαιτησία υπήρξε αμερόληπτη προς πάσα κατεύθυνση, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».

Παράλληλα τονίζει ότι «η Πανελλήνια Ομοσπονδία kick boxing είναι η μία και μοναδική αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συνεπώς η μοναδική που μπορεί να παρέχει στους αθλητές τα προνόμια που δικαιούνται, όπως μόρια για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις (πανελλαδικές) ή ακόμη και την εισαγωγή τους χωρίς τη διαδικασία εξετάσεων (άνευ)».

Επίσης, εφιστά την προσοχή στους γονείς, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των σωματείων που πηγαίνουν τα παιδιά τους, ελέγχοντας πάντα εάν έχουν φίλαθλη ιδιότητα και αριθμό αναγνώρισης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News