Αθλητισμός

Στη Βαρσοβία ο Μπρέτας του ΠΟΗ Κάστρο

Στην Βαρσοβία βρίσκεται ο αθλητής του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ και πρωταθλητής Ελλάδος στην πίστα,Σωτήρης Μπρέτας με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σαλπαδήμο Στέργιο προκειμένου να λάβει μέρος σε δυο αγωνίσματα πίστας.

Στην  Βαρσοβία  βρίσκεται ο αθλητής του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ  και πρωταθλητής Ελλάδος στην πίστα,Σωτήρης Μπρέτας  με τον ομοσπονδιακό προπονητή  Σαλπαδήμο Στέργιο προκειμένου να λάβει μέρος σε δυο αγωνίσματα πίστας.

Αύριο θα αγωνιστεί στο 200ρι στο Κεϊριν  και την Κυριακή 5στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο   με στόχο την πρόκριση , για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Άλμπερτον  Ολλανδίας τον Φεβρουάριο  2018.

Στην συνέχεια, ο αθλητής του ΠΟΗ Κάστρο θα μεταβεί στο Μάντσεστερ όπου  θα συμμετάσχει στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο στα ίδια αγωνίσματα στις 10 και 12 /11/2017.

Οι αποστολές αυτές  , υλοποιούνται μέσα από απόλυτη λιτότητα  , δεδομένου ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχει  ουσιαστικά πτωχεύσει   με συνέπεια, την  συνολικά μηδενική ενίσχυση των αθλητών της Εθνικής  Ελλάδος (δύο εκ των οποίων είναι οι αθλητές και πρωταθλητές δρόμου και πίστας  Καστραντάς Χάρης και Μπράτας Σωτήρης).

Από την αρχή του έτους  οι δυο αυτοί αθλητές του ΠΟΗ Κάστρο (και της εθνικής ) έχουν τρέξει σε περισσότερους από 15 αγώνες στο εξωτερικό. Αγώνες πολύ σημαντικούς που με τις επιτύχεις τους, κατόρθωσαν να φέρουν την χώρα μας  σε πρόκριση ,να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου, που έγινε στις 24/9//17  στο Μπέργκεν της Νορβηγίας , στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας στο Βερολίνα  στις 20 και 22 /9/2017  και τώρα στα δυο αυτά παγκοσμία κύπελλα  Βαρσοβίας και Σαντερ.

Όλη αυτή, η μέχρι τώρα προσπάθεια , καλύφθηκε σχεδόν  εξ ολόκληρου από την τοπική κοινωνία . Στην τελευταία  αυτή διπλή έξοδο ,  καθώς και στην προηγούμενη στο Βερολίνο ο αθλητής μας βοηθήθηκε καθοριστικά   από :

-Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ,ΚΑΡΑΤΖΗΣ  ΑΕ,  Κουγιουμουτζη Μανόλη  πρόεδρο Π.Σ. Κρητων ,Ε μμ. Κοκολογιαννη και υιοί ΑΕΞΤΕ ,Βαμιεδακη Μιχ., ΚΟΥΦΑΚΗΣ  Εμπορία σιδήρων, Δασκαλάκη Γιώργο , Μαυρακη Μπάμπη -Athens cars και φυσικά  από όλο το δ.σ. του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ.

Φυσικά στην όλη αυτή την  προσπάθεια από  την αρχή του έτους  υπήρξε η  καθοριστική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης , της εταιρείας  ΜΑΠΕΙ  , του Μηνά Καφούση , Οπτικά Μαρκάκη και αρκετών άλλων συμπολιτών μας .

Ο ΠΟΗ Κάστρο ευχαριστεί  όλους τους παραπάνω που βοήθησαν  ,  και που χωρίς αυτούς  δεν θα είχε επιτύχει το σωματείο τους στόχους του  που δεν είναι σωματειακοί αλλά εθνικοί .

Οι αθλητές  αυτοί έτρεξαν και τρέχουν με την φανέλα της Εθνικής  και είναι κρίμα που η πολιτεία δεν έδωσε την παραμικρή βοήθεια  ενώ έχει την απόλυτη ευθύνη της ολικής  κάλυψης των εξόδων  τους .

Προπονητής στις Εθνικές ο Καστραντάς

Ο  αθλητής του ΠΟΗ Κάστρο και πρωταθλητής Ελλάδος  δρόμου , Καστραντάς  Χάρης έχει αναλάβει προπονητικά  τις κατηγορίες παίδων , έφηβων και ανδρών .Οι αθλητές δείχνουν  ιδιαιτέρα ικανοποιημένοι από την παρουσία του νέου προπονητή τους  με διαπιστωμένο  τελευταία  τον ιδιαίτερο ζήλο  τους . Οι εκτιμήσεις  είναι πολύ ενθαρρυντικές   και αναμένεται ο  πρωταγωνιστικός τους ρόλος  την επόμενη χρονιά .

Ακαδημία ποδηλασίας

Το νέο προπονητικό team  της Ακαδημίας του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ  ( Γουρνιανάκης  Ανδρέας , Μαραβελάκης Γιάννης , Μπάρλας  Βαγγέλης ,Πασσαδάκης  Γιάννης   και πάντα με τον Κεφαλάκη Στέλιο) έχει δρομολογήσει σημαντική ανάπτυξη .  Καθημερινά ενισχύουν την Ακαδημία και νέα παιδιά  που ξεπερνούν σήμερα τα 50 ,ενώ προγραμματίζονται τον αμέσως επόμενο καιρό, δράσεις προσέλκυσης ακόμα περισσότερων   νέων παιδιών . Στόχος του σωματείου είναι να υπερβεί τους 100 συνολικά αθλητές .(νέοι και παλιοί , μικροί και μεγάλοι ).

Μεταγραφές

Από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου   , έχουμε μεταγραφική περίοδο .Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενίσχυσης της  ομάδας ανδρών , με  σημαντικούς έλληνες άνδρες ποδηλάτες . Και τούτο ,διότι  έχει υπάρξει τεράστια προσπάθεια από την παρούσα διοίκηση ,που βοηθουμένη από την τοπική κοινωνία  ,αντιμετώπισε  επιθετικά την απουσία της βοηθείας της πολιτείας ,επιτυχαίνοντας  μεγάλες νίκες  (κατάκτηση πανελληνίων πρωταθλημάτων , διεθνών γύρων , Χρύσα μετάλλια σε Γκραν Πρι κλπ )

6ος στη γενική βαθμολογία

Μετά  το  τέλος της αγωνιστικής περιόδου και μέσα από τις προσπάθειες όλων των κατηγοριών μας η ομάδα του ΠΟΗ Κάστρο πήρε την  6η   θέση  πανελλαδικά ανάμεσα σε 95 σωματεία.

Στο Παγκόσμιο Καλεντάρι τα «Καζαντζάκεια»

Ήδη, τουλάχιστον 10  ευρωπαϊκές ομάδες (από 20 συνολικά που θα υποδεχτούμε ) έχουν δηλώσει συμμετοχή στα  27α Καζαντζάκεια  2018  που θα γίνουν 29 Μαρτίου -1 Απριλίου 2018 καθώς και δύο εταιρείες , έμπειρες σε διοργανώσεις διεθνών αγώνων.

Σχόλια