default-image

Μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Ιππασίας στη Σύρο

Σπορ
Μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Ιππασίας στη Σύρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mεγάλη επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ Ιππασίας για τα 10 Χρόνια από την ίδρυση του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Σύρο. Οι εκδηλώσεις έγιναν το περασμένο σαββατοκύριακο, 28-29 Οκτωβρίου.

Η απήχηση του κοινού, η άρτια οργάνωση, η ασφαλή διεξαγωγή, ο μεγάλος ενθουσιασμός καθώς και η εκτενή κάλυψη του γεγονότος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο θετικός απόηχος του Φεστιβάλ Ιππασίας στην Σύρο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι αθλητές και οι φίλοι του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων, οι αγώνες και τα ιππικά δρώμενα προσέφεραν μοναδική εμπειρία και θέαμα στους φίλιππους.

Την πρώτη μέρα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των εγκαταστάσεων, να ιππεύσουν δωρεάν και να έλθουν σε επαφή με το μοναδικό περιβάλλον του Ιππικού. Για τους μικρούς φίλιππους, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου και την Eileen Botsford έγινε εικαστικό εργαστήρι με θέμα "Ανακαλύπτω τον Ίππο". Ο Δήμος Ερμούπολης υποστήριξε το Φεστιβάλ δανείζοντας το γλυπτό του Δημήτρη Καλαμάρα για τις ανάγκες του εργαστηρίου. Η εμπειρία ήταν μαγική και οι μικροί συμμετέχοντες διασκέδασαν και παράλληλα έμαθαν δημιουργώντας.

Οι Αγώνες Ιππασίας σε συνεργασία με την Ιππική Ακαδημία Κρήτης πραγματοποιήθηκαν τη δεύτερη ημέρα, όπου πλήθος κόσμου προσήλθε για να απολαύσει το μοναδικό θέαμα. Οι αθλήτριες πραγματοποίησαν αξιόλογη εμφάνιση στα αθλήματα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων. Παράλληλα η επιστημονική ημερίδα με θέμα την Θεραπευτική Ιππασία και την Ιπποθεραπεία, με εισηγητή τον Ιωάννη Νικολάου, διευθυντή της Επιστημονικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος, έδωσε την ευκαιρία στο επιστημονικό κοινό να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του ίππου είτε ως θεραπευτή ή μέσον για θεραπείες.

Το βράδυ στο πάρτι για τα 10 χρόνια σύστασης του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων,  πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησής του με την Ιππική Ακαδημία Κρήτης, με εκπροσώπηση από την Αναστασία Καραμολέγκου και την Μαριάννα Γραμματικάκη αντίστοιχα. Πρόκειται για πρωτοπόρο κίνηση καθώς είναι οι μοναδικοί Ιππικοί Όμιλοι στην Ελλάδα που αδελφοποιούνται. Σκοπός η ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους στα νησιά του Αιγαίου, η ευρύτερη προβολή του αθλήματος, η ενδυνάμωση του «Ευ Αγωνίζεσθε» καθώς και η ικανοποίηση κοινών συμφερόντων.

Η θετική έκβαση του Φεστιβάλ Ιππασίας αποτελεί εχέγγυο για την θεσμική θέσπιση του στην Σύρο, αφορμή για την ευρεία διάδοση της ιππασίας στα νησιά του Αιγαίου ενώ παράλληλα προκαλεί την ευαισθητοποίηση του κοινού στο άθλημα αυτό αλλά και στην αντιμετώπισή του απέναντι στα ζώα και ευρύτερα τη φύση.

Η υποστήριξη των χορηγών διασφάλισε την πραγματοποίηση Φεστιβάλ Ιππασίας στη Σύρο χωρίς την οποία δεν θα είχε την δυνατότητα ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων να τους οργανώσει.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για την γενναιόδωρη αρωγή τους σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες τους Μεγάλους Χορηγούς τους, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κα Ζαφειρία Λαυρεντιάδου. Σημαντική και διόλου ευκαταφρόνητη η συμμετοχή των Χορηγών Υποστήριξης: Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, ΟυΣύρα, Bad Boys, Βaba Bar, Ντάνος, Μotopolis, Manna Market, Melikraton, Plaza, Σύρα Fresca, Διογένης, Windoor, ΔΕΕΠΣ, Φιλομήλα. Η μεταφορά των αθλητών και των αλόγων εξασφαλίστηκε από τον χορηγό μεταφοράς Blue Star Ferries και Gaviotis Travel. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: Action Εστι, Replay και  Yorgos Fasoulis.

Επίσης εκφράζουν ειλικρινή ευχαριστήρια στον κο Ευάγγελο Πανοηλία ιατρό αγώνων, την κα Μαριλία Σαραντοπούλου, κτηνίατρο αγώνων και τους κριτές κο Μάνο Αγγελάκη και κο Δημήτρη Τερζή.

Αξιοσημείωτη και αξιοθαύμαστη, η συμμετοχή και το ομαδικό πνεύμα των φίλων του Ομίλου που με την εθελοντική τους εργασία έκαναν εφικτό έναν από τους στόχους του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων ευχαριστεί από καρδιάς την Ιππική Ακαδημία Κρήτης, τους χορηγούς, τους φορείς, τους αθλητές και τους φίλους του που με την υποστήριξή τους  και την εμπιστοσύνη τους, βοήθησαν για την επιτυχή οργάνωση και ασφαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ιππασίας στη Σύρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News