Αθλητισμός

Ο πρόεδρος της La Liga κατηγορεί Παρί και Μάντσεστερ Σίτι

Κατηγορίες για δημιουργία ψεύτικων χορηγών, ούτως ώστε να μπορούν να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, τονίζοντας πως πρέπει και οι δύο ομάδες να τιμωρηθούν αν ανακαλυφθεί ότι έχουν προχωρήσει σε απάτη.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δει ότι η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για παίκτες. Τα αληθινά τους έσοδα, όμως, δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τέτοιες επενδύσεις, γι'αυτό έφτιαξαν ψεύτικους χορηγούς, συνδεδεμένους με κράτη, με ποσά που δεν είναι αντίστοιχα της αγοράς» είπε στην «L'Equipe» ο Τέμπας, και συμπλήρωσε:

«Συγκρίναμε τα έσοδα της Παρί και της Σίτι με αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου. Είναι μεγαλύτερα. Στην Παρί τα έσοδα των χορηγών συνδέονται με το Κατάρ, έμμεσα ή άμεσα, και είναι μεγαλύτερα από αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Παρί συνεχίζει αμέριμνη τις οικονομικές απάτες».

Συνεχίζοντας, ο Τέμπας αναφέρθηκε στη σημασία της τιμωρίας των ομάδων που παραβαίνουν τους οικονομικούς «νόμους», καθώς όσο παραμένουν σε μια διοργάνωση βλάπτουν τις υπόλοιπες ομάδες.

«Αν αφήσουμε κάποιον που κλέβει να αγωνίζεται, θα πληγώσει τις υπόλοιπες ομάδες, αν η Παρί φτάσει στον τελικό του Champions League και τιμωρηθεί μετά, θα έχει βλάψει άλλες ομάδες. Αν μέσα στη χρονιά δούμε ότι πραγματοποίησαν απάτη, γιατί να μην τους αποβάλλουμε;» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του προέδρου της La Liga.

Σχόλια