Αθλητισμός

Κόνιαρης: Μας ενοχλεί που δεν παίζουμε όπως μπορούμε

Ο Χανιώτης γκαρντ μίλησε για τις δυσκολίες του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα τη χημεία του με αποτέλεσμα να μετρά τρεις ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Basket League, ενώ παράλληλα κακή είναι η πορεία του και στο Champions League.

Ο Αντώνης Κόνιαρης είχε έναν τραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο επέστρεψε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να ανακάμψει.

Ο Χανιώτης γκαρντ μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ για την έως τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τους λόγους που δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Κόνιαρη στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

-Έκανε βήμα πίσω στην προσπάθεια για ανάκαμψη ο ΠΑΟΚ, με την ήττα του στα Τρίκαλα και μετά από τις δύο νίκες που είχαν προηγηθεί;

«Δεν το βλέπω ακριβώς έτσι, γιατί νομίζω ότι μόνο να βελτιώνεται μπορεί η ομάδα. Θα υπάρχουν ήττες και νίκες και στη συνέχεια, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Υπάρχει καθημερινή βελτίωση, αλλά είναι κακό για μας ότι αυτό δεν το δείχνουμε μέχρι τώρα με την παρουσία μας στα παιχνίδια, αλλά είναι δικό μας θέμα να έρθει η ώρα να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα μας ενοχλεί και πολύ μάλιστα το γεγονός ότι δεν μπορούμε ακόμη να βγάλουμε στα παιχνίδια αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Γιατί στις προπονήσεις είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που δείχνουμε στους αγώνες, αλλά φυσικά και δεν έχει σημασία όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Πρέπει στους αγώνες να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και εκεί να δείχνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε».

-Σε προβληματίζει, σε ενοχλεί το γεγονός ότι η ομάδα είναι μόνιμα με παθητικό πάνω από τους 80 πόντους;

«Είναι κάτι που όλους μας προβληματίζει, γιατί η άμυνα είναι ομαδική δουλειά και δεν έχει σημασία πως παίζουν ένας παίκτης ή δύο. Πρέπει όλοι να παίζουν καλά, γιατί το λάθος που μπορεί να γίνει, η έλλειψη συγκέντρωσης θα επηρεάσει την αμυντική παρουσία όλης της ομάδας. Πρέπει ο καθένας να κάνει σωστά το κομμάτι του στην άμυνα, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να το αλλάξουμε, δεν το αφήνουμε να περνάει έτσι. Μπορεί να μην φαίνεται ακόμη στα παιχνίδια, αλλά πραγματικά προσπαθούμε να βελτιωθούμε στην άμυνά μας κι αν το κάνουμε θα φανεί ακόμη περισσότερο το πώς λειτουργούμε στην επίθεση».

-Η ομάδα αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα τραυματισμού με το πιο σημαντικό στο ξεκίνημα να είναι το δικό σου. Πόσο σε επηρέασε εσένα προσωπικά, αλλά και όλη την ομάδα και πως είναι να βλέπεις το ξεκίνημα ανήμπορος να παίξεις;

«Στο ξεκίνημα της σεζόν θέλεις πάντα να είσαι εκεί. Θέλεις να κάνεις νίκες γιατί δεν είναι ένα οποιοδήποτε σημείο της σεζόν. Τα αποτελέσματα επηρεάζουν. Ήθελα πολύ να μπω και να βοηθήσω, να αλλάξει λίγο η εικόνα της ομάδας, να έβαζα ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια και στην πίεση που ήρθε με τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα. Οι απουσίες μας επηρέασαν, χρειάστηκε να κάνουν οι παίκτες κι άλλα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που τραυματίζεται κάποιος θα πρέπει να έχουμε τέτοια εικόνα, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το διορθώσουμε».

-Επόμενος αντίπαλος η Chalon, η οποία είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν. Περίπου σαν την πορεία του ΠΑΟΚ είναι και δική τους…

«Ναι, έκαναν 6 ήττες στο ξεκίνημα, είμαστε ακριβώς στην ίδια θέση στο Basketball Champions League, ξέρουμε ότι θέλουν τη νίκη, όπως την θέλουμε κι εμείς. Είναι σίγουρα μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας από την στιγμή που παίζουμε εκτός έδρας, αλλά δεν θα μας επηρεάσει. Θέλουμε μία νίκη αυτή την στιγμή και για την ψυχολογία μας, αλλά και βαθμολογικά, να δείξουμε ότι βελτιωνόμαστε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτσι πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Σχόλια