default-image

Τσαγκρώνης: Ποινές για όσους δεν έρθουν στην Εθνική

Μπάσκετ
Τσαγκρώνης: Ποινές για όσους δεν έρθουν στην Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας ομάδα θα δώσει το Νοέμβριο δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019, όμως πιθανότατα δε θα έχει στη διάθεσή της τους διεθνείς που αγωνίζονται στην Ευρβωλίγκα.

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα παιχνίδια με Μ. Βρετανία (στο Λονδίνο) και Ισραήλ (στο κλειστό στα Δύο Αοράκια) και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε ότι προβλέπεται τιμωρία για όσους δεν ανταποκριθούν στην κλήση της Εθνικής από τον αθλητικό νόμο και από τη FIBA.

 «Είμαστε σε ένα παράξενο τοπίο, όπου οι παίκτες έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα. Οι ομάδες μπορούν να πουν ότι οι παίκτες δεν έρχονται για να αποφύγουν τυχόν τιμωρία. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση, υπάρχει συγκεκριμένος αθλητικός νόμος που προβλέπει τι συνεπάγεται η απουσία παικτών που καλούνται στην Εθνική», τόνισε ο κ. Τσαγκρώνης και πρόσθεσε:  

«Η τελευταία πρόταση της FIBA έλυνε το πρόβλημα. Γιατί οι σύλλογοι δεν πιέζουν την Ευρωλίγκα; Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά και άλλοι σύλλογοι. Εμείς είμαστε Εθνική Ελλάδος, δεν είμαστε με οποιαδήποτε ομάδα», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πέρα από τη FIBA υπάρχει ένας αθλητικός νόμος. Όμως όταν είσαι μέλος της FIBA είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τις κατευθύνσεις της. Όλα αυτά προβλέπονται. Ό,τι ισχύει σε κάθε εθνική ομοσπονδία, θα εφαρμοστούν. Το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει ότι θα ακολουθήσουν τη FIBA. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά».

Ερωτηθείς για την επίθεση του Νίκου Παππά κατά των δημοσιογράφων  είπε:

«Δεν παρακολουθώ τη διαδικασία που γίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πρέπον. Μάλιστα είναι καταδικαστέο. Οι άνθρωποι που χαρακτήρισε έτσι σε άλλες περιπτώσεις τον υμνούν. Τα συμπεράσματα δικά σας», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα φορέσει ξανά τη γαλανόλευκη φανέλα.

«Από πλευράς ΕΟΚ θέλουμε να πούμε ότι ο Γιάννης ήταν, είναι και θα είναι παίκτης της Εθνικής. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να είναι μαζί μας. Η συμμετοχή των παικτών αυτών είναι και θέμα του ΝΒΑ. Όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία το ΝΒΑ κάνει παρέμβαση στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Εμείς δεν είχαμε τον Γιάννη, κάποιες άλλες ομάδες είχαν τους καλύτερούς τους παίκτες και έφτασαν πιο ψηλά», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μίσσας είπε: «Περάσαμε μια ολόκληρη κατάσταση με τον Γιάννη. Κι εμείς και ο Γιάννης. Ήταν μεγάλη η απώλεια ενός τόσο μεγάλου παίκτη που θα μπορούσε να μας δώσει κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως στη συνέχεια δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ο Γιάννης θα παίξει. Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News