default-image

Παπαματθαιάκης: "Η σκέψη μας στην γρήγορη παραμονή"

Ποδόσφαιρο
Παπαματθαιάκης: "Η σκέψη μας στην γρήγορη παραμονή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρόδοτος έχει κάνει ξεκίνημα ανάλογο της δυναμικής του ως σωματείο και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Το εντυπωσιακό 2-5 στην έδρα του Ερμή Ζωνιανών προκάλεσε αίσθηση, όμως ο Μανόλης Παπαματθαιάκης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες της ομάδας του.

Το αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίστηκε από πολλούς «διπλό τίτλου», όμως στην ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού κρατούν χαμηλούς τόνους.

Πρώτος απ' όλους ο έμπειρος προπονητής, που μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" επισήμανε ότι κάθε άλλη λέξη πέρα από την «παραμονή» είναι... απαγορευμένη.

«Η σκέψη μου αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Αν τώρα στην πορεία παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό, βλέποντας την αδυναμία κάποιων ομάδων που θεωρούνταν φαβορί, πιθανόν να μας ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή, για μας είναι απαγορευμένη λέξη οτιδήποτε άλλο, πέρα από την παραμονή», τόνισε αρχικά ο Μανόλης Παπαματθαιάκης και πρόσθεσε: «Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ταπεινά και συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι το μεγάλο μας ατού και έτσι έχουμε ξεκινήσει από την αρχή. Να δουλεύουμε περισσότερο απ' ό,τι μιλάμε. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό μας και πρέπει να συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους. Η έπαρση δεν είναι καλός σύντροφος».

«Πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Ο 45χρονος τεχνικός είναι ικανοποιημένος με τα στοιχεία που βγάζουν οι παίκτες του στο χορτάρι, προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Είμαστε καλοί με την μπάλα στα πόδια και πολύ ώριμοι, παρά το νεαρό της ηλικίας. Έχουμε τρεξίματα ως ομάδα και αυτά είναι στοιχεία που θέλει ένας προπονητής. Βέβαια, πρέπει να πω ότι η καθημερινή δουλειά φέρνει τη βελτίωση. Αυτή η ομάδα έχει πολλά περιθώρια και στο επιθετικό κομμάτι και στο αμυντικό».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα επισήμανε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα μικρό πρωτάθλημα, που μπορεί να χρειαστεί ειδική διαχείριση. Η συγκομιδή βαθμών με σταθερότητα μπορεί να σε φέρει ψηλά και πρέπει να είσαι έτοιμος να διαχειριστείς καταστάσεις. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μυϊκό τραυματισμό στο δικέφαλο "κληρονόμησε" ο Μελισσόπουλος από το παιχνίδι στα Ζωνιανά. Η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, ενώ οριακά θα προλάβει το παιχνίδι με την Παλαιόχωρα σε περίπου 15 ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News