default-image

Τα κρητικά ντέρμπι Ερμής Ζ.-Ηρόδοτος και ΠΟΑ-ΟΦΙ (video)

Ποδόσφαιρο
Τα κρητικά ντέρμπι Ερμής Ζ.-Ηρόδοτος και ΠΟΑ-ΟΦΙ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση για ένα ρόλο, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, μετέτρεψε ο Ηρόδοτος το κρητικό ντέρμπι με τον Ερμή Ζωνιανών, του οποίου επικράτησε με 2-5 για την 4η αγωνιστική της Γ' Εθνικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ετόφ, που πέτυχε χατ-τρικ, με τον Φραγκουλάκη να προσθέτει άλλα δύο, ενώ το σκορ στο ημίχρονο ήταν ήδη 0-4.

Οι "κυανόλευκοι" έδειξαν τις προθέσεις τους από νωρίς και εκμεταλλεύτηκαν το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων. Στο 16' και το 21' ο Φραγκουλάκης πέτυχε δύο υπέροχα τέρματα (το δεύτερο με λόμπα σχεδόν από το κέντρο). Τη... σκυτάλη πήρε έπειτα ο Ετόφ, που στο 27' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3 και στο 45' σημείωσε το 0-4.

Οι Ρεθυμνιώτες έβγαλαν αντίδραση μέσα σε ένα τρίλεπτο στην επανάληψη, με τον Τουπούζη να σκοράρει στο 53' και τον Ραπτάκη να κάνει το 2-4 στο 56'. Το ενδιαφέρον του αγώνα δεν πρόλαβε να αναθερμανθεί, αφού και πάλι ο Ετόφ στο 60' έκανε το 2-5, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ερμής δεν άφησε το παιχνίδι και προσπάθησε να μειώσει όσο γινόταν περισσότερο, και στο 78' είχε δοκάρι σε δυνατή κεφαλιά του Τοπούζη.

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Μανόλης Πατεμτζής): Γεωργίου, Κορτσινίδης, Ραπτάκης, Ανυφαντάκης, Ρουμπάκης, Γιακουμάκης (81' Χατζηβασίλης), Σταθόγλου, Χατζηδημητρίου (29' Σκουτέλης, 64' λ.τρ. Κλίνης), Νοκάι (46' Πασιαλής), Πλουσής, Τοπούζης.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Μανόλης Παπαματθαιάκης): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Γιαλούσης, Κανδηλάκης, Μπάμπης, Ντιμ (85' Μπιλτσάρι), Φουκαράκης (76' Παναγιωτάκης), Φραγκουλάκης, Μωραΐτης (81' Γαρεφαλάκης), Μελισσόπουλος (40' Καραγκιόζι), Ετόφ.

Το «ευχαριστώ» για τη φιλοξενία

Άψογη ήταν η φιλοξενία του Ερμή Ζωνιανών προς την αποστολή του Ηροδότου, με την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού να ευχαριστεί τους Ρεθυμνιώτες με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΠΑΣΑ Ηρόδοτου ευχαριστιούν θερμά τον πρόεδρο κ. Κάββαλο, το Δ.Σ. του Ερμή Ζωνιανών, το φίλαθλο κόσμο του Ερμή και τους παίκτες, που παρείχαν άψογη φιλοξενία στην αποστολή της ομάδας μας στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο των Ζωνιανών για την 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Δεσμευόμαστε ότι στο 2ο γύρο θα είμαστε αντάξιοι της φιλοξενίας και τους ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής».

Πήρε το κρητικό ντέρμπι ο ΠΟΑ

Ο ΠΟΑ...έπρεπε να κερδίσει χθες πάση θυσία το κρητικό ντέρμπι με την ΑΕ Μυλοποτάμου και πράγματι κέρδισε (2-0)!

Ήταν η πρωτη του νίκη φέτος στη Γ΄Εθνική, στο δεύτερο ματς στο Ατσαλένιο. Και αυτό δεν έγινε εύκολα αφού απέναντι του είχε μια σκληροτράχηλη ομάδα! Σίγουρα τον βοήθησε το σχετικά γρήγορο γκολ. Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χαρίτος με δυνατό συρτό σουτ πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του προσφυγικού προαστίου.

Ιδιαίτερα πολλές φάσεις δεν υπήρχαν μέχρι και το 70' όταν ο Μηνάς απείλησε με γυριστό σουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο ΠΟΑ άγγιξε το 2-0 με τον Λέγκα να προσπαθεί να αποκρούσει και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του!

Τελικά αμέσως μετά από κόρνερ του Ρουμπάκη ο Τριανταφύλλου κοντρόλαρε άψογο και με ψύχραιμο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΜ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-1 στο 89', όταν ο Βιτώρος με σουτ είδε τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Παπαδάκη, αλλά και ο ΠΟΑ στο 3-0 όταν ατομική προσπάθεια και πλασέ του Μπέρκη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουκουράκης από τα Χανιά, ο οποίος έβγαλε την κίτρινη κάρτα στον Βιτώρο στο 24', με επόπτες τον Πάγκαλο από το Λασίθι και την Κομισοπούλου από τα Χανιά.

ΠΟΑ (Μ. Σουτζής): Παπαδάκης, Καρβελάς, Ρουμπάκης (84' Γιαλυτάκης), Χαρίτος (79' Μπέρκης), Τζανής, Παπαδομιχελάκης, Φραγκιαδάκης, Χατζηανδρέου (90' Τοπάλι), Τριανταφύλλου, Ντάμπος (67' Ρωμανάκης), Πατηνιώτης.

Α.Ε. Μυλοποτάμου (Λ. Βασιλειάδης): Λουτριώτης, Μυρθιανός, Σιόρες, Μποτονάκης, Λένγκα, Στούπης (67' Κριτσωτάκης), Μπακάλης, Δελήμπασης, Μηνάς, Μερτίρι (52' Ντινιωτάκης).

* Άπαντες στον ΠΟΑ αφιέρωσαν τη νίκη στον άτυχο της χρονιάς Παναγιώτη Χαμαλάκη...

Θετική και η ισοπαλία για τον ΟΦΙ

Ο Ο.Φ. Ιεράπετρας ήθελε να εκμεταλλευτεί ξανά τη "θερμή" του έδρα, όμως έμεινε στο 0-0 με το Φωστήρα για την 4η αγωνιστική της Γ' Εθνικής. Παρουσία 1.000 φιλάθλων στο "Βουζουνεράκειο", η ομάδα του Γιάννη Μάγγου είχε κάποιες ευκαιρίες για να πάρει το "τρίποντο", ενώ υπήρχαν παράπονα για τη διαιτητική τριάδα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά "κλειστό", με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Στην επανάληψη, οι Ιεραπετρίτες, παρότι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Στάχτιαρη, πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ. Στις καθυστερήσεις, ο Ουζούνογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Πρίφτης, Πηγιάκης, Τσαλάκου (46' Στάχτιαρης), Μίγγας, Κορομηλάς, Χριστάκης, Μπλέντι (78' λ.τρ. Δερμιτζάκης), Ουζούνογλου, Καραγιάννης, Παπαδόπουλος (80' Χρυσοφάκης), Κορέτα (87' Τζελέπης).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μανδύλης, Τσώνης, Πατσατζόγλου, Καλημέρης, Πρίκας (55' Νικολόπουλος), Μπιταξής (68' Ρόκας), Στρίγγας (68' Σίμωσης), Δωροβίνης (81' Χαρίτος), Μήτκας.

Πρώτη νίκη για την Παλαιόχωρα

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής πήρε η Παλαιόχωρα, με το εμφατικό 1-3 στην έδρα του Αγίου Ιερόθεου. Πρωταγωνιστής για τη χανιώτικη ομάδα ο Βργκοτς, που πέτυχε δύο γκολ (5' και 64'), ενώ στο 72' σκόραρε ο Δρακάκης. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Αργυρίου στο 23'.

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Νίκος Κούστας): Ρούμπης, Μανδαμαδιώτης (68' Μιχαλόπουλος), Χαραλάμπους (34' Πολίτης), Μπιρμπίλη, Καφαλίδης, Τσάτσαρης, Μαρτίνος, Σιμιτσής, Αργυρίου (81' Παυλόπουλος), Νιζάνης, Σαγανάς.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Πονηρός, Καζαντζίδης, Σαμαράς, Θεοδωράκης, Κορνελάτος, Μανουσάκης, Κερμενίδης, Μαζιώτης, Δρακάκης, Μανουσάκης Δ. (85' Κουλούρης), Βργκοτς (66' λ.τρ. Ζαϊμίδης).

Η ταυτότητα της 4ης αγωνιστικής

Διατήρησε την πρωτοπορία στον 8ο όμιλο της Γ' Εθνικής ο Ηρόδοτος, μετά το εμφατικό διπλό στα Ζωνιανά, και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του.

Νίκη- "ανάσα" για τον ΠΟΑ κόντρα στην Α.Ε. Μυλοποτάμου, ενώ σπουδαίο διπλό πήρε η Παλαιόχωρα στην έδρα του Αγίου Ιερόθεου.

Ο Ο.Φ. Ιεράπετρας έμεινε στο 0-0 με το Φωστήρα στο "Βουζουνεράκειο".

Αναλυτικά η εικόνα μετά την 4η αγωνιστική:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (4η)

Ερμής Ζωνιανών-Ηρόδοτος      2-5

ΠΟΑ-Α.Ε. Μυλοποτάμου      2-0

Άγ. Ιερόθεος-Παλαιόχωρα      1-3

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Φωστήρας      0-0

Ρεπό: Κηφισιά

1. Ηρόδοτος      10

2. Ο.Φ. Ιεράπετρας      7

3. Παλαιόχωρα      5

4. Ηλυσιακός      5

5. ΠΟΑ      5

6. Φωστήρας      5

7. Ερμής Ζωνιανών      4

8. Αιγάλεω      4

9. Κηφισιά      3

10. Α.Ε. Μυλοποτάμου      2

11. Άγιος Ιερόθεος      1

ΕΠΟΜΕΝΗ (5/11)

Αιγάλεω-Ερμής Ζωνιανών

Φωστήρας-Άγιος Ιερόθεος

ΠΟΑ-Ο.Φ. Ιεράπετρας

Ρεπό: Α.Ε. Μυλοποτάμου

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης-Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News